Gettysburg

Deze kleine plaats wordt in de zomer van 1863 opgeschrikt door de burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden van Amerika. Little Round Top groeit uit tot het historische symbool van de bloedigste veldslag uit de Amerikaanse burgeroorlog. Gettysburg ligt in Pennsylvania op 340 kilometer van New York City. Vandaag de dag bezoeken meer dan 2 miljoen reizigers het nationale military park en de vele monumenten ter nagedachtenis aan deze oorlog. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN GETTYSBURG

National Military Park & Visitor Center
De bloedigste veldslag uit de Amerikaanse geschiedenis heeft drie dagen geduurd. De Slag bij Gettysburg was het omkeer punt in de oorlog die uiteindelijk gewonnen is door het noorden. 
Begin je bezoek in het visitor center, laat je infomeren door de rangers en bekijk de film 'A New Birth of Freedom'. Er zijn verschillende tours die je kunt maken over het park. Breng zeker een bezoek aan Soldiers' National Cemetery. Op deze grote begraafplaats gaf president Abraham Lincoln zijn beroemde toespraak Gettysburg Address. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan het David Wills House. In dit huis legde Abraham Lincoln de laatste hand aan zijn toespraak en kan je gerestaureerde kamers en tentoonstellingen te zien.

EISENHOWER NATIONAL HISTORIC SITE
Dit nationale historische monument preserveert het weekendhuis en boerderij van president Dwight D. Eisenhower, de 34e president van de Verenigde Staten. Het is een plek waar de president graag zijn weekenden doorbracht en zijn gasten ontving. Na zijn ambtstermijn was dit het huis van de president en zijn vrouw. Je kunt het landgoed bereiken per shuttlebus die vertrekken vanaf het visitor center in het Military Park. Met een rondleiding over het landgoed krijg je een goede indruk van huis en boerderij, maar ook van het leven van deze president. 

EEN CAMPER HUREN NABIJ GETTYSBURG

Wil je deze historische plaats zelf bezoeken? Huur dan een camper vanaf Washington, New York of Philadelphia en rij met de camper in enkele uren naar Gettysburg. Na je bezoek aan Gettysburg kan je je camperreis uitbreiden met een bezoek aan Shenandoah National Park of ga richting het noorden naar de Finger Lakes of de Niagara watervallen. Ons team van reisexperts adviseren je graag over de mogelijkheden. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties