Lund

Op slechts een half uurtje rijden Malmö ligt het sfeervolle plaatsje Lund. Cultuurliefhebbers kunnen in deze universiteitsstad hun hart ophalen, waaronder door een bezoek te brengen aan de imposante Dom van Lund. Ook zijn er bruisende markten, lekkere restaurants en mooie winkels te vinden. 

Cultureel Lund

Naast de dom is er veel meer te zien in Lund. In het Skissernas museum, slechts 10 minuten lopen van de kathedraal, is een hypermodern kunstmuseum. Een enorm contrast met de oude kathedraal. 

De grootste bezienswaardigheid van de stad is het openluchtmuseum Kulturen, naast een prachtige tuin vind je hier veel historische gebouwen, een echte must see tijdens je bezoek aan Lund.

Bezienswaardigheden Lund

Na het opsnuiven van cultuur is het tijd voor ontspanning, en waar kan dat beter dan in een waterpark? Vooral kinderen zullen hier een topdag beleven. Er is een junglebad, stroomversnellingen en een glijbaan van maar liefst 213 meter!

Zoek je het liever wat rustiger? Wandel dan door de botanische tuinen of trek de omliggende natuur van Lund in. In de omgeving zijn veel wandelpaden, pittoreske dorpjes en oude kerken te vinden.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties