Florence

In Florence is zoveel te zien en te ontdekken! Het bekijken van bekende kunststukken, wijnproeverijen, de bekende brug Ponte Vecchio met al zijn gevestigde juweliers of een wandeling richting Forte di Belvedere; deze stad heeft voor ieder wat wils en gaat jou verrassen! 

SANTA MARIA DEL FIORE 

De majestueuze koepel kun je bijna overal zien, waar je ook bent in de stad. Santa Maria del Fiore heeft prachtige gedetailleerde muren en versieringen aan de buitenkant van het gebouw. Dit maakt het dat je deze fantastische kathedraal wilt gaan zien. 

Naast de kathedraal staat een enorme toren en deze toren is met eenzelfde marmerpatroon bekleed als de kathedraal. Dit is Campanile di Giotto. Je kan deze toren beklimmen met hetzelfde ticket waar je ook de andere gebouwen mee kunt bezoeken. Zet je schrap, wan t het zij 414 treden welke je naar de top van de toren brengen. Het wordt vaak als alternatief genomen, wanneer je geen toegang hebt kunnen krijgen om de Duomo te beklimmen.

De koepel welke recht tegenover Santa Maria del Fiore staat heeft het ‘Baptisterium’. In Nederland noemen we het ook de ‘doopkoepel’. Deze doopkoepel heeft ontzettend mooie deuren en deze zijn alleen al de moeite waard om even goed te bekijken. In deze koepel vind je een altaar, wat banken en de graftombe van paus John XXIII terug. Verder is de koepel vrijwel leeg. Dat maakt niet dat dit gebouw saai is, want er is ongelooflijk veel over te vertellen. Wil je meer weten, dan raden we je een rondleiding door ene gids aan. 

Duomo is het derde onderdeel van de Santa Maria del Fiore welke je kan bezoeken. Het is de gigantische stop bovenop de kathedraal. Je kunt deze koepel via een zijingang beklimmen. Wanneer je naar boven loopt kun je de gedetailleerde plafondschilderingen goed en van dichtbij zien. Vanaf het balkon ga je via ongelijke trappen naar de buitenkant van de kathedraal. Als je het eindpunt hebt bereikt heb je een geweldig uitzicht over Florence. Het beklimmen van de Duomo is zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt van je bezoek aan Florence.

Een bezoek aan de Santa Maria del Fiore kathedraal is gratis, maar wil je ook het Campanile di Giotto, Baptisterium en de Duomo bezoeken? Dan heb je tickets nodig. Er staat altijd een, voor het oog uitziend, lange rij vanwege de gratis toegang, maar je zult merken dat dat vrij vlot gaat. Breng je een bezoek aan alle onderdelen van de kathedraal, koop je tickets dan op tijd, want er mogen per dag maar een x-aantal bezoekers binnen en je wilt dit niet missen. Ben je van plan om de Duomo te beklikken, dan adviseren we je om dit dagen van tevoren de tickets hiervoor aan te schaffen. Dit kan alleen ter plekke worden gereserveerd. 

PONTE VECCHIO 

Als we het hebben over de bekendste brug van Italië, dan hebben we het natuurlijk over de Ponte Vecchio. Op deze brug zijn ontzettend veel juwelierszaken gevestigd. Vroeger zaten er alleen maar slagers gevestigd in de winkels, maar vanwege de ongelooflijke stank van afval waar burgers last van hadden tijdens een wandeling over de brug, is er besloten dat zij moesten worden vervangen door juweliers. Wat ons betreft heb je het mooiste uitzicht over de brug vanuit de brug die naast de Ponte Vecchio loopt. 

FORTE DI BELVEDERE 

Wanneer je over de Ponte Vecchio bent gewandeld, kun je een wandeling berg opwaarts maken richting Forte di Belvedere. Vanaf dit punt krijg je een mooi uitzicht over Florence te zien. Forte di Belvedere ligt dichtbij de Boboli tuinen. Je kunt dus verschillende bezienswaardigheden op één dag combineren tijdens je stadsbezoek. Wanneer je eenmaal boven bent en even wilt uitrusten, kun je heerlijk geniet van een lekker kopje koffie of een goed glas wijn met het spectaculaire uitzicht op Florence. 

Een leuk weetje; Kim Kardashian is hier getrouwd met haar man Kanye West!  

KUNST IN FLORENCE 

Onder veel reizigers staat Florence bekend als de stad waar enorm veel schitterende musea te bezoeken zijn. Dat is niet heel gek, want het bekendste museum is namelijk Galleria del’Accademia. Wanneer het je nog niets zegt, gaat er waarschijnlijk een lampje branden als we vertellen dat het schilderij van Michelangelo ‘De David’ hier het pronkstuk is. Het is een 5 meter hoog kunstwerk met de afbeelding van de Bijbelse held, David. Galleria del’Accademia is een wat kleiner museum, dus je loopt hier vrij snel doorheen. 

Naast Galleria del’Accademia kun je nog meer kunst bewonderen in Pallazo Vecchio. Hier hangen onbetaalbare kunstwerken en vind je er prachtige plafondschilderingen. 

Krijg je maar geen genoeg van al het moois wat Florence te bieden heeft, breng dan ook eens een bezoek aan het Uffizi museum. Hier vind je een geweldige kunstcollectie van onschatbare parels van de allergrootste kunstenaars. Het bekendste werk welke je hier kan vinden is ‘de geboorte van Venus’ van Sandro Botticelli. 

‘Attenti al lupo’ is een kunstwerk wat in de buitenlucht bewonderd kan worden en betekent niks meer dan ‘Pas op voor de wolven’. Je komt dit tegen wanneer je door het centrum loopt. Dit zijn 100 wolven welke voor het Pitti paleis en het weeshuis staan opgesteld. Zij worden gezien als de beschermengelen van het paleis en het weeshuis. Erg indrukwekkend wanneer je dit plein bezoekt en een mooie bijkomstigheid is dat wanneer je richting de Duomo loopt via het smalle straatje, je een prachtige foto kan maken van Duomo. 

CAMPERREIS FLORENCE 

Florence is een heerlijke stad om in rond te dwalen. Of je nu gek bent op kunst, architectuur of juist de Bourgondiër wilt uithangen, Florence biedt het je allemaal! 

Wij adviseren om een stadsbezoek aan Florence te combineren met één van de kleinere steden welke Toscane rijk is, zoals Siena, Volterra en San Gimignano
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties