Bezienswaardigheden - Nieuw-Zeeland

Ontdek je met

Tabitha

Moniek

Credit: Rob Suisted

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenBezienswaardigheidDorpEiland/SchiereilandNatuurparkenSteden
Gebied
NoordereilandZuidereiland
Filters toepassen
<
2 / 3
>
Ben je met je huurcamper aan de westkust van het Zuidereiland? Hier vind je deze spectaculaire gletsjers gelegen aan een uniek landschap van regenwoud, strand en zee. CAMPERREIS NAAR FOX GLACIER Hier heb je de kans om deze gletsjers op verschillende manieren te bekijken, het is echter niet toegestaan de gletsjer zonder gids te beklimmen, door de voortdurende verschuivingen is dit te gevaarlijk. Je kunt kiezen voor drie verschillende wandelmogelijkheden tijdens je camperreis bij de gletsjers. Een full day walk, half day walk en een helihike waarbij u door de helikopter op de gletsjer wordt afgezet en daarna een korte wandeling maakt. Bij de half day walk zie je wat minder van de gletsjer omdat je dan een kortere periode hebt om de gletsjer te beklimmen. ACTIVITEITEN OP DE GLETSJER Een andere optie is ice climbing. Je beklimt de gletsjer waarna je met speciale uitrusting enkele ijswanden beklimt voor je weer aan je weg terug begint, een unieke ervaring tijdens je camperreis in Nieuw-Zeeland! Boven de gletsjers heb je tevens de locatie om de parachutesprong met, naar men zegt, het beste uitzicht van Nieuw-Zeeland te maken. In een klein vliegtuig vlieg je over de bossen, met uitzicht over zee en strand, over de gletsjer. Na en korte vlucht spring je uit het vliegtuig met uitzicht op deze adembenemende gletsjer. Ook is het mogelijk om een rondvlucht te maken over de gletsjer. Ook hiervoor zijn er verschillende aanbieders en je kunt zelfs voor kiezen een vlucht te boeken in combinatie met een vlucht over Mount Cook. Er zijn voldoende mogelijkheden om dit prachtige gebied te bezichtigen wanneer je met je huurcamper deze gletsjers bezoekt.
Lees verder…
Wanneer je met je huurcamper van Christchurch naar Picton rijdt, kom je langs het karakteristieke plaatsje Kaikoura. Door Kaikoura loopt een hoofdstraat met wat winkels, restaurants en hotels. Kaikoura staat voornamelijk bekend om de vele activiteiten zoals walvistochten en zwemmen met wilde dolfijnen. Doordat de natuur hier een hele belangrijke plaats inneemt wordt er alles aan gedaan het leven te behouden en te beschermen. Hierdoor zie je vele walvissen, dolfijnen, zeehonden en orka's in het omringende water en zijn er ook vele albatrossen te zien. Wanneer je voldoende tijd op het water door hebt gebracht zijn er ook verschillende wandelingen in het gebied. MAORI CULTUUR TIJDENS JE CAMPERREIS  In het gebied kun je meer te weten komen over de Maori cultuur door mee te gaan op een tour. Hierbij kom je meer te weten over de cultuur en geschiedenis van de Maori en ook maak je kennis met verschillende gebruiken.  
Lees verder…
Op het puntje van het Zuidereiland, vlakbij de ferry richting het Noordereiland, zijn de Marlborough Sounds te bewonderen. Een uitgestrekt groen landschap met enkele huizen en rustige baaien waar de dolfijnen in het blauwe water zwemmen. ONTDEK DE MARLBOROUGH SOUNDS       Je kunt de Marlborough Sounds te voet verkennen, per boot en je kunt er kajakken. Naast de mooie natuur en wandelroutes heeft het gebied nog een populaire attractie en dat is de wijn. Het hele gebied heeft namelijk een uitstekend zonnig en droog klimaat en je vindt hier het grootste wijngebied van Nieuw Zeeland. Een bezoek aan een van de vele wijngaarden die het gebied rijk is, is daarom ook zeker aan te raden tijdens je camperreis.
Lees verder…
Milford Sound volgens Travelhome reisexpert Moniek: "Milford Sound vind ik het meest adembenemende stukje van Nieuw-Zeeland. Het voelt net alsof je je in een schilderij bevindt. Het is het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland en maar via een weg te bereiken namelijk Milford Road. BOOTTOCHT MILFORD SOUND Tijdens een boottocht ervaar je het beste de immense fjorden en enorme watervallen. Met 200 dagen per jaar regen is Milford Sound de natste plek van Nieuw-Zeeland maar dit zorgt juist voor onwijs veel watervallen door het gehele gebied. Tijdens een boottocht vaar je naar de watervallen toe en kun je de meest prachtige foto’s maken. Naast de overweldigende natuur om je heen kom je tijdens een boottocht ook veel wildlife tegen. Ik heb zelfs het geluk dat er groepje dolfijnen met de boot mee zwemt, wat een bijzonder moment. Naast dolfijnen zie ik ook veel zeehonden op de rotsen zitten. Wil je liever geen boottocht maken maar zelf een activiteit ondernemen? Dan kun je kajaktocht maken, dit is een bijzondere manier om de immensheid van Milford Sound te ervaren. In een kajak voel je je namelijk echt klein tussen alle enorme fjorden in. Je kunt ook verschillende wandelingen maken in Milford Sound. Zo kun je kiezen voor een korte wandeling naar Bowen Falls of de meerdaagse trektocht Milford Track. Er is in Milford Sound voor ieder wat wils! MILFORD ROAD De uitzichten vanaf Milford Road zijn echt prachtig door de verscheidenheid die je onderweg tegenkomt. Het wisselt van heldere meren, regenwoud naar torenhoge pieken. Milford Road start vanaf het plaatsje Te Anau waarna je langs het Te Anau meer al gauw de bergen en Fiordland National Park in slingert. Adembenemende vergezichten volgen elkaar op tot je op een bergwand stuit waar kleine watervallen naar beneden stromen. Hier rijd je een stukje door een donkere tunnel om aan de andere kant weer tevoorschijn te komen in een waar paradijs. De weg eindigt uiteindelijk in Milford Sound. Je bent binnen 1,5 uur van Te Anau in Milford Sound maar met alle ultieme fotomomenten onderweg kun je beter wat extra tijd inplannen want je hebt het zeker nodig. KAMPEREN IN MILFORD SOUND Milford Sound biedt maar een kampeermogelijkheid namelijk Milford Sound Lodge. In Te Anau op 1,5 uur rijden van Milford Sound zijn ook campings zoals de Te Anau Top 10 Holiday Parks en Te Anau Kiwi Holiday Park. Dit zijn beide perfecte uitvalsbasissen tijdens jouw camperreis door Nieuw-Zeeland om de volgende dag vroeg te vertrekken naar Milford Sound."
Lees verder…
De bekendste berg van Nieuw-Zeeland is ongetwijfeld Aoraki Mount Cook en deze is met 3764 meter tevens de hoogste in het land. Aan de voet van de berg ligt het dorpje Mount Cook als een comfortabele oase in een van de meest meedogenloze delen van Nieuw-Zeeland. De regio ligt slechts 44 kilometer van de kust en het weer is heel verradelijk. Zelfs in de zomer kan het zo maar omslaan. Er kunnen zomaar plotseling stormen ontstaan vanaf de Tasman Zee en gevaarlijke omstandigheden voor klimmers te creëren. Ondanks de soms moeilijke omstandigheden, is Aoraki / Mount Cook National Park een uitzonderlijk mooie plek om te bezoeken. Je hoeft geen professionele bergbeklimmer te zijn om het prachtige landschap te bewonderen. Er starten diverse alpine wandelingen in de buurt van het dorp voor beginnelingen. HUUR EEN CAMPER EN REIS NAAR MOUNT COOK  Behalve Mount Cook zijn er in de omgeving nog vele andere hoge pieken waar je met je huurcamper langs kunt rijden. Dit gebied heeft een grote aantrekkingskracht op iedere bezoeker van Nieuw- Zeeland. Het is hier uitermate geschikt om te wandelen maar ook indien je graag andere activiteiten onderneemt tijdens je camperreis heeft het gebied voldoende te bieden. Je kunt hier bijvoorbeeld kajakken, fietstochten maken of vogels spotten maar ook het maken van een rondvlucht of een bezoek aan een spa behoren tot de opties tijdens jouw camperreis door Nieuw-Zeeland. Vanuit dit gebied kunt je bijvoordeeld doorreizen naar  Christchurch .
Lees verder…
Ga je een camper huren in Nieuw-Zeeland vergeet dan niet om Napier een bezoekje te brengen. Napier ligt in het oosten van het Noordereiland en is vooral bekend om de Art Deco bouwstijl. Er zijn vele gebouwen in deze stijl en er zijn diverse wandelingen langs de verschillende bouwwerken. NATIONAL AQUARIUM In Napier bevindt zich het National Aquarium, een leuke plek om met het gezin naartoe te gaan en meer te leren over de onderwaterwereld. Op gezette tijden wordt er bij verschillende tanks uitleg over de dieren gegeven.  
Lees verder…
Een mooie stop tijdens je camperreis is Punakaiki, gelegen tussen Greymouth en Westport op het Zuidereiland. Deze plaats staat voornamelijk bekend om de Punakaiki Pancake Rocks. Ze hebben hun unieke naam te danken aan de vorm, ze lijken namelijk op enorme stapels pannenkoeken. Ook de blowholes vormen een spectaculair gezicht, voornamelijk bij ruige zee kan het water hier tot meters hoog door de gaten omhoog spuiten. In Punakaiki vindt je verder verschillende wandelroutes en je kunt er kanoën, grottentochten maken of paardrijden.
Lees verder…
Queenstown volgens Travelhome reisexpert Merel:  "Mijn lievelingsstad in Nieuw-Zeeland is zonder enige twijfel Queenstown. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer, alles kan, niets moet. De stad is omgeven door prachtige natuur en ligt aan het blauwe Lake Wakatipu  met de Remarkables op de achtergrond. Omdat de belangrijkste bron van inkomsten in de stad het toerisme is zie je veel souvenirwinkels, hotels en restaurants. Er zijn vele terrasjes in het kleine stadje waar je heerlijk kunt bijkomen van een actieve dag. AVONTUURLIJK QUEENSTOWN Voor de echte daredevils is Queenstown de place to be! Je kunt er in deze stad niet echt om heen. Rondom de stad zijn er verschillende mogelijkheden om te raften of met een jetboat over het water te crossen. Is dit niet avontuurlijk genoeg voor je? Dan kun je ook nog eens gaan skydiven of de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland maken. Ik heb mij hier aan de Bungee Nevis Swing gewaagd, een vrije val van 70 meter en daarna een paar minuten schommelen tussen de bergen. Een once in a lifetime experience die ik zo weer over zou willen doen! Ook buiten de extreme sporten om is er genoeg te doen in Queenstown. Je kunt de Queenstown Hill-Time wandeling doen, deze start in het centrum van Queenstown en eindigt bij een prachtig uitzichtpunt. Je loopt de bergen op en dit zorgt ervoor dat je een panorama uitzicht op de stad en Lake Wakatipu hebt. Je kunt daarna weer terug naar beneden lopen of met de gondel mocht je geen zin meer hebben in de terugtocht. Bezoek je Queenstown in de winter dan is Queenstown de beste plek voor wintersport. Met de bergketens in de omgeving heb je genoeg keuze om te gaan skieen of snowboarden. Haal een hamburger bij het wereldberoemde Fergburger en daag jezelf uit om deze helemaal op te nemen. Deze populaire en heerlijke burger mag je niet overslaan als je in Queenstown bent! CAMPINGS IN QUEENSTOWN Omdat de stad altijd druk bezocht wordt door toeristen, zijn er ook voldoende kampeermogelijkheden. Queenstown heeft verschillende campings in en rondom de stad liggen. Ik heb tijdens mijn camperreis in Nieuw-Zeeland op camping Queenstown Lakeview Holiday Park. Deze camping ligt dichtbij het centrum van Queenstown met een mooi uitzicht op het meer."
Lees verder…
<
2 / 3
>