Bezienswaardigheden - Japan

Ontdek je met

Chantal

Travelhome | Camper huren Japan

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenSteden
Filters toepassen
<
2 / 2
Het kleine stadje Nara was één van de eerste hoofdsteden van het land. Er is ontzettend veel moois te zien. Niet voor niets staan er maar liefst acht bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. NARA PARK Dit park is centraal gelegen in Nara. Veel van de mooie bezienswaardigheden van Nara liggen hier, zoals de Todaiji Tempel, Kasuga Taisha en Kofukuji. Naast de prachtige historische bouwwerken vind je hier ook ontzettend veel los lopende (en erg tamme) herten. Men gelooft hier dat dit de booschappers van de goden zijn. TODAJI TEMPEL Deze tempel is de populairste bezienswaardigheid van Nara. Dit is het grootste houten bouwwerk ter wereld. In dit prachtige sfeervolle gebouw staat het Daibutsu beeld. Een Boeddha van 16 meter hoog, gemaakt van brons en goud. Vlakbij deze tempel ligt een schitterende Japanse tuin, genaamd Isuin. Er liggen mooie theehuizen verspreid over het voorste en het achterste gedeelte van de tuin. KASUGA TAISHA De offerhal van deze schrijn is gratis te bezoeken. Als je verder doorloopt kun je tegen betaling het binnenste gedeelte bezoeken. Je vindt hier meerdere schrijnen met de unieke Kasuga architectuur. De lantaarns zijn een groot onderdeel van de schrijn. Er zijn er honderden! Ze worden alleen aangestoken tijdens het Lantaarn Festival, wat twee keer per jaar georganiseerd wordt (in februari en in augustus). KOFUKUJI Deze tempel bestaat uit 150 gebouwen. Een bekend punt in het landschap is de pagode van vijf verdiepingen hoog. Het is de op één na hoogste pagode van Japanen hét symbool voor Nara. Het National Treasure Museum stelt een gedeelte van de kunst uit de tempel tentoon.
Lees verder…
Nikko is volgens de Japanners één van de mooiste plekken van het land. In een decor van heuvels, bossen, moerassen, vulkanen en watervallen liggen de schrijnen en tempels van Nikko National Park. Dit nationale park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nikko ligt ongeveer drie uur rijden ten noorden van Tokyo. Het is daarom perfect te bezoeken als dagtrip. SCHRIJNEN EN TEMPELS In het Nikko National Park vind je veel indrukwekkende tempels en schrijnen. Het is een prachtig gelegen spirituele plek, die een diepe indruk op jou zal maken. De meestbezochte schrijn is de Toshugu Shrine. In deze gebouwen zie je prachtige versieringen, zoals de bekende apen die 'horen, zien en zwijgen' uitbeelden. De verschillende traditionele bouwwerken, waarbij ook veel goud gebruikt is in de versiering, maken dit complex erg bijzonder. De Rinno-ji Tempel is ook een bezoek meer dan waard. Het complex bestaan uit een hoofdgebouw en een aantal kleinere bijgebouwen. In de tuin bij dit complex zijn prachtige kersenbloesems te zien. Bekijk ook zeker de Yomeimon poort. Het gedetailleerde houtsnijwerk is erg indrukwekkend!
Lees verder…
Osaka is na Tokyo het dichtsbevolkte gebied van Japan. Vroeger, toen Osaka nog Naniwa heette is de stad zelfs hoofdstad van Japan geweest. Osaka is niet enkel van economisch belang voor Japan, het heeft namelijk ook de nodige (historische) bezienswaardigheden te bieden. Een bezoek aan het Kaiyukan Aquarium is een absolute must wanneer je in Osaka bent. Een van de watertanks is maarliefst 9 meter diep, en is zichtbaar vanaf meerdere verdiepingen. Daarnaast wordt in 15 verschillende watertanks het zeeleven van het Pacific Rim getoond. In 2001 heeft Universal Studios een locatie geopend in Osaka. Dit attractiepark is het eerste Universal park in Azië. Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van achtbanen en andere spannende attracties, dan mag een bezoek aan dit pastadscentra. In Minami tref je een enorme keuze aan winkels en restaurantjes. Een van de bekendste straten in Minami is Dotonbori. In deze straat, die paralel loopt aan het Dotonbori kanaal, zijn zelfs restaurants gevestigd die 24 uur per dag geopend zijn! Ook Osaka beschikt over een kasteel. Zoals vele kastelen in Japan, is ook het kasteel in Osaka meerdere malen verwoest. in 1931 heeft men dit kasteel opnieuw gebouwd en tot op de dag van vandaag is er een museum in gevestigd. In de directe omgeving van het kasteel vind je een schitterende tuin waar je heerlijk kunt wandelen. Voor een schitterend uitzicht over de stad Osaka breng je een bezoek aan de 173 meter hoge Umeda Sky Building. Een door glas omringde roltrap breng je naar een fantastisch uitzicht over deze metropool.
Lees verder…
Shirakawa-go is een regio tussen de steden Takayama en Kanazawa in. De historische dorpen van Shirakawa-go en Gokayama staan sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bekendste dorpje is Ogimachi. De in 'gassho-zukuri stijl gebouwde indrukwekkende boerderijen die u in deze regio ziet hebben stijle rieten daken welke de boerderijen moeten beschermen tegen de hevige sneeuwval in dit bergachtige gebied. Veel van deze authentieke boerderijen zijn decenia oud, deze oude boerderijen fungeren nu vooral als museum, restaurant of als minshuku. Een Minshuku is een typisch Japanse bed and breakfast. Gassho-zukuri refereert naar de spitse daken van deze boerderijen, Gassho-zukuri is namelijk een verwijzing naar handen die in elkaar gevouwen zijn voor het gebed.
Lees verder…
Takayama is op ruim 300 kilometer ten westen van Tokyo gelegen en staat vooral bekend om het authentieke oude stadscentrum, daarnaast is het Takayama Festival een van de bekendste festivals van Japan. Het historische centrum van de stad is door de jaren heen goed bewaard gebleven en tot op de dag van vandaag staan hier nog gebouwen uit de periode 1600-1868. Een van de meest toeristische straatjes van de stad is de Sannomachi straat, hier vind je veel winkeltjes en koffiehuizen welke al decenia lang gerund worden. Je kunt het oude centrum van de stad te voet maar ook per Riksja verkennen. Voor ruim 40 euro boek je lokaal al een riksja tocht! TAKAYAMA FESTIVAL Het Takayama festival wordt zowel in het voor- als in het najaar gevierd. Tijdens het festival worden rijkelijk versierde vlotten door middel van optochten getoond aan het publiek. Deze versierde vlotten zijn gedurende het jaar gestald in pakhuizen welke verspreid over de stad liggen. Dit bijzondere evenement wordt jaarlijks door enorme bezoekersaantallen bezocht, wat er voor zorgt dat Takayama Festival bij een van de drie beste festivals van Japan hoort. HIDA FOLK MUSEUM Hida Folk museum is een openluchtmuseum waar je meer dan 30 houten huizen uit het Edo tijdperk kunt bekijken. Zo kun je o.a. een kijkje nemen in pakhuizen en boerderijen.
Lees verder…
Tokyo is de hoofdstad van Japan en de stad kent de grootste concentratie inwoners van het hele land. De laatste mode, nieuwe technologische snufjes en traditionele cultuur, het komt allemaal samen in dit bruisende hart van Japan. SHINJUKU Hét entertainment district van Tokyo en een goede plek om te winkelen. In de immense winkelcentra Isetan en Takashimaya is alles te koop: de nieuwste gadgets, elektronica en de laatste mode. Natuurlijk is er ook veel keuze in restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten. Dit is ook het zakencentrum van de stad, hier zijn dan ook de meeste wolkenkrabbers gevestigd. Op het gratis observation deck van het Metropolitan Government Office heb je een adembenemend uitzicht over de imposante gebouwen.  Een van de populairste plekjes is de zijstraat Omoide Yokocho; een straatje gevuld met ongeveer 60 kleine, ouderwetse barretjes. GINZA Een winkelstraat met grote winkelcentra en luxe merkwinkels van over de hele wereld. Ook vind je hier veel eersteklas restaurants met een ruime keuze aan wereldgerechten. Ginza is een van de beste plekken om de neonlichten van de stad te bekijken. ASAKUSA/UENO Hier proef je de traditionele sfeer van Japan. Een van de toeristische trekpleisters is de gigantische lantaarn die aan de Kaminarimon poort hangt. De oudste tempel van Tokyo, Senso-Ji mag je ook zeker niet overslaan. AKIHABARA Deze wijk staat bekend om de vele elektronicawinkels, maar ook om de vele winkels toegeweid aan manga-figuren. Een must-see als je Tokyo bezoekt! HARAJUKU In deze wijk draait alles om de meest extreme tiener culturen en kledingstijlen. In Takeshita Street en de zijstraatjes daarvan vind je veel kledingwinkels met bijzondere kleding.  IMPERIAL PALACE Het Imperial Palace ligt in het hart van Tokyo en dient als verblijf van de Koninklijke familie van Japan. Het kasteel is omgeven door oude kasteelmuren en een deel van de paleisgronden is open voor het publiek. De oostelijke tuinen zijn vijf dagen per week voor het publiek geopend en het is toegestaan de Inui-Dori straat in te lopen waar je de prachtige kersenbloesems in bloei kunt zien staan. OPENBAAR VERVOER In Tokyo doe je alles met openbaar vervoer en dan is de trein het belangrijkste vervoermiddel. De belangrijkste treinverbinding is de Yamanote lijn, een ringlijn rondom het centrum. Als je verblijft in een hotel aan de Yamanote lijn, kun je heel eenvoudig met de trein de verschillende wijken van Tokyo ontdekken.
Lees verder…
<
2 / 2