Groningen

Groningen is het meest noordelijke provincie van Nederland. Zeg je Groningen, dan denken veel mensen aan Groningen stad. Echter zijn er meer mooie en bijzondere plekken te zien in de provincie. Doordat Groningen veel variatie heeft van bezienswaardigheden, trekt Groningen veel bezoekers. 

GRONINGEN EN WINSCHOTEN

De stad Groningen heeft veel te bieden. Zo heeft de stad bezienswaardigheden die wijzen naar vroeger, maar ook die wijzen naar de moderne tijd. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan de Martinitoren en het Groninger Museum. Groningen heeft ook een flight forum. Vanaf deze plek midden in de stad, kan je over heel Groningen kijken. Wil je toch liever wat meer geschiedenis van de stad ondervinden, dan kun je het beste naar Hoge of Lage der A. In deze straten loop je langs het kanaal door de stad. Aan dit kanaal vindt je vooral oude pakhuizen. Langs deze kades kom je langs verschillende rijksmonumenten.

Winschoten is een stad die veel te maken heeft gehad met de Tweede Wereldoorlog. Zo zie je midden in het centrum een grote Jodenster. Echter heeft de stad niet heel veel geschiedenis. Winschoten staat vooral bekend om de Adrillenmarkt en het Zomerfestival. Verder kun je in Winschoten het Rosarium bezichtigen. Dit is een rozenpaviljoen midden in het stadspark. Vanaf februari 2021 is de Blauwe Loper gekomen in de stad. Dit is de langste fietsbrug van Europa. Deze brug verbind Winschoten met het waterdorpje Blauwestad. 

PER CAMPER NAAR NATIONAAL PARK LAUWERSMEER

Nationaal Park Lauwersmeer is een groot meer dat op de grens ligt tussen Groningen en Friesland. Het meer is een verblijfplaats voor veel vogelsoorten. Voor vogelspotters staat er een kijktoren in het Ezumakeeg, het westelijke deel van het meer. Er zijn veel parkeermogelijkheden voor de camper om het Lauwersmeer heen. Verder liggen er nog een aantal campings om het meer heen.

BOURTANGE 

Bourtange is een vestigingsstad in Oost-Groningen op de grens met Duitsland. Het is een klein dorpje met stadsmuren en grachten er omheen. Van bovenaf ziet de stad er spectaculair uit. Bourtange is vanuit Winschoten te bereiken met de camper met een half uur rijden. 

HORTUS BOTANICUS HAREN

Het Hortus Botanicus in Haren is een van de oudste tuinen in Nederland. De vroegere vesting lag in Groningen, maar is later verplaatst naar Haren. De tuin beschikt over 20 hectare grond, welke is opgedeeld in verschillende tuinen zoals een Chinese tuin en een vlindertuin. Het Hortus Botanicus tuin ligt op 20 minuten rijden met de camper vanuit Groningen. 

SLAG BIJ HEILIGERLEE

De Tachtigjarige Oorlog, iedereen heeft er wel ooit van gehoord. In het Groningse plaatsje Heiligerlee nabij Winschoten vond de eerste overwinning plaats tegen de Spanjaarden. In 1873 werd er midden in dorpje, waar de Slag bij Heiligerlee plaats vond, en standbeeld geplaatst om deze dag te herdenken. Ook is er het Museum Slag bij Heiligerlee te bezoeken. In dit museum wordt meer verteld over de gebeurtenis. 

GRONINGEN MET DE CAMPER 

Een camperreis vanuit Groningen is goed te combineren met de Hunebedden in Drenthe. Ook kun je in de winter kijken bij de Elfstedentocht in Friesland. Echter is dit niet ieder jaar te bezoeken. Een camperreis door Groningen is zeker een mooi avontuur voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties