Uppsala

In het oosten van Zweden, op ongeveer 70 km ten noorden van Stockholm, ligt de bruisende universiteitsstad Uppsala. Na Stockholm, Göteborg en Malmö is Uppsala de vierde grootste stad van Zweden

Uppsala wordt ook wel ‘het Cambridge van Zweden’ genoemd en is een echte universiteitsstad met de oudste universiteit van Scandinavië, opgericht in 1477. 

Bezienswaardigheden Uppsala

Met de camper ben je binnen twee uurtjes vanuit Stockholm in deze populaire stad, die een jonge levendige uitstraling heeft. Parkeer de camper aan de rand van het oude centrum en bewandel dit charmante deel van de stad. Er zijn prachtige straatjes en de steegjes kronkelen tussen de historische gebouwen door. Aan de oevers van de Fyrisån rivier kun je heerlijk uitrusten op een terras van één van de velen gezellige barretjes en restaurants. De sfeer is heel prettig en rustig overal, wat de stad Uppsala een favoriet maakt tijdens een camperreis. Wij hebben een paar bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

De kathedraal van Uppsala

Het bekendste gebouw van Uppsala is zonder twijfel de kathedraal, gebouwd tussen 1260 en 1435. Met de twee torens van 120 meter hoogte vormt het het symbool van Uppsala. Eeuwenlang werden Zweedse vorsten ook in deze kerk getroond. Er zijn diverse graven te bezichtigen in deze kerk.

Linnéträdgården

Eén van ’s werelds meest vooraanstaande natuuronderzoekers en botanici Carl Linnaeus had de leiding over de Linnéträdgården, ook wel ‘de Botanische tuin van Uppsala’ genoemd. De tuin is momenteel de oudste botanische tuin van Zweden en hoort tegenwoordig bij de universiteit van Uppsala.

Gamla Uppsala Museum

Op de koninklijke heuvels kun je ontdekkingen uit de geschiedenis bewonderen in het Gamla Uppsala Museum. Er zijn ontelbare indrukwekkende vondsten te bezichtigen, waarbij sommigen zelfs teruggaan tot in de ijzertijd. 

Innovatiestad

Uppsala wordt ook beschouwd als een belangrijke innovatiestad, waar veel nieuwe ideeën uitgewerkt kunnen worden. Hierdoor is het een moderne, jonge stad en zijn er veel typische kenmerken te vinden. Hypermoderne gebouwen, maar ook interessante musea zijn te bezoeken tijdens je camperreis. In 2018 won de stad de internationale ‘One Planet City Challenge’ van het WWF. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties