Dunvegan Castle

Op Isle of Skye ligt een van Schotlands beroemdste kastelen, Dunvegan Castle. Het kasteel is al meer dan 800 jaar de thuisbasis van de MacLeod clan. Het is misschien niet het mooiste kasteel wat je zult gaan zien tijdens je camperreis door Schotland, maar uniek is wel dat het kasteel tot vandaag de dag nog steeds bewoont is door de leider van de MacLeod clan.

HET KASTEEL

Het kasteel stamt uit de veertiende eeuw en het bijzondere is dat het kasteel alleen maar bewoond is door de MacLeod clan. In de Schotse hooglanden is in het verleden veel gevochten tussen de clans waarbij ook de nodige kastelen van eigenaar gewisseld zijn.

In 1933 heeft de toenmalige clanleider het kasteel opengesteld voor publiek. In de loop der jaren hebben honderdduizenden bezoekers het kasteel al bezocht. Je kunt een rondleiding volgen door het kasteel. Ontdek zelf de rijke geschiedenis en clanlegendes of maak een wandeling door de unieke kasteeltuinen. Dunvegan Castle ligt aan Loch Dunvegan waarop je een cruise kunt maken. Er leeft zelfs een zeehondenkolonie op het meer, je kunt hier ook een boottocht naartoe maken.

ISLE OF SKYE PER CAMPER

Het kasteel ligt in het noordwesten op het eiland van Skye in de plaats Dunvegan. Het eiland Skye is een magische plaats waar je versteld zult staan van de unieke natuurlandschappen waar je doorheen rijdt met je huurcamper (voor afwisseling in zoekwoorden). Op Skye vind je wilde en ruige bergkammen, kilometerslange kustlijnen, verborgen baaien, watervallen en natuurlijk nog de ontzettend gezellige dorpen en steden. Met de camper is Isle of Skye makkelijk te bereiken per brug vanaf het vasteland of je neemt een ferry. Isle of Skye mag dan ook niet ontbreken in je camperreis!

KAMPEREN NABIJ DUNVEGAN CASTLE

Na je bezoek aan het kasteel is tijd voor ontspanning. Wat dacht ervan je camper te parkeren op een camping aan de voet van de Cuillin bergen en aan de oever van een meer? Je zult er een stukje voor moeten rijden, maar de camping waar je naartoe onderweg bent heeft een van de mooiste uitzichten van Skye. De Glenbrittle Campsite & Café ligt op een uurtje rijden vanaf Dunvegan. Onderweg rij je langs de beroemde Fairy Pools waar je nog een fotostop kunt maken.

 

De camping is eenvoudig, maar je bent zelfvoorzienend met je camper. In de omgeving kun je bergbeklimmen of gewoon prachtige wandelingen maken.

 

Je kunt de camping niet vooraf reserveren. De camping werkt op basis van first come, first serve.

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties