Zuidwest Schotland

Als je aan een camperreis door Schotland denkt, dan denk je als eerste aan de Schotse Hooglanden. Verrassend genoeg kent Schotland ook de Laaglanden, oftewel Zuidwest Schotland. Deze streek heeft zeker meer dan genoeg te bieden voor elke camperreiziger. Je ontdekt in de historische stadjes en ongerepte natuurgebieden nog echt verborgen parels! 

STREEK DUMFRIES & GALLOWAY PER CAMPER 

Galloway Forest park 

Een van de meest geliefde natuurparken is het Galloway Forest Park. Het park staat bekend als de Hooglanden van de Laaglanden dankzij de prachtige oude bossen, heuvels, meren en vergeet de dieren niet. Het beste kan je het park verkennen per fiets. Er zijn diverse fietsroutes en de fietsen kun je ter plaatse huren. Het park is ook Europa’s eerste Dark Sky Park. In een Dark Sky Park draait het erom dat je sterrenhemel en planeten kunt bekijken met het blote oog, zonder enige lichtvervuiling. Op een heldere nacht kun je zelfs de Melkweg bekijken. Toegang tot het park is gratis en een van de beste uitzichten heb je vanaf het Clatteringshawcentre. Vergeet zeker ook je camper niet, je kunt zelf met je huurcamper overal in het park stoppen en je stoeltjes uitklappen om te kijken naar de fantastische sterrenhemel.

Mull of Galloway vuurtoren

Elk land heeft wel een meest zuidelijk gelegen punt en het is niet verrassend dat Schotland dit ook heeft. Aan het einde van de bekende Mull of Galloway wandelroute ligt de vuurtoren van Mull of Galloway. De vuurtoren ligt aan de rand van een 80 meter hoge klif. Beklim de 115 treden voor een van de meest spectaculaire uitzichten op de zee en omgeving. Op een heldere dag kan je zelfs Isle of Man en Ierland zien liggen. Je betaald entree voor een bezoek aan de vuurtoren en de camper parkeer je makkelijk op de nabij gelegen parkeerplaats. 

Caerlaverock castle

Kastelen zijn over het algemeen rond of vierkant, maar niet Caerlaverock Castle. Het kasteel is gebouwd in een driehoek compleet met een gracht, kasteeltorens en een kasteelpoot. In het verleden is het kasteel regelmatig doelwit geweest in de grensconflicten en daardoor is het kasteel verwoest. Er is nog genoeg over om een indruk te krijgen van hoe het er in zijn glorie dagen uit gezien moet hebben. Kinderen kunnen op avontuur in het themapark welke bij het kasteel gelegen is. Voor jong en oud is dit kasteel tijdens je camperreis zeker een bezoek waard!

Gretna Green

Als je weleens een historische roman gelezen hebt, dan kom je de naam Gretna Green tegen. Gretna Green was vroeger een toevluchtsoord voor jonge stellen die zonder toestemming van familie wilden trouwen. Tegenwoordig trouwen jaarlijks nog vele stellen in dit populaire dorp.

STREEK AYRSHIRE PER CAMPER

De tweede streek in Zuidwest Schotland die ontdekt mag worden in je camperreis is Ayrshire. In Ayrshire is de beroemde dichter Robert Burns geboren en Burns is uitgegroeid tot de volksdichter van Schotland. Op 25 januari vieren de Schotten Burns Night om het leven en werk van Robert Burns te vieren. Door de hele streek zie je verwijzingen naar deze dichter en je kunt in zijn geboorteplaats Alloway meer te weten komen over deze volksheld.

KAMPEREN IN ZUIDWEST SCHOTLAND

In dit gebied vind je genoeg campings om te overnachten. Enkele suggesties waar je kunt overnachten:

  • Culzean Castle Camping & Caravanning Club Site
  • Castle Cary Holiday Park
  • Barnsoul Caravan and Camping
  • Graigie Gardens Caravan Club Site 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties