Lemmenjoki nationaal park

Het grootste nationaal park van Finland is nationaal park Lemmenjoki. De natuur van Lemmenjoki is enorm gevarieerd. Een van de mooiste stukken natuur is de circa 70 meter lange Lemmenjoki rivier welke al zigzaggend door het nationaal park stroomt. Vanaf de bergen Maarestantunturi en Viipustunturi welke langs de Lemmenjoki river liggen heb je tevens een bijzonder uitzicht op de ogenschijnlijke eindeloze oude bossen. Lemmenjoki National Park ligt nabij Uhro Kekkonen National Park en Pallas-Yllästunturini National Park.

GOUD ZOEKEN

In het jaar 1945 is er goud gevonden in dit nationaal park. Na een aantal jaren waarin er ongeveer in 100 goudmijnen in het gebied naar goud werd gezocht, zijn er tegenwoordig circa 60 goudmijnen waar men naar goud zoekt. Wanneer de grond van Lemmenjoki niet bevroren is, beproeven verschillende goudzoekers in dit gebied hun geluk. Uiteraard kun je tijdens jouw camperreis door Finland met schop en spoelpan jouw geluk beproeven. Een betere manier om Lemmenjoki National Park te verkennen is door middel van het maken van een wandeling.

Lemmenjoki kent wel 60 kilometer aan wandel- en fietspaden. Delen van diverse routes lopen langs de oevers van de Lemmenjoki rivier. Voordat er een weg was aangelegd naar de goudvelden, voeren de goudzoekers over de Lemmenjoki rivier naar de goudvelden. De Gouddelversroute neemt je mee langs een deel van de rivier en langs het bekendste goudwinningsgebied van de regio. De Lemmenjoki Nature Trail van 4,5 kilometer volgt een ook een deel van de rivier en brengt je door de bergen en het oude bos. 

RAVADAS WATERVALLEN

Een van de bekendste natuurattracties van Lemmenjoki National Park, naast de Lemmenjoki rivier, is de Ravadasköngas waterval. Een van de grootste aftakkingen van de Lemmenjoki rivier is de Ravadasjoki. Via de Ravadasköngas waterval mondt de Ravadasjoki uit in de Lemmenjoki rivier. De watervallen worden ook aangeduid als Ravadas watervallen en zijn beslist de moeite waard om te bezichtigen. In het gebied rondom de Ravadas watervallen is het enkel toegestaan om de gemarkeerde paden te volgen.

LEMMENJOKI NATIONAL PARK MET DE CAMPER

Je kunt nabij Lemmejoki National Park overnachten op een van de campings in de regio of in de vrije natuur. Wanneer je in de vrije natuur overnacht, hou er dan rekening mee dat je de plek netjes achterlaat. Tevens kun je er voor kiezen om na bezoek aan Lemmenjoki National Park door te rijden naar een van de andere nationale parken en in deze omgeving te overnachten. Je kunt dan de volgende dag direct Uhro Kekkonen National Park of Pallas-Yllästunturin National Park ontdekken en al vroeg op pad gaan. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties