Nuuksio Nationaal Park

Op minder dan 30 kilometer van Helsinki ligt nationaal park Nuuksio. Wanneer je je met de camper in het zuiden van Finland bevindt en de hoofdstad Helsinki aandoet, breng dan beslist ook een bezoek aan dit nationaal park. Nuuksio National Park behoort tot een van Finlands meest bezochte nationale parken, mede vanwege zijn afstand tot Helsinki. Het nationaal park wordt veelal bezocht door inwoners van Helsinki of reizigers die een (steden)trip naar Helsinki combineren met bezoek aan Nuuksio nationaal park.

Wederom kun je in dit nationale park, net zoals in Uhro Kekkonen National Park of in Koli National Park, verschillende eendaagse of meerdaagse wandeltochten maken. De wandeltochten variëren van wandeltochten voor beginnende wandelaars tot ervaren wandelaars. De Punarinnankierros Trail en de ietwat uitdagendere Haukankierros Trail zijn aanraders. Wij kunnen ons het bijna niet voorstellen, maar wil je een nacht niet in de camper overnachten? Overweeg dan om een meerdaagse wandeltocht te doen en een nacht in een hut te overnachten. Houd er met de voorbereidingen van de camperreis wel rekening mee dat je een hut vooraf reserveert en zelf voor een slaapzak en andere zaken voor onderweg zorgt.

VLIEGENDE EEKHOORNS EN VOGELS SPOTTEN

De vliegende eekhoorn is het symbool van Nuuksio National Park. Deze knaagdieren bewegen zich voornamelijk voort bij schemering, dit maakt het lastig om de vliegende eekhoorn te zien. De vliegende eekhoorn is wellicht lastig te spotten, vogelliefhebbers hoeven echter niet al te veel moeite te doen om vogels te zien. De meeste kans om vogels te spotten heb je vanaf de vogelobservatietoren in Nuuksio. Andere dingen die je in Nuuksio kunt ondernemen zijn een duik nemen in de een van de meren bij goed weer of barbecueën in het park.  

HALTIA NATURE CENTER

Het Haltia Nature Center bevindt zich bij Nuuksio National Park. In het Haltia Nature Centre kun je op een interactieve manier meer leren over de natuur in Finland. Het museum vertelt je met videobeelden, geluidseffecten en exposities meer over de natuur in Finland, de nationale parken en het dierenleven. Het gebouw waarin het Haltia Nature Center gevestigd is erg bijzonder omdat het gebouw vrijwel helemaal van hout is gemaakt en klimaatneutraal is. 

MET DE CAMPER NAAR NUUKSIO NATIONAAL PARK

Het is ongeveer 45 minuten rijden van of tot Helsinki. Kies ervoor dit nationaal park te bezoeken nadat je de camper hebt opgehaald in Helsinki óf voordat je de camper inlevert in Helsinki. Voor een geschikte camping zal je iets buiten het nationaal park moeten zoeken of overnacht in de vrije natuur. Indien je hebt genoten van een bezoek aan Nuuksio National Park, overweeg dan ook een bezoek aan bijvoorbeeld Pallas-Yllästunturi National Park of Repovesi Natioaal Park. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties