Harstad

Wanneer je een camper gaat huren in Oslo en een reis maakt die je helemaal naar het noorden van Noorwegen leidt, bezoek dan ook zeker Harstad, een havenstad, omgeven door zee en heuvels. De stad is door middel van terrassen op de nabijgelegen bergen en heuvels gebouwd, wat een mooi aanzicht geeft. Bestaat er iets mooiers dan de huurcamper parkeren op een onverwacht mooie plek, aan de rand van een schitterende haven en vanuit je campingstoeltje de adembenemende omgeving in je op te nemen? Belangrijkste stelregel voor het huren van een camper in Noorwegen is dan ook dat je altijd voldoende tijd neemt om een bezienswaardigheid te bezoeken en te bereiken.

MET JE CAMPER TERUG NAAR HET BRONZEN TIJDPERK 

Harstad heeft een bronzen tijdperk gekend door de vondst van bronzen voorwerpen in de omgeving. In de omgeving vind je een aantal musea die je hierop zullen wijzen. Ook de Vikingen hebben in deze stad geleefd, wat terug te vinden is in de geschiedenis van de stad. Wanneer je met je huurcamper net buiten de stad rijdt, bezoek dan de Trondenes Church. Deze kerk is al erg oud (13e eeuw), maar dat maakt het bezichtigen des te interessanter.

In het centrum van Harstad kun je genieten van een heerlijke Noorse maaltijd, in combinatie met een rustgevende en gezellige omgeving. Wil je even genieten van heerlijk zwemwater, bezoek dan Grottebadet, een spectaculair zwemparadijs in een grot in de bergen. Je vindt er zwembaden, een jacuzzi, sauna en een gezellig strandcafé. Een perfecte afsluiting van een mooie dag tijdens je camperreis door Noorwegen. 

KAMPEREN IN HARSTAD 

In de omgeving van Harstad vind je een paar mooie campings waar je met een huurcamper terecht kunt. Vissen en duiken zijn geliefde bezigheden. Voor de kust van Harstad vind je een aantal eilandjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Neem de boot, gooi een hengel uit of ga heerlijk zonnebaden op één van de witte zandstranden voordat je weer naar het zuiden rijdt richting Trondheim
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties