Brig

Gelegen in het zonnige Rhônedal in het kanton Wallis is Brig een populaire bestemming tijdens een camperreis. Met de verbinding via de Simplonpas behoort een bezoek aan Italië zeker tot de mogelijkheden. Al eeuwenlang is Brig de verbinding tussen de alpen en het noordelijk deel van Italië, waarbij er ook veel treinverbindingen via Brig zijn.

UITVALSBASIS


Brig is een perfecte uitvalsbasis voor de omliggende dorpen zoals Blatten, Mörel, Fiesch en Belalp, midden in het prachtige alpenlandschap. Vanuit Brig is er een goede verbinding naar populaire gebieden waar je schitterende oneindige wandelingen kunt maken, zoals de Riederalp en Bettmeralp met de Eggishorn en Bettmerhorn. De adembenemende Aletschgletsjer is vanaf hier te bewonderen. Maar ook een bezoek aan het bekende Zermatt is vanaf Brig zeer goed te doen, met de camper.

Het relatief kleine oude centrum van Brig is zeer overzichtelijk en kenmerkt zich door mooie historische panden, waarin tegenwoordig winkels en restaurants gevestigd zijn.

STOCKALPERPALAST


Er zijn veel architectonische juweeltjes te vinden in Brig zoals het indrukwekkende en imposante Stockalperpalast. Het kasteel werd in 1671 voor Kaspar Jodok von Stockalper gebouwd en is één van de belangrijkste barokke paleisbouwwerken van Zwitserland.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties