Naeroyfjord

Tijdens een camperreis door Noorwegen kun je meerdere bezienswaardigheden bezoeken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen dan mag een bezoek aan het Naeroyfjord niet ontbreken. Het is het smalste fjord van Noorwegen en erg indrukwekkend. Het is een zijtak van de Aurlandsfjord die op zijn beurt ook weer een vertakking is van het grote Sognefjord

 

Op dit fjord ervaar je de ultieme fjordcruise als je de ferry neemt tussen Kaupanger en Gudvangen. Omdat het op sommige plekken zo smal is, op het smalste punt slechts 250 meter, zijn de fjorden majestueus, het is 45 kilometer lang genieten! 

Rijdend met de camper door het gebied in de omgeving van het Naeroyfjord beleef je de echte natuur van Noorwegen. Van hoge bergtoppen die het hele jaar door bedekt zijn met een laag sneeuw tot spectaculaire watervallen en hier en daar een afgelegen boerderij, maar de natuur is hier absoluut heer en meester. De Noren zeggen zelf dat je pas echt in Noorwegen bent geweest als je een fjordcruise hebt gemaakt. Maar pas op: als je deze cruise kiest, heb je meteen de mooiste cruise tijdens de camperreis gehad.

De camper kan mee op de ferry dus na aankomst kun je meteen je route vervolgen, richting Flam bijvoorbeeld, om te genieten van de Flamsbana en vergeet de prachtige treinverbinding tussen de plaatsen Myrdal en Flam niet. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties