Slot Lichtenstein

Slot Lichtenstein is een bekend kasteel in Duitsland. Het kasteel staat namelijk op een rots aan de noordwestzijde van de Schwäbische Alb. Het kasteel is alleen te bereiken via een brug. Je kijkt hier uit over het 250 meter lager gelegen vallei de Echaz. Slot Lichtenstein wordt ook wel het sprookjeskasteel van Württemberg genoemd. 

RONDLEIDING SLOT LICHTENSTEIN

Het slot is alleen te bezoeken middels een rondleiding, daar het wordt beheerd door particulieren. Met een gids wandel je langs de meeste vertrekken en de kanonnen van het kasteel. Wil je liever geen rondleiding, dan kun je alleen de binnenplaats bezoeken en de bijzondere omgeving uiteraard. 

Probeer drukte te vermijden door niet in de weekenden of in het hoogseizoen een bezoek te brengen. Het kan hier namelijk behoorlijk druk zijn met toeristen. In de vroege ochtend is het de beste tijd van de dag om het kasteel te bezoeken en ga je zien dat het ook voor het maken van foto’s het allermooist is. 

OMGEVING SLOT LICHTENSTEIN

In de buurt van Slot Lichtenstein ligt de Bodensee, welke ook zeker de moeite waard is om een bezoek te brengen. Wat noordelijker van Slot Lichtenstein ligt Rothenburg ob der Tauber en op ongeveer 45 minuten rijden ligt Burg Hohenzollern. Rondom het slot vind je bosrijke wandelingen, prachtige natuur en mooie uitzichten. Ben je dus op doorreis met de camper, dan kun je deze vier prachtige plekken in Duitsland combineren. Genoeg te doen en te beleven in dit gedeelte van Duitsland dus! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties