Praktische Info - Finland

Ontdek je met

Susanne

Travelhome | Camper huren Finland

Medicijnen mee naar Finland

Wellicht ga je binnenkort een camper huren. Maak je gebruik van medicijnen en moeten deze meegenomen worden tijdens jouw camperreis? Dan volgt hier wat belangrijke informatie voor jou.
Medicijnen die dagelijkse inname vereisen, moeten ook op reis meegenomen worden. Houd medicijnen in de originele verpakking, want losse pilletjes wekken nieuwsgierigheid en argwaan bij politie en douane. Er zijn verschillende geneesmiddelen die in Nederland onder de Opiumwet vallen, door de stoffen die erin zitten. In de meeste landen is het bezit van medicijnen die onder de Opiumwet vallen streng verboden. Het overtreden van deze wet brengt strenge straffen met zich mee. Medicijnen die onder deze wet vallen, mogen niet zomaar worden meegenomen naar het buitenland. Middelen waar dit onder anderen voor geldt zijn slaap- en kalmeringsmiddelen, bijvoorbeeld Valium en Seresta. Sterke pijnstillers, ADHD pillen zoals onder andere Concerta en Ritalin en medicinale cannabis. In de Opiumwet worden alle verboden middelen en grondstoffen aangegeven. Zelfs met beschrijving van de werking van de middelen. Ook de apotheker kan je vertellen of een medicijn een opiaat is. Informeer voorafgaand aan jouw camperreis de apotheker voor vragen over jouw medicijnen.

MEDICIJNPASPOORT AANVRAGEN VOOR TIJDENS JE CAMPERREIS FINLAND

Wil je een medicijnpaspoort aanvragen voor tijdens jouw camperreis? Dit kun je aanvragen bij de apotheek. Hierin staat een totaaloverzicht van de medicijnen die gebruikt worden. In geval van verlies van geneesmiddelen tijdens jouw camperreis, is het praktisch dit paspoort mee te nemen bij een bezoek aan een arts in het buitenland. Het medicijnpaspoort vervangt de Schengenverklaring echter niet. Wil je meer informatie over medicijnen meenemen op camperreis? Ga naar de website (www.hetcak.nl) voor alle informatie.