Albuquerque

De levendige stad gelegen in New Mexico ooit gesticht door de goede ligging aan de Rio Grande en erna gegroeid door de Route 66 maar misschien wel wereld beroemd geworden door de serie Breaking Bad. 

 

Albuquerque heeft veel cultuur en historie, zo heeft de stad een oude Spaanse nederzetting die nog stamt uit de jaren 1700, daarnaast is er veel informatie te vinden over de indianen. 

 

Ook staat Albuquerque bekend om het Albuquerque International Balloon Fiesta dat jaarlijks begin Oktober wordt gehouden. Tijdens dit festival vliegen er een paar honderd verschillende luchtballonnen door lucht boven Albuquerque en trekt het festival bijna een miljoen bezoekers per jaar.

 

Albuquerque is een van de steden in Amerika om een camper op te halen of te huren voor een camperreis. Daarnaast door de centrale ligging en de Old Route66 die langs Albuquerque afgaat is het een prima begin punt of tussenstop voor de ideale camperreis.

ALBUQUERQUE OLD TOWN

Het oude deel van Albuquerque is een kleurrijke mix van prachtige oude Spaanse gebouwen, leuke winkels en heerlijke restaurants met heerlijk lokaal eten. De oude gebouwen stammen uit het jaar 1700 die ooit zijn gebouwd door een aantal Spaanse families die daar een nederzetting zijn begonnen.

 

In de Old Town zijn verschillende leuke boetiekjes gevestigd, in deze zaken kun je leuke kleren kopen maar ook mooie traditionelen sieraden, traditionele kleren en nog veel meer. Naast de leuke boetiekjes zitten er leuke cafés en restaurants met het lekkerste lokale en traditionele eten. 

 

Een eyecatcher in het oude gedeelte is de San Felipe de Neri Church, deze kerk stamt ook uit de jaren 1700 en wordt nog steeds gebruikt. Struin lekker door de historische straatjes, strijk neer op een schaduwrijk terrasje en geniet van dit schitterende gedeelte van de stad.

 

 

BREAKING BAD IN ALBUQUERQUE


Dat delen van de serie zijn opgenomen in Albuquerque wordt wel duidelijk als je eenmaal in Albuquerque bent aangekomen. Op verschillende plekken in de stad zijn verschillende Breaking Bad gerelateerde dingen te doen en te kopen. Een heel populaire Breaking Bad activiteit om te doen in Albuquerque is de Breaking Bad RV tour, deze tour neemt je mee langs een paar van de locaties waar Breaking Bad is opgenomen in de stad en een hiervan is de kip zaak Los Pollos Hermanos. Naast Breaking Bad zijn ook delen van de serie Better Call Saul opgenomen in Albuquerque, de Breaking Bad RV tour komt ook langs plekken die te maken hebben met de Serie Better Call Saul. Het leuke van deze tour is dat je wordt rondgereden in een RV die oogt als de RV waar Walter H. White en Jesse Pinkman samen de meth in kookte dus echt iets voor de echte Breaking Bad fans.

 

ANDERE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN ALBUQUERQUE


In Albuquerque zijn ook nog verschillende andere dingen te doen, een hele interessante plek om te bezoeken is het Indian Pueblo Cultural Center waar je kunt leren over de geschiedenis van de indianen. Het Indian Pueblo Cultural center ligt vlak bij Albuquerque Old Town.

 

Ook zijn er verschillende musea in Albuquerque, een heel interessant museum in Albuquerque is The National Museum of Nuclear Science and History waar je informatie krijgt over de geschiedenis maar ook over de toekomst van nucleaire energie. 

 

Als je meer behoefte hebt aan wandelen en natuur dan moet je zeker Sandia Peak bezoeken in het Cibola National Forrest. Je kunt hier met de kabelbaan naar boven maar je kan ook de berg opwandelen via de La Luz Trail, deze wandeling gaat helemaal naar de Sandia Peak.  

 

JE CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA


Ontdek vanuit Albuquerque de mooiste plekjes van West-Amerika. Bezoek beroemde nationale parken, zoals Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon en Yosemite. Parkeer je camper op een camping in deze nationale parken en geniet optimaal van de bijzondere omgeving. Voel je een beroemdheid in grote steden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco. Verblijf met je huurcamper op een camping net buiten de stad en geniet van de vrijheid om naar het centrum te gaan wanneer je maar wil!

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties