Verona

Verona is dé stad van de liefde en is een aanrader voor een bezoek tijdens je camperreis door Italië
De romantische straatjes van Romeo en Julia, de eeuwenoude bruggen en de romeinse overblijfselen zoals de Arena op het Piazza Bra geven een sfeervolle indruk van de stad. 

Maak ook eens een fietstocht over de oude stenen bruggen buiten het centrum en bezoek de prachtige paleizen op de heuvels. Verona is een minder drukke stad dan Florence of Venetië, maar minstens zo mooi! 

ARENA VAN VERONA

De Arena is een prachtig Romeins amfitheater midden in het centrum van Verona en één van de prominente bezienswaardigheden van de stad. Hoewel het minder groots is dan het Colosseum in Rome is dit amfitheater een bezoek waard. Het is één van de best bewaard gebleven amfitheaters in de wereld en het leukste is dat dit amfitheater nog steeds wordt gebruikt om mensen te vermaken. Ieder jaar worden er verschillende concerten gegeven en overdag kan je de arena gewoon bezichtigen. 

PIAZZA DEL ERBE

Piazza del Erbe is één van de belangrijkste pleinen van Verona. Al in de Romeinse tijd werd dit plein gebruikt voor marktkramen en tot op de dag van vandaag kan je hier verschillende marktkraampjes terug vinden. Aan het plein kan je de bekende Torre dei Lamberti beklimmen. De toren stamt uit 1172 en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de heuvels met stadspaleizen, de vele oranje daken, het oude stadscentrum en het bruisende Piazza del Erbe. 

ROMEO EN JULIA

Verona is de stad van Romeo en Julia en ieder jaar komen er veel toeristen naar Casa di Giulietta, het huis van Julia. Bezoek de kleine binnenplaats vol liefde, waar het 14e -eeuwse huis met het bekende balkon te zien is, een muur vol handgeschreven liefdebetuigingen en het standbeeld van Julia. Ze zeggen dat als je de rechterborst van het beeld aanraakt dat dit geluk brengt in de liefde. We raden je aan om vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag deze bezienswaardigheden te bezoeken, daar het vaak erg druk kan zijn op deze plek. 

VIA MAZZINI

Milaan is de modestad van Italië maar ook in Verona kan je uitstekend winkelen. De Via Mazzini is de belangrijkste winkelstraat van Verona en hier kan je dan ook de mooiste kleding kopen. Je vindt er kledingwinkels van bekende merken, maar ook de typische Italiaans boetiekjes waar je heerlijk je slag kunt slaan.

CAMPERREIS VERONA

Tijdens een camperreis door Italië mag je Verona niet overslaan. Buiten de stad zijn er verschillende campings waar je kan overnachten. Verblijf je in de omgeving van het Gardameer dan is de afstand ca. 30 kilometer naar de stad. Een prima optie om het Gardameer te combineren met een bezoek aan Verona dus! Vanuit het Gardameer heb je een goede verbinding via het openbaar vervoer naar Verona. Je kunt er dus ook voor kiezen om de camper te laten staan op de camping en de stad te bezoeken middels het openbaar vervoer. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties