Bezienswaardigheden - Engeland

Ontdek je met

Sophie

Karlijn

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpNatuurparkenRoad TripsStedenStranden
Filters toepassen
<
2 / 3
>
Dorset is het graafschap waar o.a. de Jurassic Coast te vinden is. Het is één van de populairste streken omdat het gebied rust uitstraalt, gastvrijheid ademt en buiten dat de omgeving groen en mooi is heeft het graafschap een natuurlijke vriendelijke uitstraling. Daarbij is het klimaat in dit gebied in tegenstelling tot het soms druilerige weer waar Engeland om bekend staat wat milder en met grotere kans op zon. CAMPERVAKANTIE DORSET  Wie wil dat nou niet tijdens een campervakantie? De kustlijn is indrukwekkend en doordat er geen snelwegen zijn hangt er hier een hoog plattelandssfeertje. Geen haast, kalm aan. Haal die voet maar van het gaspedaal van je camper.
Lees verder…
Als je naar Engeland reist met de camper is de kans groot dat je arriveert in Dover. Binnenkomen met een knaller, want het uitzicht op de hoge witte krijtrotsen smaakt naar meer. Je vakantie begint al voordat je voet aan wal hebt gezet. DOVER ALS EERSTE KENNISMAKING MET JE CAMPER  Dat Dover druk is met het verkeer dat uit Europa komt is logisch, maar het kleine havenstadje dat in het graafschap Kent ligt is zoveel meer. Een wandeling door het beschermde heuvellandschap, de Kent Downs is een must of schelpen zoeken op het kiezelstrand waarbij de kliffen hoog boven je uit torenen moet je zeker niet nalaten. Je camper kun je parkeren bij het bezoekerscentrum van de White Cliffs of Dover of een van de andere parkeerplaatsen aan de rand van het gebied in de omgeving. Of bezoek het grootste middeleeuwse kasteel van Engeland, Dover Castle. En hoe logisch om in deze heuvels tunnels te graven. Het ondergrondse stelsel, de Secret Wartime Tunnels, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik waren kun je ook hier bezichtigen. 
Lees verder…
Eastbourne is een charmante Engelse badplaats waar de schoonheid vooral te vinden is aan zee, waar prachtige statige witte victoriaanse hotels en huizen langs de promenade staan waar je lekker kunt flaneren. De imposante pier loopt vanaf het strand het water in en is eigenlijk het middelpunt van deze charmante badplaats. Hier kun je ook eten of wat drinken in een echte tearoom. Langs het strand een visje happen hoort er natuurlijk bij en is een goedkoper alternatief. MET DE CAMPER NAAR HET STRAND VAN EASTBOURNE  Het strand bestaat vooral uit flinke gele kiezelstenen en vanaf hier start het langeafstand pad, de South Downs Trail naar Winchester in het westen. De krijtrotsen in de buurt van Eastbourne zijn zelfs nog hoger dan die bij Dover. Je kunt de 6km lange wandeling maken naar de Seven Sisters of Beachy Head, één van de letterlijke hoogtepunten en onderdeel van de South Downs Way. De kliffen kunnen hier wel 160 meter hoog zijn. Of je kunt je camper parkeren bij een van de parkeerplaatsen bij de uitzichtpunten als je alleen maar op doorreis bent met je camper. Op het strand kun je hier zoeken naar fossiele resten die meekomen als er stukjes rots uit de eroderende kliffen vallen. 
Lees verder…
Als je van Bournemouth naar het westen rijdt doe dat dan niet via de grote weg, maar rijd met je camper via de kleine weggetjes onderlangs. Nu ben je natuurlijk al in het buitenland, maar je waant je tijdens deze tocht bijna in Frankrijk. Boerenlandschap compleet met in de weilanden de hooirollen die liggen te drogen in de zon. De takken van de bomen lijken de weg letterlijk te omarmen en onder een dak van bladeren rijd je van het ene schattige dorpje naar het andere. CAMPERREIS GODLINGSTON HEATH  Tijdens deze route neem je een klein pontje, maar dat voegt alleen maar meer toe aan de variatie op de rit. De camper kan er ook op. Een van de mooiste plekjes aan zee is Lulworth Cove. De maanvormige baai is schilderachtig en op het kiezelstrand is het heerlijk toeven. In de baai drijven de zeilbootjes met hun witte zeilen en gekleurde sloepen. Niet ver van Lulworth Cove ligt Durdle Door uitgesleten door wind en water is er een deur geslagen in het kalksteen van de rotsen. Hierdoor is een natuurlijke brug ontstaan. Om van de aanblik te genieten moet je even een steile klim maken, maar het uitzicht maakt alles goed. Ook het dorpje zelf is ‘England at it’s finest’ en het lijkt wel alsof je een andere wereld instapt. Kleine huisjes met rieten daken en grote manden met kleurige bloemen erin hangen aan de gevels. Heerlijk om hier te stoppen tijdens je camperrit en een lekker ijsje te eten bij een van de ijssalonnetjes die hier zijn. Ook een bezoek aan het typisch Engelse en lekker kneuterige dorpje Corfe Castle is de moeite waard. Hoog boven het dorpje torenen de overblijfselen van het kasteel van Corfe boven je uit. 
Lees verder…
Tijdens de camperrit door Zuid-Engeland gaat de route over in de ‘Jurassic’ kust en ontstaan in het Juratijdperk. Een gebied van 155 kilometer lang. De route begint bij Exmouth in East Devon en loopt door in het graafschap Dorset en eindigt in Swanage, wat overigens ook een erg leuk dorpje is. Je neemt letterlijk een duik ver terug in de tijd en met wat fantasie waan je je in de tijd waar dinosaurussen leefden. In dit gebied dat ook Unesco-werelderfgoed is worden nog regelmatig fossielen van dino’s en bijzondere zeedieren gevonden. WANDELEN TIJDENS JE CAMPERREIS DOOR DE JURASSIC COAST  Ooit was het klimaat hier tropisch en nog steeds is dit gebied een van de warmere gebieden in Engeland. De kustlijn is ruig en bij uitstek geschikt om schitterende wandelingen te maken, een van de favoriete bezigheden tijdens een campervakantie. Het wemelt dan ook van de wandelpaden en dit gebied maakt weer deel uit van de South West Coast Path National Trail die in totaliteit wel meer dan 1000km lang is. Een stevige wandeling in plaats van een camperrit. Als je door het landschap loopt, maar ook als je hier met je camper rondreist kun je letterlijk in de lagen van de aardkorst zien dat deze uit verschillende lagen bestaat en dat zet je wel aan het denken. Je zou kunnen overwegen mee te doen aan een fossielexcursie of gewoon lekker zelf rondstruinen over het strand. Kans van slagen voor het vinden van een fossiel is als het stevig gewaaid of geregend heeft, waardoor stukjes rots vrijkomen als het water tegen de rotsen aanslaat. 
Lees verder…
In het gebied tussen hoofdstand Londen en de witte kliffen die over het Kanaal uitkijken bevindt zich een kleurrijk trio en een palet aan groentinten. Voor degenen die houden van prachtige tuinen en van wie de groene vingers jeuken zijn hier in hun element. Met je camper door de prachtige tuinen van Engeland is voor hen een feestje. Graafschap Kent heeft de naam, de tuin van Engeland te zijn, maar ook de graafschappen Sussex en Surrey doen daar niet voor onder. De meest geschikte tijd is het voorjaar. De lente waar alle bloemen uitkomen en het een kleurrijk paradijs wordt. Ook de frisgroene, keurig gemaaide gazons zijn een plaatje. Sommige tuinen liggen verscholen achter hoge, keurig bijgehouden heggen, andere horen bij statige landhuizen of kastelen en elke tuin heeft weer wat speciaals. Een enorme diversiteit van zeldzame bloemen, planten en bomen zullen je kleurpallet doen verbazen. PER CAMPER DOOR KENT, SURREY EN SUSSEX De regio is echter meer dan een fraai aangelegde tuin, het is de openheid, de frisse lucht, de fraaie bossen wat het geheel tot een grote speeltuin maakt waar avontuur lokt. Rijd met je camper langs de kleine dorpjes, stop bij een mooi bos of met uitzicht over het glooiende landschap maak je je lunch in je eigen camperkeuken klaar om je te verbazen over de uitgestrektheid. Maak zelf een keuze uit de vele mogelijkheden. Jij en je camper voelen zich vast thuis in zo’n kleurrijke omgeving. Voor rustzoekers tussen het toeristische kustroute en het drukke Londen is Kent, Surrey en Sussex een verademing.
Lees verder…
De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen, is een fantastische stad welke je toch minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben. Je kunt er een bezoek brengen door middel van een stedentrip, maar zeker zo leuk is het om je camperreis te starten en/of te eindigen in deze wereldstad!  Graag vertellen we je wat er allemaal te doen en te beleven is in Londen.  ALGEMENE INFORMATIE LONDEN   De typische iconen als de rode dubbeldekker bus, de Londense zwartgekleurde taxi’s en de gigantische aantallen pubs zijn directe herkenningspunten voor de stad Londen. Je kunt Londen ook wel het New York van Engeland noemen, want deze stad slaapt nooit. Lekker eten, shoppen, cultuur, traditie, gelegen aan het water… wat heeft deze stad nu niet?  PALACE OF WESTMINSTER Dit historische paleis is gelegen aan de Theems en hier vergadert doorgaans het Britse parlement. Het paleis wordt niet voor niets ‘The Houses of Parliament’ genoemd natuurlijk!  ‘House of Lords’ (het hogerhuis) en ‘House of Commons’ (het lagerhuis) kunnen op bepaalde dagen bezocht worden, mocht je daarin geïnteresseerd zijn. Wanneer je het beste uitzicht wilt hebben op The Palace of Westminster, wandel je via de Westminster Bridge naar de andere kant van de Theems. Een prachtig plaatje!  BUCKINGHAM PALACE  Wanneer je Palace of Westminster hebt bezocht, ben je in de buurt van Buckingham Palace. Buckingham Palace is de officiële koninklijke residentie sinds 1837. Sinds 1761 is het gebouw in handen van de Britse koninklijke familie. Wanneer je in de zomermaanden Londen bezoekt, kun je het paleis bezoeken. De koninklijke familie verblijft in deze tijd van het jaar namelijk elders. Je kunt bij een bezoek de troonzaal ‘State Room’, het trappenhuis ‘Grand Staircase’ en kunstwerken van Rembrandt en Vermeer bezichtigen.  Wat natuurlijk enorm populair is, is de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Het hele jaar door worden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om klokslag 11.00 uur de Queen’s Guard afgelost tijdens de ‘Changing of the Guards’.  WESTMINSTER ABBEY  Deze gotische kerk wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Wanneer er belangrijke gebeurtenissen plaats vinden, zoals trouwceremonies of begrafenissen, vinden deze plaats in Westminster Abbey.  Dé bezienswaardigheid van Westminster Abbey is toch wel de houten stoel Coronation Chair, welke gebruikt wordt bij kroningen van Britse monarchen.  HYDE PARK Het bekendste park van Londen is Hyde Park. Dit rechthoekige park is 140 hectare groot. Bij Serpentine Lake, wat midden in het park gelegen is, kun je zwemmen, zeilen en roeien. Daarnaast kun je ook nog een bezoek brengen aan Diana Princess of Wales Memorial Fountain. Deze fontein is ter nagedachtenis aan prinses Diana hier geplaatst.  LONDON EYE Een echte eyecatcher van Londen is toch wel de London Eye. Dit reuzenrat heeft een hoogte van 135 meter en geeft je een geweldig uitzicht over Londen. Op een heldere dag kijk je wel 40 kilometer ver, maar ook in de avond heeft een ritje iets magisch.  TOWER OF LONDON De beroemde brug heeft de naam gekregen door de nabijgelegen ‘Tower of London’. Het gebouw is ca. 900 jaar oud en heeft eerder als kasteel, paleis, schatkamer en staatsgevangenis dienstgedaan. Tegenwoordig is het een museum, waar je naast wapens, martelwerktuigen ook de kroonjuwelen kunt bekijken.  CAMPER HUREN LONDEN We noemen enkele campings welke prima verblijfmogelijkheden bieden nabij de stad.  Crystal Palace Caravan and Motorhome Club Site Pak busnummer 3 in de buurt van de camping, welke regelmatig vertrekt, en rijdt naar Londen via Brixton, Lambeth Bridge, Trafalgar Square, zodat je eindigt in Oxford Street;  Chertsey Camping and Caravanning Club Site  Deze camping ligt aan de oevers van de Theems op slechts 50 minuten met de trein naar het hart van Londen. Je verblijft dus op een rustigere camping, waarbij je de mogelijkheid hebt om de stad Londen te kunnen bezoeken;  Abbey Wood Caravan Club Site Vanaf deze camping kun je met de trein naar het centrum van Londen reizen. Binnen 35 minuten bereik je het stadscentrum. Het treinstation is gelegen op loopafstand van de camping;  Theobalds Park Camping and Caravanning Club Site  Op 24 kilometer van de hoofdstad is deze camping gelegen. Een prima uitvalsbasis om Londen te kunnen bezoeken. De trein neem je vanaf Waltham Cross.   
Lees verder…
Laat je niet misleiden door een bos te verwachten als je in het New Forest National Park rijdt. In Engeland betekent forest meer dan alleen bos. Het betekent eerder bosweide wat zoiets wil zeggen als een open natuurgebied waar ook bomen staan. NEW FOREST NATIONAL PARK PER CAMPER  Het New Forest National Park ligt tussen Southhampton en Bournemouth, twee typische badplaatsen aan de kust. Vooral de hei op de heidevelden staan in de zomer prachtig in bloei en vertoont dan schitterende kleuren. Jouw camper op de foto in deze kleurenpracht zal het goed doen. Met name vanaf Augustus en September zijn heel geschikt. Wat het gebied ook bijzonder maakt is dat het bevolkt wordt door pony’s en ezels. Ze lopen vrij rond en kunnen dus grote gebieden doorkruisen. Altijd leuk om levende dieren in de natuur tegen te komen. 
Lees verder…
<
2 / 3
>