Bezienswaardigheden - Zuid-Afrika

Ontdek je met

Karlijn

Loes

Moniek

Joyce

Travelhome | Camper huren Zuid-Afrika

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpNatuurparkenRoad TripsSteden
Filters toepassen
<
3 / 4
>
Tijdens je bezoek aan Swaziland is de kans groot dat je een nachtje doorbrengt in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Een park dat oorspronkelijk ontstaan is om de wildstand te beschermen en de dieren die met uitsterven werden bedreigd opnieuw te introduceren. Tegenwoordig leven hier onder andere buffels, giraffen, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en nog veel meer soorten dieren. MLILWANE BEZOEKEN PER HUURCAMPER Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is een van de Big Game parken in Swaziland. Het park is zo'n 4500 hectare groot. Het park is gelegen tussen Mbabane en Manzini. Het landschap bestaat uit veel heuvels een graslanden. Ook zie je een deel rotslandschap; hier veroordeelde de koninklijke familie burgers die de fout in waren gegaan. Daarom draagt deze rots ook wel de naam '' De Execute-Rots''.  In deze regio vind je tevens het koninklijke graf. Bij deze rotsen zijn nog vele Bushman rotstekeningen te vinden. Deze zijn erg goed bewaard gebleven en dus absoluut een boek waard tijdens je bezoek met je huurcamper aan Mlilwane. Tijdens je bezoek aan het park kun je kiezen uit diverse dingen om te doen. Zo kun je meegaan met de wandelsafari's of jeepsafari's en door het park rijden op een paard. MET DE CAMPER KAMPEREN IN MLILWANE Na een lange dag in het Mlilwane Wildlife Sanctuary is het tijd om een camping te zoeken waar je met je huurcamper kunt overnachten. Een van de campings is Mlilwane Rest Camp. Dit is een camping op een prachtige locatie. Ook kun je hier gebruikmaken van de barbecueplaats, de stroomvoorziening en de watervoorzieningen. Ook kun je hier heerlijk even afkoelen in het nabijgelegen zwembad.
Lees verder…
De Okavango Delta is een bezienswaardigheid in Botswana die u absoluut niet mag missen. De Okavango Delta is een van 's werelds grootste binnenlandse water sytemen. De delta vindt haar oorsprong in de grote regenval van oktober tot april, in de westelijke hooglanden van Angola. Vervolgens vindt de delta haar weg door Namibië en eindigt uiteindelijk in Botswana. Deze stroom van water duurt wel 9 maanden van oorsprong tot eind, door de minimale elevatie. De Okavango Delta is een bijzonder water systeem dat de uitbundige flora en fauna in de omgeving van water voorziet. Zonder deze delta zou dit gebied eveneens een droge Kalahari woestijn zijn geweest. De Okavango Delta kan wel 16 000 vierkante kilometer groot worden gedurende de maanden van grote vloed in de delta en inkrimpen tot 9 000 vierkante kilometer tijdens het droge seizoen. Wanneer het water volop haar weg door de delta vindt, trekt het wildleven mee terug naar de lager gelegen regio's. Het uitgebreide wildleven in de omgeving van de delta is werkelijk geweldig. U zult hier veel zeldzame dieren aantreffen, zoals krokodillen, olifanten, buffalo's en nog veel meer! De beste periode om deze dieren te spotten is van mei tot oktober. Voor een mooi plaatje van de begroeiing van het gebied of vogelspotten is het regenseizoen van november tot april de beste periode voor een bezoek. Er zijn vele manieren om het gebied te bezichtigen; zo kunt u deelnemen aan een begeleide kano reis, u kunt met een 4x4 wildleven gaan spotten, u kunt deelnemen aan safari's, u kunt het park bezichtigen per helikopter en ga zo maar door. De mogelijkheden voor het bezichtingen van de Okavango Delta zijn eindeloos en allen leuk en ondernemend.
Lees verder…
Oudtshoorn is gelegen tussen de Swartberg in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. De stad is bekend vanwege haar vele struisvogelboerderijen en is beslist de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika, misschien zelfs wel van de wereld. Oudtshoorn ligt zo'n 4,5 uur ten oosten van Kaapstad en ongeveer 4 uur ten westen van Porth Elizabeth . Wanneer u de befaamde Garden Route met uw camper rijdt, is dat een uitgelezen kans om Oudtshoorn te bezoeken. Met uw huur camper reist u het binnenland in om vervolgens in de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika aan te komen. Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn Rond 1900 zijn er veel struisvogelboerderijen ontstaan in de omgeving van Oudtshoorn. In de jaren die daarop volgden waren struisvogelveren enorm in trek waardoor de boeren gouden tijden beleefden. Hierdoor zijn ook de zogenoemde 'verenpaleizen' ontstaan. Tegenwoordig kunt u een bezoek brengen aan deze boerderijen om meer te weten te komen over struisvogels, ze te voeren, of er zelfs een ritje op te maken. Ongetwijfeld een bijzondere ervaring tijdens uw camperreis door Zuid-Afrika! Bezienswaardigheden tijdens uw camperreis rondom Oudtshoorn Naast de eerder genoemde struisvogelboerderijen heeft de omgeving van Oudtshoorn nog veel meer bezienswaardigheden te bieden wanneer u met uw huur camper in Oudtshoorn bent. Zo kunt u ook een bezoek brengen aan een cheetahfarm, krokodillenfarm of de prachtige Cango Caves welke op reisafstand van Oudtshoorn liggen.
Lees verder…
De Panoramaroute is gelegen in het noordoosten van Mpumalanga en begint in Sabie en loopt tot onder aan de Erasmuspas. Wanneer je de huurcamper ophaalt in Johannesburg en koers zet richting het  Kruger National Park  is de mooiste route over de Panoramaroute. Tijdens je rit over de Panoramaroute kom je prachtige vergezichten en meerdere watervallen tegen. Enkele van deze bijzondere bezienswaardigheden zijn God's Window, Lisbon & Berlin Falls, Blyde River Canyon , Bourke's Potholes, Mac Mac falls en de Drie Rondavels. BEZIENSWAARDIGHEDEN PANORAMAROUTE CAMPERREIS ZUID-AFRIKA Een van de stops die je met de camper kunt maken is bij God's Window, hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht over Blyde River Canyon en de lager gelegen omliggende gebieden.  De Lisbon Falls zijn de hoogste watervallen in Mpumalanga, daarentegen zijn de Berlin Falls een van de meest bijzondere watervallen van Mpumalanga. In dit gebied zijn zoveel watervallen terug te vinden dat er zelfs een watervalroute is, Mac Mac falls is een andere waterval die ook deel uitmaakt van deze route. De bijzondere Bourke's Potholes zijn eeuwen geleden door erosie ontstaan. Bourke's Potholes zijn merkwaardige gaten in de rotsformaties. Ook de Drie Rondavels zijn bijzondere rotsformaties, deze rotsformaties hebben ronde toppen welke lijken op de bekende rondavel huisjes. Kortom, tijdens je campertrip over de Panoramaroute kom je voldoende bijzondere bezienswaardigheden tegen welke zeer de moeite waard zijn om te bekijken!
Lees verder…
Je rijdt met je huurcamper over de Oost-Kaap, en komt in de buurt van ''The Friendly City'', Port Elizabeth. De stad heeft zijn naam onder andere te danken aan zijn mooie stranden. PORT ELIZABETH TIJDENS JE CAMPERREIS Ben je in de buurt van Port Elizabeth, twijfel dan niet en zorg dat je hier een dagje heen gaat. Hier heb je een fijne afwisseling met de natuur van bijvoorbeeld het Tsitsikamma National Park of het Addo Elephant National Park . Port Elizabeth ligt direct aan de Algoabaai, wat betekent dat het hier gedurende het hele jaar mooi weer is. Ook is het zeewater het hele jaar door op een aangename tempratuur. Veel families en gezinnen trekken jaarlijks naar deze stad om even helemaal tot rust te komen. Maar Port Elizabeth heeft meer te bieden dan enkel mooie stranden. Zo kun je je ook prima vermaken in de stad. Hier vind je onder andere historische gebouwen, musea en mooie parken waar je kunt genieten van een korte wandeling. CAMPINGS NABIJ PORT ELIZABETH Breng je een bezoek aan Port Elizabeth, en wil je hier ook een nachtje blijven dan heb je de keuze uit diverse campings. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Kies je voor een camping direct aan het strand, of zit je liever net buiten de stad? Een van je opties is misschien wel Hume Park Caravan Park. Deze camping ligt op slechts 2 minuten lopen van het strand, en beschikt over 87 campingplaatsen. Ook ligt de camping in het hartje van de stad. Wat betekent dat je ook eenvoudig even de stad in kunt om een bezoek te brengen aan een van de vele restaurantjes en barretjes.
Lees verder…
De plaats Simon's Town heeft zo'n 6500 inwoners. Op ongeveer een uur rijden met je camper van het centrum van Kaapstad , aan de oostkust van Kaap de Goede Hoop, ligt Simon's Town. Het plaatsje is bekend vanwege de Zuid-Afrikaanse marine, haar museau en natuurlijk door haar pinguïnkolonie op Boulders Beach! BOULDERS BEACH Wanneer je de huurcamper ophaalt of inlevert in Kaapstad is dit een uitgelezen kans om Boulders Beach te bezoeken! Op relatief korte afstand van Kaapstad vind je dit bijzondere strand vol met pinguïns. Als je vanuit Simon's Town onderweg gaat richting Kaap de Goede hoop dan kom je langs Boulders Beach. Wanneer je de bordjes Boulders Beach volgt kom je er vanzelf en kun je tegen een kleine vergoeding de Jackass Pinguïns van dichtbij bekijken. Het is een bijzonder gezicht om zoveel pinguïns op dat kleine stukje strand te zien waggelen! MUSEA Naast het bijzondere Boulders Beach heeft Simon's Town ook enkele musea te bieden. Enkele musea in Simon's Town zijn het marinemuseum, het erfgoed museum, het speelgoed museum en ook het Simon's Town museum. Het Simon's Town museum is gevestigd in een voormalig gebouw van de VOC. In het museum maak je kennis met de geschiedenis van het plaatsje. Je ziet dat het dus zeker de moeite waard is om je huurcamper even aan de kant te zetten om kennis te maken met deze bijzondere plaats ten zuiden van Kaapstad.  
Lees verder…
Stellenbosch, ook wel bekend als Eikestad is de tweede oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika. Het stadje is gelegen op zo'n 50 kilometer ten oosten van Kaapstad. Stellenbosch dankt haar bijnaam aan het grote aantal eikenbomen dat in de stad en de omgeving staan. Wanneer je jouw camperreis in Kaapstad begint of eindigt mag een bezoek aan deze stad niet ontbreken. Stellenbosch staat bekend om haar Kaaps-Hollandse bouwstijl, dit is een mix van Nederlandse invloeden en Afrikaanse ideeën hierdoor hebben veel gebouwen een herkenbare uitstraling voor ons. Naast internationale bekendheid vanwege de fantastische wijnen uit deze regio, staat Stellenbosch in Afrika ook bekend om haar universiteit. Mede door de vele studenten in dit stadje is het een erg levendige en gezellige plek.   CAMPERHUUR KAAPSTAD - STELLENBOSCH Wanneer je de huurcamper heeft opgehaald in Kaapstad kun je na enkele dagen in deze prachtige stad koers zetten naar het oosten, in de richting van Stellenbosch. Deze stad is gelegen in een gebied waar vroeger meerdere Europese wijnboeren zijn heen verhuisd, de Winelands . Een mogelijkheid is om een camping op te zoeken in de buurt van Stellenbosch om vervolgens deel te nemen aan een van de bijzondere wijntours die deze regio rijk is. Tijdens zo'n wijntour ga je langs bij meerdere wijnboerderijen in dit gebied en kunt u de verschillende wijnen zelf proeven. Om zo'n wijntour een extra Nederlands tintje te geven zou je de wijntour per fiets kunnen uitvoeren. CAMPINGS STELLENBOSCH Wanneer je met de camper Stellenbosch bezoekt dan mag een bezoek aan de dorpstraat niet ontbreken. De dorpstraat van Stellenbosch is een fantastisch aangezicht van monumentale panden welke nu in gebruik zijn als winkel, restaurant of hotel. Een van deze panden is al talloze jaren in gebruik als "Oom Samie se Winkel" waar vroeger veelal ruilhandel plaatsvond in deze winkel kun je tegenwoordig gewoon met de Zuid-Afrikaanse rand afrekenen. In dit historische winkeltje kom je onder andere antiek en kruiden tegen.
Lees verder…
Swaziland is een klein land ten oosten van Zuid-afrika, ingesloten door Mozambique aan de oostgrens en Zuid-Afrika aan de westgrens. Swaziland is als vakantieland al jaren in trek, dit komt voornamelijk door de interessante Swazi cultuur en geschiedenis. Daarnaast omdat zoals in de meeste gebieden van het Zuiden van Afrika de bijzondere flora en fauna die dit land rijk is. Als je op zoek bent naar een authentiek stukje Afrika mag je Swaziland niet missen! SWAZILAND PER CAMPER Swaziland heeft haar bezoekers veel te bieden. Voor dierenliefhebbers zijn in dit land vele activiteiten waardoor je de gelegenheid krijgt om allerlei soorten dieren, van vogels tot de Big 5, in hun natuurlijke omgeving te zien. Voor natuurliefhebbers zijn er prachtige wandelingen door de meest prachtige natuurgebieden die dit land rijk is. Daarnaast is het Swazivolk zeer gastvrij en ben je volop in de gelegenheid om meer te weten te komen over deze intrigrerende cultuur. De beste periode om naar dit gebied te reizen is in juni, juli, augustus en september. Gedurende het hele jaar kun je tempraturen van ongeveer 15 tot 25 graden verwachten. Enkel in de bergen is dit niet het geval, hier kunnen de tempraturen zelfs dalen richting de 0 graden.
Lees verder…
<
3 / 4
>