Cáceres

Weinig reizigers zijn bekend met Cáceres. Tijd om daar verandering in te brengen en met de camper op pad te gaan naar Cáceres. De schoonheid van deze voormalige handelsstad in zuidwest Spanje zal je verbazen. In Cáceres zijn de oude en nieuwe stad van elkaar gescheiden door de middeleeuwse stadsmuur. Voor cultuur en historie moet je in de oude stad zijn, wie een hapje of drankje wil nuttigen kan in de nieuwe stad terecht. 

MUST-SEES IN CÁCERES

Een absolute must-see is het gehele oude centrum van Cáceres. Het oude centrum binnen de stadsmuren is werkelijk indrukwekkend. Kleine paleizen, kerken, oude huizen en torens maken deze stad UNESCO Werelderfgoed waardig. Neem bijvoorbeeld de Concatedral de Santa María de Cáceres, Iglesia de San Francisco Javier, Arco de la Estrella of Torre de Bujaco. Beklim diverse (kerk)torens voor een mooi uitzicht over de stad of ga verschillende gebouwen binnen om het interieur uit verschillende tijdperken te aanschouwen. 

In het oude centrum, op de torens en schoorstenen, zal je verschillende vogelnesten aantreffen. Met name ooievaars nestelen zich graag in deze middeleeuwse stad. Cáceres kent dan ook verschillende speciale beschermingszones voor vogels én een jaarlijks vogelfestival. 

MUSEO DE CÁCERES

Het museum van Cáceres is gevestigd in twee paleizen. Zowel geschiedenis- als kunstliefhebbers doen er goed aan dit museum te bezoeken en de toegang is gratis. In Casa de las Veletas liggen archeologische vondsten uit de prehistorie en uit de tijd van de Romeinen. Tevens is er in dit paleis een ondergronds waterreservoir, Arabische Aljibe, te zien. In Casa de Los Caballos wordt beeldende kunst tentoongesteld, o.a. kunst van Picasso en Miró behoren tot de collectie.  

MONFRAGUË NATIONAL PARK

Dit nationale park ligt op ongeveer 60 kilometer van Cáceras. Het park is erg populair onder wandelaars en vogelliefhebbers. Voor degenen die zijn uitgekeken op de ooievaars, kunnen in dit nationale park monniksgieren en de Spaanse keizerarend spotten tijdens een wandeling door de mediterrane bossen. 

CÁCERES MET DE CAMPER

Blijf niet te lang in Cáceres hangen want er is de regio Extremadura zoveel moois te zien! Kies er voor om 1 à 2 dagen in deze voormalige handelsstad te blijven en profiteer van de vrijheid die een camper te bieden heeft om de steden Mérida en Truijlo te bezoeken. In Mérida vind je tal van Romeinse gebouwen waaronder een amfitheater en in Trujilo bevinden zich diverse bouwwerken uit de 15e eeuw. Overnacht op een camping op het platteland en ervaar een andere kant van Spanje

Wanneer je voldoende van de regio Extremadura hebt gezien, rijdt dan met de camper richting het zuiden naar zonnig Sevilla of Cordoba. Of stuur de camper naar het noorden richting de studentenstad Salamanca of hoofdstad Madrid.  
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties