Loch Coruisk

Schotland kent zo veel lochs of meren dat je de tel kwijt zult raken tijdens je camperreis. Bij sommige meren zul je misschien gaan denken, daar heb je wéér een meer. Maar niet bij Loch Coruisk, dit meer is zó bijzonder dat je de camper er zeker even moet parkeren om een kijkje te nemen.

BOOTTOCHT NAAR LOCH CORUISK

Loch Coruisk ligt in het zuiden op het eiland van Skye, vlakbij de plaats Elgol. Het lange en smalle meer laat je een ruig en dramatisch landschap zien met op de achtergrond de donkere Cuillin bergen, oftewel de Black Cuillins. Het meer is al sinds jaar en dag geliefd bij kunstenaars, er zijn vele schilderijen gemaakt van Loch Coruisk. Vanaf de weg is het meer alleen niet zichtbaar. Het ligt verborgen in de bergen en dat betekent dat je er alleen naar toe kunt wandelen of je maakt een boottocht ernaartoe.

 

De makkelijkste manier om het meer te bereiken is per boot. Je rijdt met je camper naar het kleine vissersdorp Elgol. Vanuit Elgol maak je een boottour naar het meer. Er zijn meerdere aanbieders waar je kunt informeren naar de tours die worden aangeboden. Met een zodiac boot ben je er in 15 minuten, maar een zodiac is niet voor elke reiziger geschikt. Wil je meer foto’s kunnen maken onderweg? Neem dan de rustigere boot en dan ben je er in 45 minuten. Er zijn verschillende tours waarbij je zelf kunt kiezen hoe lang je aan wal blijft. Gemiddeld is dat anderhalf uur. Er zijn geen voorzieningen bij het meer. Neem zelf je eten en drinken mee. Gelukkig heb je hiervoor je voorraad in je huurcamper. Welke tour je ook kiest, sta even stil in dit adembenemende landschap! 

 

Als je er wel voor kiest om te wandelen, laat je dan vooraf goed informeren. De route gaat via een vrij ruig terrein en de afstand is meer dan 10 km (enkele reis). Het is niet altijd mogelijk om de wandeling te maken, gezien de waterstanden. Delen van de route kunnen onder water staan. Tevens moet je rekening houden met de kans op slechter weer (wind en regen). Bekijk altijd voor je gaat wandelen de weerberichten en laat je goed adviseren over de route.

KELPIES LEGENDE 

Je hebt misschien gehoord van de Kelpies in Falkirk. Of je hebt ze al bezocht tijdens je camperreis. De Kelpies zijn twee enorme paardensculpturen die meer dan 30 meter hoog zijn. Jaarlijks trekken deze paarden heel veel bezoekers. Met name in de avond, als de hoofden verlicht zijn, is het een prachtig schouwspel. Een kelpie is watergeest uit de oude Schotse legendes die de meren en rivieren onveilig maken. Er wordt gezegd dat in Loch Coruisk deze paardenwatergeesten leven. Kan jij de foto maken, net zoals bij Loch Ness die ervoor gezorgd heeft dat we allemaal Nessie kennen?

ISLE OF SKYE TIJDENS JE CAMPERREIS

Het Isle of Skye is een van de hoogtepunten die Schotland rijk is. Je brengt makkelijk een paar dagen of langer door op het eiland. Op Skye vind je bergen, meren, watervallen en stranden. Breng een bezoek aan Dunvegan Castle, de ruige rots Old Man of Storr of bezoek Portree, het gezelligste stadje op het eiland. Met een camper bereik je Skye het makkelijkst via de Skye bridge waarmee het eiland verbonden is met het vasteland. Je kunt Skye ook per ferry bereiken. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties