Burg Hohenzollern

Op de top van een 855 meter hoge berg, tussen de Schwäbische Alpen en de Bodensee, ligt Burg Hohenzollern. Het, vermoedelijk, 11e eeuws kasteel heeft het zwaar te verduren gehad en begin 19e eeuw was er alleen nog maar een ruïne over. Wanneer dit kasteel precies gebouwd is, is niet geheel bekend namelijk. Het kasteel werd herbouwd door een adellijke vorstenfamilie (familie Hohenzollern) en zij zijn nog steeds de eigenaar. Doordat het kasteel privé bezit is, kun je het kasteel alleen bezoeken door een rondleiding te boeken. Het kasteel wordt niet meer bewoond tegenwoordig. 

De kunstcollectie van de familie en legendarische stukken als de Pruisische koningskroon maken van Burg Hohenzollern een bijzondere bezienswaardigheid. 

Het hele jaar door is het kasteel te bezoeken. Bezoek het kasteel op een mooie heldere dag, zodat je een fantastisch uitzicht hebt over de directe omgeving van uit dit historisch gebouw. 

OMGEVING BURG HOHENZOLLERN

In de omgeving van Burg Hohenzollern ligt Slot Lichtenstein. Trek een dag uit voor het bezoek aan beiden kastelen tijdens je camperreis. Naast Slot Lichtenstein ligt de Bodensee en Rothenburg ob der Tauber ook niet heel ver van Burg Hohenzollern vandaan. 

 

KAMPEREN BIJ BURG HOHENZOLLEN

Camping Zollernalb is een ideale camping om Burg Hohenzollen te ontdekken. Vanaf het tuinterras van de camping heb je uitzicht op het slot. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties