Stirling Castle

Het National Wallace Monument en Stirling Castle kun je vinden in de kleine stad Stirling. De stad is aanzienlijk kleiner dan Edinburgh or Glasgow maar heeft een enorme geschiedenis, diverse historische attracties en prachtige landschappen. Het is zonde om Stirling niét te bezoeken tijdens een camperreis door Schotland

NATIONAL WALLACE MONUMENT

Het National Wallace Monument staat symbool voor de vrijheid van Schotland. Zoals de naam doet vermoeden, is het monument ter nagedachtenis van William Wallace. William Wallace was een Schotse vrijheidsstrijder. Hij was voornamelijk bekend om de slag om Stirling Bridge in 1279, waarin hij het grotere Engelse leger versloeg. Tegenwoordig kennen mensen William Wallace vooral vanwege de film Braveheart, waarin Mel Gibson de rol van William Wellace vertolkt. 

Het monument staat op het hoogste punt van Abbey Craig. Je bereikt het monument door de Wallace Way te lopen, een steile klim van 15 à 20 minuten, of door gebruik te  maken van de gratis busdienst welke je van de parkeerplaats naar het monument brengt. Het National Wallace Monument is ongeveer 67 meter hoog en kent meerdere verdieping. Op de begane grond van de toren bevindt zich een comfortabele wachtruimte voor bezoekers die de steile wenteltrap niet kunnen beklimmen. Bezoekers die de wenteltrap wel beklimmen vinden in The Hall of Arms het zwaard van de vrijheidsstrijder en hebben vanaf The Crown een spectaculair panoramisch uitzicht over het landschap van Stirling. 

In de periode april tot september vinden er diverse evenementen plaats in het National Wallace Monument, acteurs brengen in kostuum het verhaal van William Wallace. Reis je in deze periode met de camper door Schotland? Plan je bezoek aan het monument goed in en laat de acteurs je het verhaal van Schotse vrijheidsstrijder vertellen. 

Tijdens jouw camperreis door Schotsland zul je ongetwijfeld meer standbeelden en monumenten tegenkomen die doen herinneren aan de Schotse onafhankelijkheid. Het National Wallace Monument is slecht één van de meer dan 20 Wallace Monumenten van geheel Schotland. 

STIRLING CASTLE

Het Stirling Caste is een van de grootste én bekendste kastelen van heel Schotland. Het kasteel heeft een enorme historie en heeft een belangrijke rol gespeeld in de strijd om vrijheid tegen de Engelsen. Daarnaast zijn verschillende Schotste koningen en koningen in het kasteel gedoopt, getrouwd of overleden. 

Het enorme Stirling Castle is gelegen op een rots en torent boven de stad uit, vanuit het kasteel heb je een indrukwekkend uitzicht op de stad. Het kasteel is enkele keren gerestaureerd, gedurende een van deze restauraties is de buitenkant van een gedeelte van het kasteel opgeknapt. Dit gedeelte steekt nu erg fel af tegen de donkere muren van rest van het kasteel. 

Een bezoek aan het kasteel en aangelegde tuinen is absoluut de moeite waard, wanneer je je tijdens je camperreis Stirling aandoet. Je kan op eigen houtje verschillende kamers bekijken of aansluiten bij een tour. Wanneer je aansluit bij een tour, zal een ervaren gids je alles vertellen over de Stirling Castle en de gevechten die hier hebben plaatsgevonden. 

STIRLING TIJDENS JE CAMPERREIS

Stirling is goed bereikbaar met de camper vanuit Glasgow en Edinburgh. Tevens, ligt de stad dichtbij Loch Lomond en Trossachs National Park. Wanneer je van plan bent langer dan één dag in Stirling te verblijven tijdens jouw camperreis, kun je in de buurt over nachten. Wanneer je aan één dag voldoende hebt om de stad te zien, kun je er voor kiezen te overnachten op een camping in de nabij gelegen steden of in de omgeving van het nationale park. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties