De Schotse Hooglanden

Dit ruige gebied beslaat ongeveer de helft van Schotland. Het is net alsof je hier in een ansichtkaart rijdt: weidse uitzichten, wilde natuur, historische kastelen, spectaculaire valleien, majestueuze bergtoppen, mysterieuze lochs én natuurlijk de prachtige Schotse Hooglanders. 

Het is een gebied waar rustzoekers, natuurliefhebbers, fotografen, wandelaars en buitensporters zich helemaal thuis zullen voelen door het overweldigende, pure landschap.

 

DE SCHOTE HOOGLANDEN PER CAMPER

Wil je met een camper door de Schotse Hooglanden reizen? Dan heb je minimaal een week nodig, maar in deze korte tijd zul je keuzes moeten maken voor wat je wél gaat bewonderen en wat je zult moeten overslaan. We raden aan om een aantal dagen langer te blijven, om écht een goede indruk te krijgen van dit mooie gebied.
Je kunt je camper ophalen in Edinburgh en vanuit daar doorrijden naar de Schotse Hooglanden.

 

HOOGTEPUNTEN VAN DE SCHOTSE HOOGLANDEN

Bijzondere natuur is er volop Schotse Hooglanden. Er zijn twee nationale parken in dit gebied: zo fiets je heerlijk langs de oevers van het meer bij Loch Lomond and the Trossachs National Park en maak je prachtige bergwandelingen in het Cairngorms National Park. De hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk vind je ook in de Schotse Hooglanden: Ben Nevis.

Tijdens een camperreis door de Schotse Hooglanden zul je natuurlijk het meer van Loch Ness niet over willen slaan. Het meer is zelfs dieper dan de Noordzee! Zoals je vast wel weet is dit meer wereldberoemd geworden door de mythe over het monster van Loch Ness. Je kunt er prachtige (ook meerdaagse) wandelingen maken en je kunt aan boord stappen van een boot waarmee je over het meer vaart en kunt genieten van prachtige uitzichten.

Ook de omgeving van Fort William is spectaculair. Het is dé plek voor een prachtige wandeling of stevige fietstocht, maar je kunt er ook een bootje huren om Loch Linnhe te verkennen. Hier vlakbij ligt het perron waar je aan boord stapt van de Jacobite Train, die inmiddels beter bekend is als de Hogwarts Express van de Harry Potter films! Deze sprookjesachtige treinreis is absoluut een aanrader.

De diepe vallei van Glen Coe, met grillige rotsformaties en bergen behoort tot een van de mooiste plekken van Schotland. De natuur die je hier ziet is waarschijnlijk precies het plaatje dat je in je hoofd hebt bij de Schotse Hooglanden.

Aan historie is in Schotland geen gebrek. Je vindt er de mooiste historische kastelen, zoals Urquhart Castle, Cawdor Castle, Eilean Donan Castle. 

 

CAMPINGS IN DE SCHOTSE HOOGLANDEN

Tijdens een rondreis door de Schotse Hooglanden overnacht je op campings. Camperreizen in Schotland zijn erg populair. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel campings zijn waar je uit kunt kiezen. Het aanbod bestaat uit rustige natuurcampings, maar ook campings met veel faciliteiten dichterbij de steden.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties