Waarom Nieuw-Zeeland met de camper

Waarom Nieuw-Zeeland met de camper

Door Manon de Laat op 26 februari 2021

Reizen met een camper geeft je het gevoel van vrijheid. Het geeft je de mogelijkheid om het land op je eigen manier te ontdekken. Met de camper kom je op de meest bijzondere plekken. Waarom Nieuw-Zeeland de perfecte camperbestemming is vertellen we je in deze blog! 

#1. DE WINTER ONTSNAPPEN MET DE CAMPER

Wil je de winterse temperaturen van Nederland het liefst overslaan? Boek dan een camperreis door Nieuw-Zeeland. De seizoenen zijn daar namelijk het tegenovergestelde van Nederland. Waar de mensen in Nederland de truien en de winterjassen uit de kast halen kun jij je zomerkleding inpakken. Op naar de zon en de prachtige natuur die Nieuw-Zeeland te bieden heeft! Heerlijk toch? Na een magnifieke tocht met prachtige uitzichten kom je aan op de camping, zet de stoeltjes buiten, je steekt de barbecue aan en hoort de vogeltjes fluiten. Je bent op campervakantie!  

#2. DE VARIATIE TIJDENS JE CAMPERREIS

Nieuw-Zeeland heeft een veelzijdig landschap. De mooie bergen, de ongerepte groene natuur en de prachtige meren zullen je betoveren. Ga je voor een rustige wandeling langs Lake Matheson en hoop je de weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman te zien? Wil je een boottour gaan maken door de Milford Sound of ga je kajakken in Abel Tasman National Park? Of wil je liever cultuur opsnuiven en breng je een bezoek aan het Te Papa museum waar je veel kunt zien en leren over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland? Heerlijk ontspannen in de Termal Hot Water Pool nabij Taupo is ook een optie. Kortom; er is voor ieder wat wils! Iedere tocht die je in Nieuw-Zeeland met de camper maakt is weer bijzonder. Je kijkt telkens weer je ogen uit. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere! 

#3. GROOT CAMPINGAANBOD IN NIEUW-ZEELAND 

Wil je Nieuw-Zeeland écht ervaren dan is kamperen een must. Het campingaanbod in Nieuw-Zeeland is groot en heel divers. Wil je graag verblijven op een van de mooiste plekjes midden in de natuur dan is een camping van DOC Campgrounds uitermate geschikt! Stel je eens voor: je geniet van de prachtige sterrenhemel en overnacht met je camper midden in de natuur, om vervolgens de volgende morgen sprakeloos te zijn over het prachtige uitzicht dat voor je ligt tijdens een kopje koffie. Wie wil dat nou niet? Spreken de hot tub, zwembad en barbecue faciliteiten je meer aan? Het is natuurlijk heerlijk om na een pittige hike door de geweldige natuur even bij te komen in de hot tub. Lijkt je dat wat? Breng dan zeker een bezoek aan een van de Holiday Parks. In Nieuw-Zeeland vind je een aantal Holiday Park ketens, dit zijn de top 10 campings en de KIWI campings. 

#4. ULTIEM GEVOEL VAN VRIJHEID MET DE CAMPER 

Wil je het ultieme gevoel van vrijheid ervaren? Huur dan een camper in Nieuw-Zeeland! Genieten van de adembenemende uitzichten tijdens je campertocht. Heb je het gevoel dat je eigenlijk iedere vijf minuten de camper wilt stoppen om foto’s te maken? Wat let je? Zet de camper aan de kant en maak die foto! Zet dan meteen even de stoeltjes buiten en neem de tijd om echt te beseffen wat je ziet. Het is echt waar, je bent aan het roadtrippen in Nieuw-Zeeland! Doordat je met de camper je eigen ‘huis op wielen’ bij je hebt, kun je gaan en staan waar en wanneer je wilt. Jij beslist waar je naartoe gaat en waar je slaapt! Het extra voordeel is ook dat je in Nieuw-Zeeland de campings niet vooraf hoeft te reserveren. Dat is over het algemeen niet nodig. Het is juist wel prettig om die ultieme vrijheid te behouden. Heb je het enorm naar je zin op deze plek? Blijf dan nog een nachtje. Ben je klaar voor het volgende avontuur? Start de camper dan en ontdek wat dit prachtige land je nog meer te bieden heeft. 

#5. GEMAKKELIJK CONTACT OP DE CAMPING  

Wie graag contacten legt tijdens de reis is in Nieuw-Zeeland aan het goede adres! Een praatje met andere toeristen is op de camping zo gemaakt, zoals bij de buiten barbecue, in de gezamenlijke keuken of bij het zwembad. Hoe leuk is het om de ervaringen die je vandaag hebt opgedaan te delen met andere toeristen? Wie weet heeft de ander wel een bijzonder leuke tip voor je! 

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in een camperreis door Nieuw-Zeeland? Vraag dan een offerte aan of maak een afspraak om te videobellen met een van onze Nieuw-Zeeland-experts. We helpen je graag verder bij het organiseren van deze bijzondere camperreis!