Inverness

Inverness wordt de hoofdstad van de Schotse Hooglanden genoemd. Met Loch Ness op fietsafstand en de andere prachtige plekjes van de Hooglanden 'om de hoek' begrijpen we die bijnaam helemaal. 

WAT TE DOEN IN INVERNESS?

Struin door het kleine historische centrum en langs de oever van de rivier Ness. Deze stad is perfect te voet te ontdekken. De bekendste bezienswaardigheden? Die lees je hieronder:

INVERNESS CASTLE

In de skyline van de stad valt dit kasteel direct op. Inverness Castle is een van de meest moderne kastelen in het Verenigd Koninkrijk. Je kunt het kasteel niet van binnen bewonderen, maar vanaf de kasteeltuinen en Inverness Viewpoint is het uitzicht over de stad ontzettend mooi.

WINKELEN

Voor een beetje 'shopping therapy' kun je terecht bij de Victorian Market. Deze kleine overdekte shoppingstraat was vroeger een overdekte markt. Je vindt er winkeltjes van kleinere ondernemers die je niet in de grotere winkelstraten zult vinden. Een groter winkelcentrum is Eastgate. Hier zijn de grotere merken te vinden. De camper kan je het beste aan de rand van de stad parkeren en per bus verder naar het centrum reizen. 

DE NESSEILANDEN

Op loopafstand van het centrum bereik je deze groene oase van rust. Steek de hangbrug over en je bent in een compleet andere wereld. Je loopt door een soort natuurpark, tussen de bomen en langs het water. Neem een lunchpakketje mee om hier middenin de prachtige natuur te picknicken.

CULLODEN BATTLEFIELD EN CLAVA CAIRNS

Op steenworp afstand van Inverness vind je het Culloden Battlefield. Hier werd door de Jakobieten en het Huis Hannover in 1746 de Battle of Culloden gevochten, de laatste veldslag op het eiland Groot Brittannië. Er liggen meerdere gedenkstenen en je vindt er massagraven met daarop de namen van de Clans. Verken het interactieve Visitor Centre en beleef de veldslag in de indrukwekkende cinema. De Clava Cairns zijn eeuwenoude ronde graven, omringd met stenen, die je vooral tegenkomt rondom Inverness. Je vindt ze onder andere vlakbij het Culloden Battlefield.

KAMPEREN MET DE CAMPER IN INVERNESS

Je kunt met de camper vlakbij Inverness kamperen. Er zijn verschillende campings nabij de stad. Een aantal daarvan liggen aan het water. Ook in de natuur(parken) nabij de stad zijn campings te vinden.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties