Wildlife spotten tijdens je camperreis in Nieuw-Zeeland

Wildlife spotten tijdens je camperreis in Nieuw-Zeeland

Door op 18 juli 2019

De immense diversiteit in de landschappen en bijzondere wilde dieren maken Nieuw-Zeeland tot een magische bestemming voor een camperreis. De Otago Peninsula en the Catlins zijn een paar van de waanzinnige plekken met overweldigend veel bijzondere (zee)diersoorten. Maar welke dieren spot je waar en wanneer? Je leest het hier!

KIWI'S

Ook al zijn ze hét symbool van Nieuw-Zeeland, kiwi’s zijn erg lastig omte spotten. Dat komt omdat ze alleen ’s nachts naar buiten komen en erg houden van dichtbegroeide bossen. Kapiti Island en Stewart Island zijn twee van de beste plekken om deze verlegen beestjes te bezoeken.

KEA'S

Deze brutale vogelsoort is een van de slimste en creatiefste papegaaisoorten. Ze zijn bruin-groen en hun ondervleugels zijn feloranje. Je vindt ze vooral in de omgeving van Mount Cook op het Zuidereiland. 

JAN-VAN-GENT

Deze enorme vogels (ze hebben met hun vleugels gestrekt een spanwijdte van twee meter!) kun je het beste spotten bij Cape Kidnappers, op het Noordereiland. Hier leeft de grootste kolonie op het vaste land ter wereld!

DOLFIJNEN, ZEEHONDEN EN WALVISSEN

Kaikoura is dé plek waar je moet zijn voor het spotten van walvissen. En dat kan hier het hele jaar door! Vanuit dit gezellige plaatsje worden tours georganiseerd om de zeedieren te bewonderen. Je kunt kiezen voor een boottocht of een vlucht met een klein vliegtuigje. Onderweg heb je grote kans om ook dolfijnen en zeehonden te spotten. In de Bay of Islands helemaal in het noorden van het Noordereiland én van het uiterste zuiden tot aan de zuidoostkust van het Zuidereiland vind je nog veel meer wilde dolfijnen en zeehonden.

GEELOOGPINGUÏNS

Ze zijn met uitsterven bedreigd deze prachtige pinguïns met hun kenmerkende gele ogen. Ze komen uitsluitend voor aan de kust van het zuidoosten van Nieuw-Zeeland. Je vindt ze onder andere op Stewart Island, de Otago Peninsula, bij Dunedin en bij the Catlins. Je kunt de Geeloogpinguïns het hele jaar door bewonderen en kunt ze het beste spotten ongeveer 3 uur voordat het donker wordt.

ALBATROSSEN

Op de Otago Peninsula is het voor liefhebbers van zeedieren een waar paradijs. Je vindt er veel verschillende vogels, (geeloog)pinguïns, zeehonden, pelsrobben en als klap op de vuurpijl een kolonie Albatrossen. Dit is de enige plek ter wereld waar Albatrossen op het vasteland nestelen. Je kunt ze bekijken in de periode van mei tot november.