Tofino

Tofino is een klein stadje aan de grote oceaan op Vancouver Island en is geliefd bij reizigers van over de hele wereld. Deze reizigers komen voor de bijzondere kustlijn met de kilometers lange zandstranden, brandende golven waar surfers hun kunsten laten zien en voor de walvissen, die migreren vanuit het zuiden. De walvismigratie is misschien wel de belangrijkste reden om tijdens een camper reis een bezoek te brengen aan Tofino. Je bereikt Tofino via highway 4. 

WAT KUN JE ALLEMAAL DOEN IN TOFINO?

WALVISSEN

Vanaf maart start de grote migratie van de walvissen. De eindbestemming van de walvissen is Alaska, maar tijdens de migratie komen ze langs de kust van Tofino. Het beste seizoen om de walvissen te spotten is vanaf mei t/m september. Hoe kun je deze walvissen het beste gaan spotten? Er worden door verschillende lokale organisaties tours aangeboden op verschillende boten. Voor de avonturiers is de zodiac een goede keuze. Een zodiac is een open (speed) boot waar je vaak een waterdicht pak aan krijgt om je tegen water en kou te beschermen. Deze boot is niet geschikt voor zwangere vrouwen, kleine kinderen en mensen met nek en of rug problemen. Wil je liever een rustigere tocht? Kies dan voor een overdekte boot waar je vaak ook een buiten dek hebt om prachtige foto’s te maken van deze bijzondere dieren. Heb je nog tijd over en wil je nog meer dieren spotten? Denk dan eens aan een bear watching, vanaf het water veilig spotten naar deze geweldige dieren. Er worden hiervoor verschillende tours aangeboden.

SURFEN

Tofino is een surf walhalla! Met meer dan 35 kilometer stranden zijn er voor alle niveaus goede mogelijkheden om te surfen. Als je nog geen ervaring hebt, neem dan les bij een van de vele surf scholen en waag zelf de sprong in het diepe. Blijf je liever op het droge? Maak dan een strand wandeling en bekijk de surfers vanaf de stranden. Goede stranden om te surfen zijn Chesterman Beach en Long Beach.  Voor een kleiner en minder bekend strand kan je Tonquin Beach bezoeken. 

PACIFIC RIM NATIONAL PARK

Op Vancouver Island is maar een nationaal park gelegen en dit park ligt in de directe omgeving van Tofino. Reizigers hebben dit park ook wel een stukje paradijs op aarde genoemd, dit is het Pacific Rim National Park. Je vindt in het park een heus regenwoud, ruige rotskusten, prachtige kleine baaien, en zandstranden waar drijfhout op aangespoeld is. Het park bestaat uit drie gedeeltes, Long Beach, Broken Group Islands en West Coast Trail. Met een camper kan je zelf naar Long Beach rijden. De Broken Group Island en West Coast Trail zijn alleen per boot te bereiken. Als je een bezoek brengt aan het park, maak dan eerst een stop bij het Kwisitis Visitor Centre. Hier kan je informatie inwinnen over het park en tentoonstellingen bekijken over de geschiedenis van het park. Denk hierbij ook aan de First Nations, de eerste inwoners van Canada. Rijd daarna door naar Long Beach en maak hier een strandwandeling of wandel door het regenwoud via de Rain Forest Trails. Tijdens deze korte wandelingen loop je dwars door het regenwoud. Meer wandelen? Neem de Schooner Cove trail naar een klein bos of de Half Moon Bay trail naar een prachtige baai. Overnacht met je camper op een van de campings in het park, zoals de Greenpoint Campground.

MET DE CAMPER NAAR TOFINO

Tofino is een van de highlights van Vancouver Island. Je bereikt Tofino vanaf het vasteland per ferry. Kom je vanaf Whistler? Neem dan de ferry vanaf Noord Vancouver, bij Horseshoe Bay naar Departure Bay, Nanaimo. In ongeveer 60-90 minuten vaar je naar het eiland. Kom je vanaf Hope of Zuid Vancouver? Neem dan de ferry vanaf Tsawwassen naar Duke Point, Nanaimo. Neem daarna de weg, highway 4, van Parksville naar Tofino. Op deze weg komt je langs het leuke dorpje Coombs, Cathedral Grove Provincial Park (een must see stop), Sprout Lake (waar de grootste vrachtwatervliegtuigen landen). De weg is goed te rijden met een camper, maar houd er wel rekening mee dat dit een weg is met meer bochten. Met een camper en de vele bijzondere plekken onderweg doe je er wel minimaal een halve dag over. Overnachten kan in Tofino op een van de strand campings, zoals de Bella Pacifica. Deze camping is zeer geliefd bij de camper reizigers en vooraf reserveren is echt aan te raden. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties