Pisa

Pisa ligt in het noordwesten van Toscane en het ligt ca. een half uurtje van Lucca vandaan en 1,5 uur van Florence. Uiteraard is deze stad wereldberoemd door de iconische scheve toren welke te bezoeken is. Jaarlijks komen er ca. 88.000 toeristen een ‘selfie’ maken waarbij ze de toren ‘tegenhouden’ of ‘recht’ proberen te duwen. Nu jij nog! 

TOREN VAN PISA

De toren is gelegen aan het Piazza dei Miracoli en vaak komen toeristen ook niet verder dan dit plein. Jammer, want de stad heeft meer te bieden dan alleen de bekende scheve toren. Door de slechte ondergrond en schuine ligging van de fundamenten begon de toren na de bouw scheef te staan. In de loop van de jaren is de toren steeds schever komen te staan tot men in de jaren 90 de toren opnieuw ging stabiliseren. Voor de komende tijd is de toren volgens experts weer helemaal veilig en kun je de toren via de smalle trappen beklimmen. Er mogen ‘maar’ 45 personen tegelijk de toren beklimmen, vandaar dat je beter van tevoren al tickets aan kunt schaffen. 

PIAZZA DEI MIRACOLI 

Naast de toren van Pisa is er meer te zien op Piazza dei Miracoli. Het is er altijd enorm druk en we raden je aan om hier vroeg in de ochtend te komen om de ergste drukte (en straatverkopers) te vermijden. 

De buurman van de toren van Pisa is de Dom. De Dom is herkenbaar door de sierlijke gevels en het mooie interieur. In de Dom staat een versierde preekstoel van Nicola Pisano en dit is ook direct het meest opvallende pronkstuk van de kerk. 

Naast de Dom ligt de Battistero ook wel de doopkapel genoemd. Het gebouw wordt gekenmerkt door blinde bogen en een ronde, spits toelopende Gotische koepel. Je kunt naar de hoogste galerij klimmen om een uitzicht te hebben op de Dom. 

PIAZZA DEI CAVALIERI 

Na je bezoek aan de toren van Pisa en de prachtige gebouwen, loop je in een paar minuten naar Piazza dei Cavalieri. Je gaat direct merken dat het hier veel rustiger is dan op Piazza dei Miracoli. Aan het plein liggen een aantal Palazzi waaronder het Palazzo dellÓroïogio, Palazzo del Collegio Puteano en Palazzo dei Cavalieri. Tegenwoordig is de universiteit van Pisa in Palazzo dei Cavalieri gevestigd. 

CAMPERREIS PISA 

Wanneer je Pisa wilt bezoeken kun je ervoor kiezen om naar Pisa te vliegen en hier je camper op te halen. Zo arriveer je direct in Toscane en kun je vanuit deze bijzondere stad de camperreis beginnen en door de vele prachtige bestemmingen reizen met je eigen huisje op wielen. Combineer bijvoorbeeld je bezoek aan Pisa met een bezoek aan Lucca, Florence, Viareggio of Livorno. Er zijn zoveel mogelijkheden in dit gebied, dat het nog moeilijk wordt om een keuze te maken! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties