Noord-Brabant

We willen bijna zeggen dat dit  'uiteraard' onze favoriete provincie is. Per slot van rekening komt nagenoeg iedereen bij Travelhome uit het gezellige Noord-Brabant. En mooie plekjes heeft het zeker! Toch zullen we niet zeggen dat het de mooiste provincie van Nederland is. Wel zeggen we dat je Noord-Brabant zeker niet over moet slaan tijdens je camperreis door Nederland.
Maak een wandeling door Nationaal Park de Biesbosch, Nationaal Park de Groote Peel of de ‘Brabantse Sahara’, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.
Bezoek prachtige historische steden als Breda en ’s-Hertogenbosch of ‘lichtstad’ Eindhoven. Fiets de van Gogh fietsroute of de La Trappe fietsroute. Wandel door Willemstad, Heusden en andere vestigingssteden tijdens de wandelroute Zuidwaterline. Natuurlijk gecombineerd met de Brabantse gezelligheid, dat maakt het helemaal af.

NATIONALE PARKEN

In het oosten van Noord-Brabant vind je Nationaal Park de Groote Peel, en in het westen van Noord-Brabant vind je Nationaal Park de Biesbosch. De Groote Peel met enkele vogelhutten leent zich uitstekend voor vogelspotten, in de Biesbosch heb je al kanoënd kans de bever tegenkomen. Op de grens met België vind je Natonaal Park Kalmthoutseheide. En midden in Noord-Brabant bevindt zicht het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. De Loonse en Drunense Duinen wordt de Brabantse Sahara genoemd vanwege de oneindige zandvlaktes. Wandel door dit enorme stuifzandgebied en waan je in de Sahara. 

FIETSROUTES

Nederland telt ruim 35.000 kilometer fietspad, waarvan de meeste kilometers aan fietspad gelegen zijn in Noord-Brabant. Een goede reden om de fietsen achter mee op de camper te nemen! Je kunt onder andere kiezen uit de La Trappe fietsroute, de Liberation Route Brabant en de Van Gogh fietsroute. De La Trappe fietsroutes zijn geschikt voor de fiets- én bierliefhebber. Deze vier routes, variërende van 35 kilometer tot 67 kilometer, brengen je door de natuur langs verschillende horecagelegenheden waar trappistenbier genuttigd kan worden. 

 

Tijdens de Van Gogh fietsroute fiets je door het Brabantse land dat Vincent van Gogh inspireerde en langs belangrijke locaties in het leven van de meester. De Van Gogh fietsroute bestaat uit 10 routes om en nabij de vijf steden/dorpen welke een rol hebben gespeeld in het leven van Vincent van Gogh. Op de Liberation Route vind je verschillende luisterzuilen, monumenten en musea die je het verhaal van de tweede wereldoorlog in Brabant vertellen. De Liberation Route kent acht fietsroutes in verschillende delen van Brabant. 

(VESTIGINGS)STEDEN EN KASTELEN

Wie Noord-Brabant liever al rijdend met de camper dan te fiets verkent, kan een rit maken langs enkele van de elf Brabantse vestigingssteden. Deze elf Brabantse vestigingssteden maken deel uit van De Zuidwaterlinie, de langste en oudste waterlinie van Nederland. Favorieten zijn vestigingsstad Heusden en Willemstad, aanschouw de verdedigingswerken en struin door de oude straatjes. Het is slim om de camper iets buiten deze vestigingssteden parkeren vanwege de smalle straten. 

 

Meer bekende en hedendaags belangrijke steden zijn Breda, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Beklim de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch of de Grote Kerk in Breda. Bewonder de muurschilderingen van de Blind Walls Gallery in Breda of wandel door de creatieve en innovatieve buurt Strijp-S in Eindhoven. Vaar in een bootje door de singels van Breda of ontdek ’s-Hertogenbosch te water. Geniet op het terras van lokaal gebrouwen bier en probeer eens een Bossche bol!

 

De Sint-Janskathedraal en de Grote Kerk zijn twee van de vier topmonument van Noord-Brabant. Andere topmonumenten zijn het Markiezenhof in Bergen op Zoom en Kasteel Heeswijk. Kastelen zijn er in Noord-Brabant meer te ontdekken, een tocht met de camper door de Meierij brengt je bijvoorbeeld bij Kasteel Maurik in Vught. In Helmond, de vijfde grootste stad van de provincie, staat het kasteel van Helmond. Neem een rondleiding door een kasteel en kom meer te weten over onder andere de adellijke bewoners.

NOORD-BRABANT MET DE CAMPER

Noord-Brabant kent verschillende (mini-)campings waar je met open armen verwelkomd zult worden. Indien je je fietsen achter op de camper meeneemt, kun je in de avonden gemakkelijk de afstand van de camping naar nabijgelegen dorp afleggen voor nog een lokaal gebrouwen biertje op het terras. Wanneer je door Nederland reist met de camper, kun je een bezoek aan Noord-Brabant gemakkelijk combineren met de heuvels in Limburg of de stranden in Zeeland. Wie met de kinderen op camperreis gaat, doet er goed aan een dag door te brengen in het bekendste pretpark van de Benelux, de Efteling, of op safari te gaan in de Beekse Bergen. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties