Zagreb

Wanneer je met de camper Kroatië gaat ontdekken, zal de hoofdstad van het land altijd deel uitmaken van je route. Dit is namelijk het start én eindpunt van je camperreis. Ook al lokt de Kroatische kust, zorg ervoor dat je de grootste stad van Kroatië niet overslaat. Verblijf in een centraal gelegen hotel om zo de historische stad te verkennen of bezoek Zagreb met je camper. Er zijn een aantal campings net buiten de stad gelegen, waar je met je camper kunt kamperen. Laat je verrassen door deze ondergewaardeerde stad!

MUSEA

Zagreb heeft een groot aantal musea en galerijen, welke ook nog eens enorm divers zijn. De liefhebber kan zich zeker meerdere dagen vermaken in deze stad. Het meest populaire museum van Zagreb en waarschijnlijk ook één van de meest bijzondere musea in Kroatië is het Museum of Broken Relationships. Laat je ontroeren door de verdrietige, lieve maar ook grappige en bizarre verhalen van over de gehele wereld die in het teken staan van verbroken relaties. 

HISTORISCHE CENTRUM ZAGREB

Het historische centrum bestaat uit twee delen. In het bovenste deel vind je de meest belangrijke bezienswaardigheden van Zagreb. Als shopaholic kun je in het onderste deel van de stad je hart op halen. Ook zijn er genoeg terrasjes om een pauze te nemen van alle bezienswaardigheden en kun je hier genieten van de ontspannen sfeer in de stad. 

DE KATHEDRAAL VAN ZAGREB

Het grootste gebouw van Kroatië is niet alleen van buiten een plaatje maar ook de binnenkant is indrukwekkend. De gotische kerk is vanuit elk punt in de stad te herkennen. Wil je de kathedraal eens vanuit een ander oogpunt bekijken? Beklim dan de Lotrščak Tower voor niet alleen een adembenemend uitzicht op de kathedraal, maar ook over de gehele stad. 

KORTSTE KABELBAAN TER WERELD

De kabelbaan van Ilica is met zijn 66 meter de kortste ter wereld. Daarnaast is het ook nog eens één van de steilste met een hoogteverschil van ruim 30 meter. Natuurlijk kun je het stukje ook lopen, maar voor nog geen euro wil je dit toch kunnen afvinken op je bucketlist? 

SINT MARCUSKERK

De Sint Marcuskerk is een van de oudste gebouwen in Zagreb. Gelegen op het Sint Marcusplein en omgeven door het hooggerechtshof, parlement en de regering is deze kerk echt een blikvanger. Het dak is namelijk geheel betegeld met mozaïek en hier is onder andere het wapenschild van zowel Zagreb als Kroatië in verwerkt!

STREET ART

In Zagreb kun je niet alleen enorm veel musea bezichtigen, maar overal waar je loopt zul je verrast worden door kunst. De stad is namelijk hét decor voor street art. Neem eens een kijkje in het Art Park, waar ook twee ingangen naar de Grič tunnel te vinden zijn.  

EEN CAMPER HUREN IN KROATIË

Er zijn verschillende verhuurders bij wie je een camper kunt huren in Kroatië. Het aanbod is divers, van compacte tweepersoonscampers tot een camper geschikt voor het hele gezin! Start je rondreis in de hoofdstad en ontdek met je huis op wielen de historische havensteden Zadar en Split,  indrukwekkende watervallen van Krka, oogverblindende Plitvicemeren en dwaal door de stadsmuren en smalle straatjes van Dubrovnik

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties