Glen Coe

Een van Schotsland meest beroemde valleien is Glen Coe. Glen Coe is beroemd vanwege de veldslag tussen twee Schotse clans in 1692, maar tegenwoordig kennen we Glen Coe vanwege de prachtige natuur én de vele films die hier zijn opgenomen. De James Bond film Skyfall en vele Harry Potter films zijn deels hier opgenomen. Een bezoek aan de groene vallei is makkelijk te combineren in je camperreis met Fort William en Ben Nevis.

ONTDEK HET VERLEDEN VAN DE GLEN

Volg de weg door de vallei heen via de Lochaber Geotrail route en ontdek het vurige verleden van de glen. De vallei is ontstaan door vele vulkanische uitbarstingen. Al deze bijzondere plekken ga je zelf ontdekken via de trail. Er zijn zes stoppunten die je makkelijk vanaf de weg kunt bereiken met de camper. Je start je bezoek in het bezoekerscentrum en hier ontvang je tevens een gids waarmee je de route kunt gaan rijden. Alle stops worden hier goed in uitgelegd. Je hoeft alleen nog zelf te gaan rijden! 

LOCH LEVEN

In de vallei ligt een groot en uitgestrekt meer, Loch Leven. Het meer is 6 kilometer lang. Aan de oevers van dit meer vindt je verschillende dorpen, waaronder het gelijknamige dorp Glencoe. Glencoe is veelal de uitvalsbasis voor je bezoek aan deze glen. Het meer wordt omringd door bergen en dit zorgt voor een ruig landschap. Wandel langs de oevers van het meer en geniet van deze bijzondere omgeving. Wil je liever actief zijn? Dat kan zeker ook! Je kunt ook per kajak het meer gaan ontdekken.

GLEN COE TIJDENS JE CAMPERREIS

Glen Coe ligt op een half uur rijden per camper vanaf Fort William. Fort William is de outdoor plaats van Groot-Brittannië. Je kunt hier de hoogste berg van Groot-Brittannië vinden, Ben Nevis en veel outdoor sporten beoefenen. Overnacht met je camper zelf aan de oevers van Loch Leven of op een nabij gelegen camping. Informeer altijd goed naar de regels voor het kamperen met een camper in de vrije natuur.

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties