Turijn

We kennen Turijn van de voetbalclub Juventus, het automerk Fiat en de Olympische Spelen in 2006. Deze stad ligt in het noordwesten van Italië en is minder bekend dan Rome of Milaan. Dat maakt de stad niet minder interessant, want Turijn heeft zijn eigen charme! We vertellen je graag wat meer over de stad, zodat je een bezoek aan deze stad minimaal in overweging neemt tijdens je camperreis! 

KOFFIEHUIZEN TURIJN

Bij koffiehuizen denk je eerder aan bijvoorbeeld Wenen, Praag of Boedapest. Turijn heeft ook veel koffiehuizen en we raden je aan om er minstens één te bezoeken tijdens je bezoek aan deze stad. Het voelt alsof je terug gaat in de tijd door het interieur van de koffiehuizen. Ontzettend veel bladgoud, spiegels en rode pluche. Je kunt hier heerlijke koffie drinken en daarnaast serveren ze ook de lekkerste broodjes en zoetigheden. 

FIETSEN DOOR TURIJN

Wanneer je weinig tijd hebt om Turijn te bezoeken, dan kun je het beste een fietstocht maken door deze stad. Op deze manier kun je alsnog veel zien in een korte tijd. Je kunt eenvoudig zelf fietsen meenemen tijdens je camperreis of ervoor kiezen om fietsen te huren. Een ultieme fietstocht maak je door een tour te boeken bij een lokale gids. Tijdens een tour ga je langs de paleizen, kastelen en de mooie pleinen van de stad. 

PALAZZO REALE 

Familie Savoy heeft ervoor gezorgd dat Turijn opbloeide vanaf de Renaissance. Zij zijn verantwoordelijk voor het feit dat Turijn nu meer is dan alleen een bescheiden provinciestad. Eeuwenlang was Palazzo Reale het thuis van deze adellijke familie. De rijkdom van de familie Savoy komt duidelijk naar voren wanneer je een bezoek brengt aan het paleis. Wanneer je de tuinen (Giardino Reale) gaat bezoeken, zie je dat de ontwerpers de tuinen van Versailles als voorbeeld hebben genomen. Zeker een bezoekje waard dus! 

MOLE ANTONELLIANA 

Het bekendste gebouw van Turijn is het Mole Antonelliana. De iconische toren steekt boven alle andere gebouwen in Turijn uit. Het gebouw was bedoeld als Joodse synagoge, maar de Joodse gemeenschap bleek af te haken aangezien het ontzettend lang duurde voordat het ontwerp af was en de kosten hoog opliepen. Tegenwoordig kan men in het gebouw het ‘Museo del Cinema’ (filmmuseum) bezoeken en daarnaast kun je met een lift naar het uitzichtplatform bovenin de toren gaan. Hopelijk heb je helder weer, want dan zie je namelijk de (Zwitserse) Alpen liggen! 

GIANDUJA CHOCOLADE EN BICERIN PROEVEN 

Niet alleen staat Turijn bekend om Juventus, Fiat en de Olympische Spelen, maar ook om zijn heerlijke chocolade ‘Gianduja’! Het is chocolade met gemalen hazelnoten uit De Langhe. Als chocolade liefhebber zit je dus goed in Turijn, want op ongeveer iedere hoek van de straat zit er wel een boetiekje welke deze chocolade verkoopt.

CAMPERREIS TURIJN

Vanuit Turijn ben je in op ca. 2 uur rijden afstand van Milaan. Daarnaast kun je vanaf Turijn ook makkelijk een bezoek brengen aan Lago Maggiore en het Comomeer. Je kunt jouw camperreis op deze manier plannen en een mooie combinatie maken tussen stad en het prachtige berggebied! Ben je van plan om ook Toscane te bezoeken tijdens je camperreis? Dat kan! De afstanden zijn namelijk prima te bereizen! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties