Waarom West-Amerika met de camper?

San Francisco Golden Gate Bridge

Waarom West-Amerika met de camper?

Door Manon de Laat op 30 maart 2021

Stel je eens voor: met je camper toeren langs de adembenemende kustlijn van ‘Big Sur’, een bezoek brengen aan het gokparadijs in Las Vegas, wandelend prachtige rotspartijen bewonderen in Yosemite National Park en genieten van de gezellige sfeer in San Francisco. Dit is maar een kleine greep uit wat West-Amerika je te bieden heeft! Waarom West-Amerika bij uitstek geschikt is voor een campervakantie vertel ik je in deze blog! 

Je hebt alles bij je in de camper

Met een camper hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet in je hotelkamer, want je hebt alles bij je. Geen gestress met inpakken dus, want alles zit al in dat grote huis op wielen! Iedereen heeft zijn vaste slaapplaats en weet zijn spulletjes te liggen. Dat geeft een bepaalde rust. Heb je tijdens de tocht in de camper trek in een hapje en een drankje? Alles is binnen handbereik. Qua eten en drinken is het erg handig om met een camper te reizen. Je hoeft niet steeds op zoek naar een leuk restaurant en dat maakt het prijstechnisch ook interessant! Je camper zorgt er ook voor dat je veel buiten leeft. Als je reisdag erop zit en je komt moe maar voldaan bij de camping aan, steek je de barbecue aan en geniet je na van deze heerlijke dag.  

Voldoende variatie in campings in West-Amerika

Wil je op een mooi plekje staan in een nationaal park? Of hecht je meer waarden aan de faciliteiten van een camping, zoals een zwembad en een speeltuin? Wil jij juist wakker worden met de voetjes in het zand en kies je dus voor een plekje aan het strand? Er zijn tal van mogelijkheden. Amerika is een echt camperland. Reserveren van campings kan noodzakelijk zijn, vooral als je op een campingplaats wilt overnachten in een nationaal park. Maar als je eens wist welke mooie plekjes West-Amerika heeft.. Dan reserveer je graag! Beeld je eens in: je wordt wakker en slaat je camperdeur open. Je geniet in de ochtendzon van een heerlijk ontbijtje aan de picknicktafel met uitzicht op prachtige rotspartijen. Ondertussen bereid je je voor op het nieuwe avontuur wat deze dag je gaat brengen! 

Een reis vol avontuur

Op pad met de camper! Een beetje spannend ook wel. ‘Kan ik zo’n gevaarte wel besturen?’ is een vraag die we vaak horen. Natuurlijk kun je dat! Amerika is ingericht op camperreizen. De wegen zijn breder en de parkeerplaatsen zijn groter. Geef jezelf een halve dag om te wennen en het is alsof je nooit anders gedaan hebt. Het geeft een machtig gevoel, rijden in een grote camper over de Amerikaanse highways. De wereld ligt aan je voeten en je bent écht op avontuur. Plan je route, maar sta open voor verrassingen. Die beer die je spot tijdens je camperrit of een kudde bizons die de weg oversteekt zat niet in de planning maar dát zijn de dingen die je camperreis tot een waar avontuur maken. Een reis waar je nog lang met bijzondere herinneringen op terug zult kijken. 

Overnachten op natuurcampings is voordeliger dan overnachten in hotels

In je camper overnachten op één van de prachtige natuurcampings is voordeliger dan overnachten in hotels. Je kunt al een prachtige camperplaats regelen voor ongeveer US$20 per camper per nacht. Een reis door West-Amerika heeft een gemiddelde duur van drie weken. Het scheelt dus ook echt in de portemonnee om te overnachten op natuurcampings. Naast het feit dat het kostentechnisch interessant is, zit je in de avond liever buiten bij het kampvuur dan op je hotelkamer voor de televisie. Niets fijner dan je dag, onderuitgezakt in je campingstoel, af te sluiten bij het kampvuur met een lekker drankje!

Stad of nationaal park bezoeken per camper, het is allemaal mogelijk! 

Wanneer je een camperreis door West-Amerika maakt wordt je getrakteerd op allerlei moois. Niet alleen de nationale parken zijn zeker de moeite waard, maar steden zoals bijvoorbeeld San Francisco en Las Vegas zullen je ook de adem benemen. Het feit dat je met de camper bent hoeft je bezoek aan een stad zeker niet te belemmeren! Er zijn namelijk campings dichtbij de steden gelegen, zodat je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer naar de stad. In Las Vegas heb je zelfs ook hotels waarbij je de camper mag parkeren, terwijl jij geniet van een verblijf in een prachtige hotelkamer. Los Angeles is echter een uitzondering. Wanneer je van plan bent om de highlights van Los Angeles te gaan bezoeken adviseren we je om een auto te huren. 

 

Onze medewerkers hebben allemaal een camperreis door West-Amerika gemaakt. Op basis van onze eigen ervaringen hebben we dan ook een overzicht gemaakt van campings. Neem gerust eens een kijkje op https://www.travelhome.nl/amerika/west-amerika/campings

Droom jij ook van een camperreis door West-Amerika en wil je die droom laten uitkomen? Bij Travelhome ben je aan het goede adres! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak voor een online adviesgesprek met één van onze reisexperts. Graag tot ziens!