Morcote

Tien kilometer ten zuiden van Lugano, helemaal in het zuidelijkste puntje van Zwitserland, ligt het prachtige dorpje Morcote. Op de grens met Italië, in het kanton Ticino/Tessin ligt het voormalige vissersdorpje aan de oever van het Meer van Lugano. Een idyllisch dorpje wat tijdens een camperreis door dit deel van Zwitserland absoluut niet mag ontbreken.

Niet alleen statige gebouwen, maar ook eenvoudige gebouwen en de huizenrij aan het meer met zijn unieke bogen zijn kenmerkend voor Morcote. Vanaf de stadsrand heb je een geweldig uitzicht op het meer. 

Al wandelend door de kronkelende geplaveide steegjes ervaar je hoe het dorp zijn middeleeuwse oorsprong nog altijd eert.

MOOISTE DORP VAN ZWITSERLAND

Als één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden werd het pittoreske dorpje in 2016 zelfs verkozen tot het ‘Mooiste dorp van Zwitserland’. 

MIDDELEEUWEN

Ooit was Morcote de grootste haven aan het Meer van Lugano en in de Middeleeuwen een belangrijke overslagplaats voor goederen, voor de hertogen vanuit Milaan

Het straatbeeld wordt nog altijd gekenmerkt door de monumentale panden en de statige gebouwen. 

De arcades, die stammen uit de Middeleeuwen, langs de oevers van het meer zorgen jaarlijks voor veel bekijks bij de camperreizigers. De prachtige herenhuizen uit de zestiende tot achttiende eeuw zijn werkelijk schitterend. Maar ook het paleis Torre del Capitano, het Palazzo Paleari of de Santa Maria del Sasso bedevaartskerk uit de dertiende eeuw zijn een bezoek meer dan waard. 

SANTA MARIA DEL SASSO KERK

Een beklimming van zo’n 400 treden zorgt voor een spectaculair uitzicht nabij de Santa Maria del Sasso bedevaartskerk. Langs het wandelpad zijn verschillende fonteinen en altaartjes te vinden. Eenmaal boven na de klim torent de kerk prachtig boven het dorp uit.

Op de monumentale begraafplaats, die naast de kerk gelegen is, zijn verschillende internationale beroemdheden begraven. 

In de kerk kun je verschillende fresco’s uit diverse tijdperken bezichtigen, maar ook is er een geweldig mooie stenenkoepel en een historische orgel uit 1700 te bewonderen.

Parkeer de camper op de grote parkeerplaats en geniet van de mooie wandeling naar de Santa Maria del Sasso kerk. 

SCHERRERPARK

Het park werd door de rijke textielhandelaar Hermann Arthur Scherrerm uit St. Gallen, aangelegd. Tegenwoordig is het park een geliefde bestemming bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

In het kunstzinnige en botanische park groeit de subtropische begroeiing zoals palmbomen, camelia’s, ceders, maar ook bamboe, oleanders, cipressen en kamperfoelie. 

Maar niet alleen planten en bloemen kun je in het park vinden, ook veel kunstwerken uit verschillende periodes en culturen kun je hier bekijken en fotograferen.

Het magnifieke uitzicht op het meer tezamen met de middeleeuwse sfeer, de Italiaanse taal zorgen voor een echte zuidelijke mediterrane sfeer. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties