Bezienswaardigheden - Zuidereiland

Ontdek je met

Moniek

Tabitha

Credit: Miles Holden

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpEiland/SchiereilandNatuurparkenSteden
Filters toepassen
1 / 2
>
Dit park is het kleinste nationale park van Nieuw Zeeland. Het park is in 1642 ontdekt door de Nederlander Abel Tasman die hier bij toeval aan de kust kwam. Het park is bekend om zijn vele goudgele stranden en bestaat hiernaast voornamelijk uit regenwoud. Er zijn vele manieren om het park te bekijken. Je kunt kiezen om te wandelen, te kajakken of een watertaxi te nemen. Ook zijn er hiervan combinaties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een watertaxi nemen naar een bepaalde plaats en dan teruglopen of een dag kajakken en twee dagen lopen. De wandelingen die je kunt maken varieren van een half uur tot meerdere dagen. Ook kun je ervoor kiezen langs de route te overnachten. Het is een prachtig park en vooral buiten het seizoen zijn de vele stranden vrijwel verlaten. Een tip op deze stranden, draag insectenspray, er komen hier namelijk vele zandvlooien voor. De twee bekendste plaatsen in het park zijn Kaiteriteri en Marahau. Deze plaatsen hebben campings, plaatsen waar bussen en watertaxi's stoppen en het beginpunt voor de meeste excursies. Je kan ook vanuit het plaatsje Nelson naar Abel Tasman gaan. Nelson is een wat grotere plaats buiten het park waar meerdere overnachtingsmogelijkheden zijn en er zijn tevens vele winkels en restaurants te vinden.  
Lees verder…
Arthur's Pass is een klein alpine dorpje gelegen in de Zuiderlijke Alpen. De wandelliefhebber is hier aan het goede adres, dit plaatsje wordt voornamelijk aangedaan voor de mooie wandelingen door de bergen. Hoewel het dorpje zelf niet veel te bieden heeft zijn de wandelingen er echter in vele varianten door dit prachtige landschap. Je hebt hierbij de keuze uit korte wandelingen, halve dagwandelingen en hele dagwandelingen. Ook kun je kiezen uit moeilijkheidsgraad. In het dorpje zelf zijn er enkele mogelijkheden om te overnachten en te eten.
Lees verder…
Een camper huren in Christchurch, dit is voor velen een begin- of eindpunt van de reis en is gelegen aan de oostkust van het Zuidereiland. Christchurch heeft veel Engelse invloeden en is ook in deze stijl gebouwd. Wanneer je tijdens je camperreis de stad Christchurch bezoekt is het handig om te weten dat de stad bekend staat als de Garden City en dit uit zich in de vele parken en publieke tuinen. Een van de belangrijkste attracties zijn de botanische tuinen met oude huizen, wandelroutes, monumenten en vele verschillende tuinen. ATTRACTIES CAMPERREIS CHRISTCHURCH Wanneer je met je huur camper in Christchurch bent zijn er vele verschillende mogelijkheden voor attracties: The Gondola, met deze gondel ga je 945 meter omhoog waar u een mooi uitzicht heeft over the Canterbury Plains en Christchurch. Christchurch, deze unieke trams zijn naast een mooi bezienswaardigheid ook een ideaal vervoermiddel. De trams rijdt langs alle toeristische attracties en biedt een unieke manier om te stad te bekijken. International Antarctic Centre , een compleet centrum over Antarctica met ijsgrotten, stormen, een ijshut, shows en nog veel meer.  Willowbank Wildlife Park , dit park is gericht op het redden en behouden van Nieuw-Zeelandse diersoorten en dit is vooral een goede plaats om het nationale symbool de Kiwi te zien. Orana Wildlife Park, een groot dierenpark waar je onder andere de Kiwi, leeuwen, zebra's, neushoorns, kangoeroes en lama's te zien zijn.
Lees verder…
Rij met je huurcamper door het zuiden langs de oostkust en je komt in Dunedin. Gelegen in het zuiden van het Zuidereiland vind je deze studentenstad met zijn vele Schotse invloeden. In deze op één na grootste stad van het Zuidereiland met bijna 114.000 inwoners tref je onder andere de steilste straat ter wereld, Baldwin Street. Door de vele universiteiten is het tijdens de schoolperiode erg levendig in Dunedin, maar liefst een vijfde van de bevolking is student. Je vindt in Dunedin vele uitgaansgelegenheden en winkels. Verder heeft de stad veel kunst en cultuur wat zich uit in de vele musea zoals het Art Museum en het Otago Settlers Museum. OMGEVING DUNEDIN PER CAMPER  Net buiten de stad tref je meteen natuur met als bekendste attractie het Otago Peninsula, bekend als broedplaats van albatrossen maar ook vindt je hier 's-werelds meest zeldzame pinguïn, de geeloogpinguïn. Een natuurgebied in het uiterste zuiden is de Catlins, hier vindt je regenwouden en inheemse diersoorten en het is aan te raden voor deze route tussen Dunedin en Te Anau enkele dagen de tijd te nemen. Enkele highlights zijn het prachtige uitzicht bij Nugget Point en de kans om zeeleeuwen van dichtbij te zien bij Cannibal Bay.  
Lees verder…
Ben je met je huurcamper aan de westkust van het Zuidereiland? Hier vind je deze spectaculaire gletsjers gelegen aan een uniek landschap van regenwoud, strand en zee. CAMPERREIS NAAR FOX GLACIER Hier heb je de kans om deze gletsjers op verschillende manieren te bekijken, het is echter niet toegestaan de gletsjer zonder gids te beklimmen, door de voortdurende verschuivingen is dit te gevaarlijk. Je kunt kiezen voor drie verschillende wandelmogelijkheden tijdens je camperreis bij de gletsjers. Een full day walk, half day walk en een helihike waarbij u door de helikopter op de gletsjer wordt afgezet en daarna een korte wandeling maakt. Bij de half day walk zie je wat minder van de gletsjer omdat je dan een kortere periode hebt om de gletsjer te beklimmen. ACTIVITEITEN OP DE GLETSJER Een andere optie is ice climbing. Je beklimt de gletsjer waarna je met speciale uitrusting enkele ijswanden beklimt voor je weer aan je weg terug begint, een unieke ervaring tijdens je camperreis in Nieuw-Zeeland! Boven de gletsjers heb je tevens de locatie om de parachutesprong met, naar men zegt, het beste uitzicht van Nieuw-Zeeland te maken. In een klein vliegtuig vlieg je over de bossen, met uitzicht over zee en strand, over de gletsjer. Na en korte vlucht spring je uit het vliegtuig met uitzicht op deze adembenemende gletsjer. Ook is het mogelijk om een rondvlucht te maken over de gletsjer. Ook hiervoor zijn er verschillende aanbieders en je kunt zelfs voor kiezen een vlucht te boeken in combinatie met een vlucht over Mount Cook. Er zijn voldoende mogelijkheden om dit prachtige gebied te bezichtigen wanneer je met je huurcamper deze gletsjers bezoekt.
Lees verder…
Wanneer je met je huurcamper van Christchurch naar Picton rijdt, kom je langs het karakteristieke plaatsje Kaikoura. Door Kaikoura loopt een hoofdstraat met wat winkels, restaurants en hotels. Kaikoura staat voornamelijk bekend om de vele activiteiten zoals walvistochten en zwemmen met wilde dolfijnen. Doordat de natuur hier een hele belangrijke plaats inneemt wordt er alles aan gedaan het leven te behouden en te beschermen. Hierdoor zie je vele walvissen, dolfijnen, zeehonden en orka's in het omringende water en zijn er ook vele albatrossen te zien. Wanneer je voldoende tijd op het water door hebt gebracht zijn er ook verschillende wandelingen in het gebied. MAORI CULTUUR TIJDENS JE CAMPERREIS  In het gebied kun je meer te weten komen over de Maori cultuur door mee te gaan op een tour. Hierbij kom je meer te weten over de cultuur en geschiedenis van de Maori en ook maak je kennis met verschillende gebruiken.  
Lees verder…
Op het puntje van het Zuidereiland, vlakbij de ferry richting het Noordereiland, zijn de Marlborough Sounds te bewonderen. Een uitgestrekt groen landschap met enkele huizen en rustige baaien waar de dolfijnen in het blauwe water zwemmen. ONTDEK DE MARLBOROUGH SOUNDS       Je kunt de Marlborough Sounds te voet verkennen, per boot en je kunt er kajakken. Naast de mooie natuur en wandelroutes heeft het gebied nog een populaire attractie en dat is de wijn. Het hele gebied heeft namelijk een uitstekend zonnig en droog klimaat en je vindt hier het grootste wijngebied van Nieuw Zeeland. Een bezoek aan een van de vele wijngaarden die het gebied rijk is, is daarom ook zeker aan te raden tijdens je camperreis.
Lees verder…
Milford Sound volgens Travelhome reisexpert Moniek: "Milford Sound vind ik het meest adembenemende stukje van Nieuw-Zeeland. Het voelt net alsof je je in een schilderij bevindt. Het is het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland en maar via een weg te bereiken namelijk Milford Road. BOOTTOCHT MILFORD SOUND Tijdens een boottocht ervaar je het beste de immense fjorden en enorme watervallen. Met 200 dagen per jaar regen is Milford Sound de natste plek van Nieuw-Zeeland maar dit zorgt juist voor onwijs veel watervallen door het gehele gebied. Tijdens een boottocht vaar je naar de watervallen toe en kun je de meest prachtige foto’s maken. Naast de overweldigende natuur om je heen kom je tijdens een boottocht ook veel wildlife tegen. Ik heb zelfs het geluk dat er groepje dolfijnen met de boot mee zwemt, wat een bijzonder moment. Naast dolfijnen zie ik ook veel zeehonden op de rotsen zitten. Wil je liever geen boottocht maken maar zelf een activiteit ondernemen? Dan kun je kajaktocht maken, dit is een bijzondere manier om de immensheid van Milford Sound te ervaren. In een kajak voel je je namelijk echt klein tussen alle enorme fjorden in. Je kunt ook verschillende wandelingen maken in Milford Sound. Zo kun je kiezen voor een korte wandeling naar Bowen Falls of de meerdaagse trektocht Milford Track. Er is in Milford Sound voor ieder wat wils! MILFORD ROAD De uitzichten vanaf Milford Road zijn echt prachtig door de verscheidenheid die je onderweg tegenkomt. Het wisselt van heldere meren, regenwoud naar torenhoge pieken. Milford Road start vanaf het plaatsje Te Anau waarna je langs het Te Anau meer al gauw de bergen en Fiordland National Park in slingert. Adembenemende vergezichten volgen elkaar op tot je op een bergwand stuit waar kleine watervallen naar beneden stromen. Hier rijd je een stukje door een donkere tunnel om aan de andere kant weer tevoorschijn te komen in een waar paradijs. De weg eindigt uiteindelijk in Milford Sound. Je bent binnen 1,5 uur van Te Anau in Milford Sound maar met alle ultieme fotomomenten onderweg kun je beter wat extra tijd inplannen want je hebt het zeker nodig. KAMPEREN IN MILFORD SOUND Milford Sound biedt maar een kampeermogelijkheid namelijk Milford Sound Lodge. In Te Anau op 1,5 uur rijden van Milford Sound zijn ook campings zoals de Te Anau Top 10 Holiday Parks en Te Anau Kiwi Holiday Park. Dit zijn beide perfecte uitvalsbasissen tijdens jouw camperreis door Nieuw-Zeeland om de volgende dag vroeg te vertrekken naar Milford Sound."
Lees verder…
1 / 2
>