Bezienswaardigheden - Deep South

Ontdek je met

Tabitha

Chantal

Roxanne

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenNationaal monumentenNatuurparkenSteden
Filters toepassen
1 / 3
>
Andersonville National Historic Site is gebouwd ongeveer 18 maanden voor het einde van de Amerikaanse burgeroorlog. In het kamp hielden de Zuidelijke soldaten het Noordelijke leger gevangen. Deze gevangenis was ontworpen voor 10.000 gevangenen. Op het meest drukke moment werden er meer dan 32.000 mannen gevangen gehouden. Hiervan waren vele van hen gewond of waren verhongerd door de gruwelijke omstandigheden zoals verontreinigd water en minimale beschutting. In de 14 maanden dat de gevangenis bestond waren 45.000 gevangen aangekomen naar verwachting zijn hier ongeveer 13.000 gevangenen gestorven. Net buiten de gevangenis is een begraafplaats gemaakt. In het nabij gelegen museum wordt er meer verteld over de gevangenis en de geschiedenis hiervan.
Lees verder…
Vind je geschiedenis erg interessant dan sla je Charleston niet over tijdens een camperrondreis Amerika. Hier ontdek je namelijk religieuze en gemeente gebouwen. Charleston is gelegen op een smal schiereiland waar de Cooper rivieren en Ashley rivieren elkaar ontmoeten. De gemeente is genoemd naar koning Charles van Engeland die in 1670 werd opgericht in het centrum van de Carolina kolonie, dit was de achtste staat die meedeed aan de Unie. Charleston was de bestemming van verschillende soorten volken zoals; Europeanen, Afrikanen en vanuit het Caribisch gebied. Ga je op bezoek in Charleston dan zal je de 43 historische locaties met meer dan 300 jaar geschiedenis niet kunnen missen. Deze locaties in Charleston werden vroeger beschermd door ommuurde stad gemaakt door de Britse Kolonie. Later zorgde de Britse Locatie zorgde tevens voor een heropleving in de late 19de eeuw. Een bezoekje aan Charleston is dus zeker de moeite waard tijdens je camperrondreis door Amerika. CAMPER HUREN NABIJ CHARLESTON Wil je een camper huren in de buurt van Charleston? Dat is mogelijk! Helaas hebben we in Charleston zelf geen verhuurstations zitten. Je kunt de huurcamper ophalen in de stad Atlanta. Daarna heb je de keuze, ga je met de huurcamper richting Memphis, de muziekstad van de wereld, of reis je liever richting Washington om daar een bezoekje te brengen aan het witte huis. KAMPEREN MET DE HUURCAMPER NABIJ CHARLESTON? Wil je na een indrukwekkende dag heerlijk genieten van de totale stilte en rust? Of zoek je liever de gezelligheid op in een barretje? Amerika heeft een breed aanbod qua campings. Zo kunnen de mensen die van de rust willen genieten met hun huurcamper overnachten op een National Park Campsite, dit zijn primitieve, goedkope, maar erg indrukwekkende campings. Voor de mensen die liever de gezelligheid opzoeken in een kroeg, heeft Amerika de particulieren campings. Bijv. de KOA campings, hier kun je met de huurcamper overnachten terwijl de camper voorzien wordt van een full hook-up aansluiting. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van het water, de stroom het riool.  
Lees verder…
Wanneer je in het zuiden gaat rondreizen met de camper kun je langs het stadje Chattanooga komen. Een aanrader volgens de New York Times, zij noemde dit stadje een van de top 45 plaatsen om te bezoeken. De stad is gelegen in de buurt van de stad Tennessee en op ongeveer 190 km van Atlanta . BEZIENSWAARDIGHEDEN CHATTANOOGA Een van de meest adembenemende steden van Amerika. Gelegen tussen de bergen van Zuidoost-Tennessee en aan de rivier van Tennessee. Wat je hier kunt vinden is natuurschoon, 13-mijl verharde weg langs de rivier bezaaid met bezienswaardigheden, parken, restaurants en riviercruises; outdoor avonturen, rijke geschiedenis, talrijke accommodaties, restaurants voor elke smaak, bloeiende kunst, winkels en vele jaarlijkse evenementen die veel het hele jaar door plezier bieden. Zo is het Tenessee Aquarium niet te missen. Bent je een geschiedenis liefhebber? Bezoek dan het musea over de Amerikaanse burgeroorlog, de indianen en de 20e eeuw geschiedenis. De naam van deze stad komt uit de taal van de Creek-indianen. Het betekend 'de rots die in een punt bijeenkomt'. Dit staat voor de Lookout Mountain, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De stad staat ook wel bekend om het nummer Chattanooga Choo Choo wat in 1941 een gouden plaat kreeg. De stad is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Verder kan je de stad verkennen te voet of met de fiets. OP CAMPERREIS DOOR DE DEEP SOUTH Wanneer je jouw camperreis rondom Chattanooga wilt gaan maken. Kun je het beste naar een grote omliggende stad vliegen zoals Atlanta en hier de camper ophalen. 
Lees verder…
Dallas, ook wel bekend als de "Big D", is een dynamische stad in Texas die bekend staat om zijn mix van moderne architectuur, rijke geschiedenis en bruisende cultuur. Voor je aan je camperreis door Texas begint is het leuk een dag uit te trekken om de stad te verkennen.   TOP 3 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DALLAS 1. Dealey Plaza en het Sixth Floor Museum. Breng een bezoek aan het historische Dealey Plaza, de plek waar president John F. Kennedy werd neergeschoten. Het aangrenzende Sixth Floor Museum, gevestigd in het voormalige Texas School Book Depository, geeft uitgebreide informatie in het leven en de dood van JFK. De audiotour is een echte aanrader.    2. Deep Ellum. Duik in de bruisende muziek- en kunstscene van Dallas in de wijk Deep Ellum. Hier vind je live muzieklocaties, straatkunst, boetieks en restaurants, waardoor het een populaire bestemming is voor jong en oud.   3. Reunion Tower. Vanaf de Reunion Tower geniet je van een panoramisch uitzicht over de stad. Met zijn observatiedek en draaiend restaurant is dit een geweldige plek om te genieten van het uitzicht op Dallas en daarbuiten. En er is natuurlijk veel meer te doen. Maak eens een begeleide tour op een Segway, breng een bezoek aan de botanische tuinen, ga lekker winkelen en niet te vergeten, geniet in de avond van een heerlijke barbecuemaaltijd met livemuziek. CAMPINGS RONDOM DALLAS In de omgeving van Dallas zijn verschillende campings te vinden. Wil je ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan is Cedar Hill State Park, gelegen op ongeveer 20 minute van het centrum, een goede keuze. De camping beschikt over ruime kampeerplekken, wandel- en fietspaden, picknickplaatsen en zelfs een strand aan Joe Pool Lake. Wanneer je naast Dallas ook een bezoek brengt aan Fort Worth dan is de Dallas/Arlington KOA is prettig gelegen. Deze camping ligt tussen beide plaatsen in  tussen Dallas en Fort Worth , ideaal wanneer je beide plaatsen wil bezoeken.   
Lees verder…
Fort Worth, door de naam van het vliegveld Dallas Fort Worth International Airport denken velen dat Dallas en Fort Worth dezelfde plek zijn, dit is echter niet het geval. Fort Worth ademt de cowboysfeer en wanneer je hier rondloopt waan je je in het oude wilde westen. De rijke cowboygeschiedenis wordt hier gecombineerd met een bloeiende kunst- en muziekscene.   BEZIENSWAARDIGHEDEN FORT WORTH   De bekendste plek in Fort Worth is zonder twijfel de Fort Worth Stockyards. Hier duik je in het verleden van het Wilde Westen en je getuige van de dagelijkse veedrijving. Hier lopen de dieren door de straten, voorop uiteraard een echte cowboy.   In de middag strijk je neer op een van de terrassen bij Sundance Square. Kinderen, en ook volwassenen, zoeken verkoeling in de waterstralen op het plein terwijl de zon het plein verlicht. Ook in de avonden is het hier prima toeven in een van de vele restaurants.   Om in westernsferen te blijven is een bezoek aan Billy Bob's Texas een must. Dit legendarische honky-tonk muziekcomplex is 's werelds grootste, en biedt live countrymuziekoptredens, bull riding, biljarten en line dansen.    CAMPING FORT WORTH Kamperen kun je op de KOA Dallas / Arlington dat praktisch gelegen is tussen de steden Dallas en Fort Worth. Heerlijk om een duik in het zwembad te nemen voor of na een dag in de Texaanse warmte.
Lees verder…
Deze kleine plaats wordt in de zomer van 1863 opgeschrikt door de burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden van Amerika. Little Round Top groeit uit tot het historische symbool van de bloedigste veldslag uit de Amerikaanse burgeroorlog. Gettysburg ligt in Pennsylvania op 340 kilometer van New York City. Vandaag de dag bezoeken meer dan 2 miljoen reizigers het nationale military park en de vele monumenten ter nagedachtenis aan deze oorlog.  BEZIENSWAARDIGHEDEN GETTYSBURG National Military Park & Visitor Center De bloedigste veldslag uit de Amerikaanse geschiedenis heeft drie dagen geduurd. De Slag bij Gettysburg was het omkeer punt in de oorlog die uiteindelijk gewonnen is door het noorden.  Begin je bezoek in het visitor center, laat je infomeren door de rangers en bekijk de film 'A New Birth of Freedom'. Er zijn verschillende tours die je kunt maken over het park. Breng zeker een bezoek aan Soldiers' National Cemetery. Op deze grote begraafplaats gaf president Abraham Lincoln zijn beroemde toespraak Gettysburg Address. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan het David Wills House. In dit huis legde Abraham Lincoln de laatste hand aan zijn toespraak en kan je gerestaureerde kamers en tentoonstellingen te zien. EISENHOWER NATIONAL HISTORIC SITE Dit nationale historische monument preserveert het weekendhuis en boerderij van president Dwight D. Eisenhower, de 34e president van de Verenigde Staten. Het is een plek waar de president graag zijn weekenden doorbracht en zijn gasten ontving. Na zijn ambtstermijn was dit het huis van de president en zijn vrouw. Je kunt het landgoed bereiken per shuttlebus die vertrekken vanaf het visitor center in het Military Park. Met een rondleiding over het landgoed krijg je een goede indruk van huis en boerderij, maar ook van het leven van deze president.  EEN CAMPER HUREN NABIJ GETTYSBURG Wil je deze historische plaats zelf bezoeken? Huur dan een camper vanaf Washington , New York of Philadelphia en rij met de camper in enkele uren naar Gettysburg. Na je bezoek aan Gettysburg kan je je camperreis uitbreiden met een bezoek aan Shenandoah National Park of ga richting het noorden naar de Finger Lakes of de Niagara watervallen . Ons team van reisexperts adviseren je graag over de mogelijkheden.   
Lees verder…
Gulf Islands National Seahshore is een park rijkelijk gevuld met natuurlijke bronnen. Er zijn sprankelend blauw water, magnifieke sneeuw witte stranden, vruchtbare kustmoerassen en mooie kronkelende natuurpadden. Miljoenen bezoekers genieten van Amerika’s grootste National Seashore elk jaar. De National Park Service fungeert als hoedster tot deze kostbare natuurlijke hulpbronnen en vraagt aan zijn bezoekers voor het behoudt van het park. Er zijn hier veel verschillende dieren te vinden zoals schilpadden, alligators en wasberen. Parkeer je camper op de speciaal aangewezen plaatsen en geniet nog een dag extra van dit natuurschoon. BEZIENSWAARDIGHEDEN GULF ISLAND NATIONAL SEASHORE Gulf Islands National Seashore beschikt over meerdere eilanden: Santa Rosa Island, Perdido Key, Petit Bois Island, Sand Island, Horn Island, East Ship Island, West Ship Island en Cat Island. Het park beschikt over vier bezoekerscentra, bemand door Nationaal Park personeel, en bevinden zich binnen Gulf Islands National Seashore. Drie daarvan zijn gevestigd in Florida, en één is er gevestigd in Mississippi. JE CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wanneer je aan het reizen bent in de Deep South heb je genoeg keuze aan bezienswaardigheden. Zo kun je nadat je Gulf Island National Seashore hebt bezocht ook andere bezienswaardigheden bezoeken waaronder; Fort Conde , USS Alabama Battleship en Honey Island Swamp .
Lees verder…
Honey Island Swamp in New Orleans is uniek omdat het één van de minst gewijzigde rivier moerassen in het land is. Vrij veel is in oorspronkelijk staat gebleven en is een ongerepte wildernis. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen over de 250 vierkante mijl. Honey Island heeft zijn naam gekregen door de honingbijen die aanwezig waren op het eiland. BEZIENSWAARDIGHEDEN HONEY ISLAND SWAMP De rondleiding die je krijgt door het moeras wordt gedaan door middel van een boot. Vanuit hier geniet je van het rijkste stukje fauna. Er is veel te zien maar je komt waarschijnlijk ook enkele dieren op jouw pad tegen zoals; alligators, wasberen, uilen, wilde zwijnen, slangen, schildpadden, arenden en zwarte beren. Het moeras is bekend als de thuisbasis van het Honey Island Swamp monster. Het wordt beschreven als een tweevoetig schepsel met grijs haar en gele ogen en een walgelijke geur. Door achtergelaten voetstappen heeft het schepsel waarschijnlijk vier tenen. JE CAMPERREIS DOOR DEEP SOUTH Wanneer je aan het reizen bent in de Deep South heb je genoeg keuze aan bezienswaardigheden. Zo kun je nadat je Honey Island Swamp heeft bezocht ook andere bezienswaardigheden bezoeken waaronder; Fort Conde , USS Alabama Battleship en Gulf Island National Seashore .
Lees verder…
1 / 3
>