Cinque Terre

De bekende vijf dorpjes, gebouwd tegen de steile kliffen van de mooiste kustlandschappen van Italië. Cinque Terre is absoluut een aanrader om te bezoeken tijdens je camperreis. Lees snel verder wat deze vijf dorpjes je te bieden hebben! 

MONTEROSSO AL MARE 

Monterosso al Mare heeft als enig dorpje van de 5 een bredere baai en daardoor kun je hier heerlijk genieten van het zandstrand(je). Ben je van plan om in het hoogseizoen een bezoek te brengen, dan dien je vroeg op de dag een plekje te bemachtigen, want het is er erg snel vol. 

VERNAZZA

Dit dorp is het meest steile en fotogenieke dorp van de 5. Het centrum wordt verbonden door de vele smalle straatjes. Door deze smalle straatjes doet het er ook snel wat drukker aan, maar het is echt de moeite waard om een bezoek te brengen. Tegenwoordig kun je een steile helling bewandelen en heb je een prachtig uitzicht over Vernazza. Je kunt hier ook heerlijk genieten van het uitzicht door een hapje of drankje te nemen bij het restaurant wat bovenop de helling gevestigd is. 

CORNIGLIA

Het kleinste dorpje (en ook het moeilijkst bereikbaar) van Cinque Terre is Corniglia. Dit dorp ligt hoog op een klif en van de 5 dorpjes heeft het als enige geen haven. Wanneer je dit dorp wilt bezoeken dien je 382 traptreden te bewandelen om in het centrum te komen. Op een warme zomerdag kun je dus het beste een flesje water meenemen, want het is een vrij pittige beklimming met warm weer. Ben je eenmaal boven aangekomen dan heb je een eindeloos uitzicht over de kust van Portovenere tot de Punto Mesco. 

MANAROLA

In Manarola staan de middeleeuwse, gekleurde huisjes langs de kleine, steile keienweggetjes die naar de vissershaven leiden. De welbekende gekleurde bootjes liggen hier in de haven. Voor een uitzicht op Manarola kun je het beste naar Chiesa di San Lorenzo gaan. Dit dorp is het oudste dorp van Cinque Terre. 

RIOMAGGIORE

Diep tussen een vallei ligt Riomaggiore. In de vallei zijn allerlei landbouwterrassen aangelegd. De huisjes zijn ook hier weer mooi gekleurd. Je vindt aan de ene kant van het dorp historische bezienswaardigheden en aan de andere kant van het dorp kun je tal van winkeltjes en terrasjes terug vinden. Nabij het treinstation van Riomaggiore heb je een terras waar je heerlijk een hapje of drank kunt nuttigen met het oneindige uitzicht over de zee. Prachtig! 

SENTIERO AZZURO – WANDELPAD LANGS DE CINQUE TERRE

Sentiero Azzuro is een wandelpad dat alle 5 de dorpjes met elkaar verbindt. Het eerste gedeelte wandel je over brede paden. Bij Corniglia op weg naar Monterosso ga je merken dat de paden, welke hoog boven zee liggen, smaller worden en je komt er ook veel reizigers tegen. De moeilijkheidsgraad van de wandeling stijgt na vertrek vanuit Riomaggiore. 

Je kunt een wandeling maken van één hele dag om alle dorpjes voorbij te wandelen, maar dan dien je er rekening mee te houden dat je de dorpjes zelf niet kunt bezoeken. Daar heb je helaas geen tijd voor. 

BEREIKBAARHEID CINQUE TERRE 

Cinque Terre is helaas niet per camper bereikbaar. Wanneer je naar Cinque Terre wilt tijdens je camperreis raden we je aan om de camper te parkeren bij Levanto of La Spezia. Je kunt de vijf dorpjes dus wandelend bezoeken, maar sneller en comfortabel is per boot of trein. De trein vertrekt vanuit Levanto of La Spezia en gaat langs alle vijf de dorpjes. Je koopt een kaartje voor de trein en geeft aan dat je graag een dagkaart wilt. Op deze manier kun je van dorp naar dorp met de trein reizen of als je één stukje van de wandelroute nog wilt doen, dan hoef je hier ook niet extra voor te betalen. 

Onze tip is om de drukte te vermijden door bijvoorbeeld (vanuit La Spezia gezien) te beginnen bij het laatste dorp Monterosso al Mare. Je reist dan telkens weer één dorp terug en bij het laatste dorp kun je dan genieten van de ondergaande zon in Riomaggiore op één van de terrassen met uitzicht op zee. Fantastisch! 
Wat ons betreft is de treinrit van dorp naar dorp ook al geweldig, aangezien je continu uitzicht hebt op de zee vanuit het raam. Genieten! 

CAMPERREIS CINQUE TERRE 

Men denkt vaak dat tijdens een camperreis Cinque Terre onmogelijk is om te bezoeken. Dat klopt, het is onmogelijk om er met de camper te komen. Er zijn vanuit La Spezia en Levanto mogelijkheden zodat je alsnog prima een bezoek kan brengen door gebruik te maken van bijvoorbeeld de trein. Camping Il Poggio delle 5 Terre is een mooie uitvalsbasis wanneer je dichtbij Cinque Terre wilt overnachten. Reserveren is echt nodig, want de camping is niet groot. Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden om te overnachten in La Spezia. Camping Iron Gate Marina en Camping River zijn hier mooie voorbeelden van. 

Cinque Terre is prima te combineren met een camperreis door Toscane en zou een mooie afsluiter kunnen zijn wanneer je vanuit Florence een route hebt gereden via Livorno, Pisa, Viareggio en Lucca. Allemaal meer dan de moeite waard! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties