Pallas-Yllästunturi nationaal park

Een van de populairste nationale park van Finland is Pallas-Yllästunturi National Park. In 2005 zijn het oudste nationale park van Finland Pallas-Ounastunturi en natuurreservaat Ylläs samengevoegd tot Pallas-Yllästunturi National Park. Het huidige nationaal park is dan ook enorm uitgestrekt. Een bezoek aan dit nationaal park is beslist aan te raden tijdens een camperreis door Finland

BERGEN EN PURE LUCHT

Het nationaal park omvat de drie bergmassieven Pallastunturi, Ounastunturi en Yllastunturi. Wist je dat ‘tunturi’ Fins is voor berg? De Finnen duiden met tunturi op de bergen behorend tot de Scandinavische hoogland. Gezien Finland een erg vlak landschap kent en de hoogste bergen zich in dit nationaal park bevinden, heb je hier werkelijk fantastische uitzichten. Volgens menig wetenschapper is de lucht in Pallas-Yllästunturi National Park de puurste lucht in Europa. Een betere plek om een luchtje te scheppen tijdens jouw camperreis door Finland bestaat bijna niet. Wanneer je dan toch in dit nationaal park bent, maak hier dan tevens een mooie wandeling.

WANDELEN IN PALLAS-YLLÄSTUNTURI

De wandelroutes in dit park brengen je van bergtop naar bergtop en zijn de oudste wandelroutes van Finland. De meerdaagse wandelroute Hetta-Pallas van 55 kilometer is al in 1934 aangegeven met pijlen. Kortere eendaagse wandelroutes zijn de Taivaskero Circle Trail en de Tavaskeronkierros Trail. Laatstgenoemde brengt je naar de 800 meter hoge top van de Taivaskero. Vanuit de Taivaskero heb je wederom een geweldig uitzicht. Op de top bevindt zich ook het monument van de Olympische spelen van 1952 in Helsinki. Op 800 meter hoogte werd in 1952 het Olympische vuur aangestoken.  

Het park kent twee bezoekerscentra, een bij Muonia en de ander bij Ylläs. Bij deze bezoekerscentra kun je informatie opvragen over de diverse wandelroutes en andere activiteiten. Andere activiteiten welke je zoal in het park kunt ondernemen zijn mountainbiken en geocoaching. In het park bevinden zich zogenoemde kotas. Deze hutjes hebben alle vuurplaatsen waar je gedurende de wandeling even kunt opwarmen of (zelf meegebrachte) worstjes kunt grillen. Je mag in het park zelf ook bessen plukken en vissen om de meegebrachte lunch aan te vullen. 

PALLAS-YLLÄSTUNTURI MET DE CAMPER

Pallas-Yllästunturi nationaal parl ligt in het het noorden van Finland en is uitstekend te combineren met een bezoek aan Lemmenjoki National Park en Uhro Kekkonen National Park. Het nationaal park ligt tevens relatief dichtbij Rovaniemi, deze stad vormt een fijne afwisseling na al het natuurschoon van deze regio. In Rovaniemi kun je tevens de reis beginnen en de camper ophalen en aan het einde van de camperreis de camper inleveren. Op circa 500 meter van de ingang van nationaal park bevindt zich en camping voor o.a. campers. Let wel, er zijn nauwelijks faciliteiten aanwezig.  Wil je een camping met meer faciliteiten dan ben je in een van de campings in de omliggende dorpjes aan het juiste adres.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties