New England

 

New England is het hele jaar prachtig. De pittoreske streek staat bekend om haar ruige kustlijnen, vuurtorens, charmante dorpjes, rode boerderijen, overdekte bruggen, bergen en meren. Rijd je in je camper door het schilderachtige landschap, dan waan je je in vervlogen tijden.

 

De beste reistijd voor de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont is volgens velen de herfst. Of eigenlijk: de nazomer, ook wel Indian Summer genoemd. Tijdens deze kortstondige periode na de eerste nachtvorst, lopen temperaturen op tot wel 20°C en kleurt New England geel, rood, oranje en paars. Een sprookjesachtig tafereel!

 

Road Trip New England | Travelhome Campervakanties

Foto: Een road trip door New England is sprookjesachtig

Wat is Indian Summer?

Wanneer je in het najaar een camperreis maakt langs de Amerikaanse oostkust, is het makkelijk om te vergeten dat het herfst is. De stralende zon en milde temperaturen doen denken aan de zomer en enkel de kleurenpracht hint op het einde van de warme jaargetijden. Hoe kan dat? 

 

De Indian Summer ontstaat na de eerste nachtvorst, meestal rond half september. Bomen zien deze vrieskou als een signaal om te stoppen met de toevoer van voedsel naar hun bladeren, met als gevolg een gekleurd bladerdek. De Indian Summer doet zijn intrede wanneer de koude poollucht van die eerste nachtvorst door een subtropische luchtstroom vanuit de Golf van Mexico wordt meegevoerd naar het noorden. Hierdoor blijven temperaturen overdag mild en 's nachts boven het vriespunt. 

 

Hoewel je over het algemeen tijdens de hele herfstperiode kunt genieten van een bont kleurenpalet in New England, duurt de echte Indian Summer tussen de drie dagen en twee weken.

 

Acadia National Park | Travelhome Campervakanties

Foto: Kleurenpracht in Acadia National Park tijdens de Indian Summer

New Hampshire

 

Wie denkt dat New England louter bestaat uit pittoreske boerderijtjes en meren, heeft het mis. De noordoostelijke staat New Hampshire bestaat dankzij het White Mountains gebergte voor een groot deel uit bergen. Dat levert de staat niet alleen de bijnaam 'White Mountain State' op, maar dankzij de besneeuwde toppen ook de naam 'Switzerland of America'. Hoogtepunten van New Hampshire zijn naast het White Mountain National Forest o.a. de hoofdstad Concord en het op vijf na grootste meer van Amerika: Lake Winnipesaukee. Naast bergen kun je in New Hampshire bijzondere rotsformaties, watervallen en groeves bewonderen. 

 

White Mountains New Hampshire | Travelhome Campervakanties

Foto: Het White Mountains gebergte in New Hampshire

Maine

 

Liefhebbers van kreeft halen hun hart op in de Amerikaanse staat Maine: de delicatesse wordt hier veelvuldig gegeten. Maine ligt direct aan de Atlantische Oceaan en bestaat voor een groot deel uit bossen. Die bebossing maakt Maine een fantastische bestemming tijdens de Indian Summer! Bezoek tijdens je camperreis zeker één van Amerika’s meest populaire nationale parken: Acadia National Park. Naast Pine Trees bestaat het landschap van Maine uit ruige kliffen met daarop lieflijk ogende vuurtorens. Op Cape Elizabeth bewonder je Portland Head Light, de meest gefotografeerde vuurtoren van Amerika. 

 

Bar Harbor Maine | Travelhome Campervakanties

Foto: Bar Harbor, een populaire uitvalsbasis voor Acadia National Park

Connecticut

 

Een road trip door Connecticut tijdens de Indian Summer hoort op de bucketlist van iedereen die houdt van natuur en historie. Ga terug in de tijd wanneer je schilderachtige dorpjes Canterbury, Pomfret en Brooklyn bewondert tijdens een rit over Hwy 169 en vergeet een stop in het iconische Woodstock niet! Tijdens de Indian Summer kun je op veel boerderijen wijnen en cider proeven en appels en pompoenen plukken. Een must see is de B.F. Clyde Cider Mill. Deze oudste door stroom aangedreven molen van de VS, is nog altijd in bedrijf.  

 

Foto: New England staat bekend om haar 'covered bridges'. In de staten Connecticut, Vermont, Rhode Island, Maine en Massachusetts vind je zo'n 200 overdekte bruggen.

Massachusetts

 

De allereerste scenic route van de VS vind je in het westen van de staat Massachusetts. De zogenaamde Mohawk Trail doet prachtige State Parks en State Forests aan. Het hoogste punt van Massachusetts is Mount Greylock. Op een heldere dag tijdens de Indian Summer geniet je daar van een uitzicht over prachtig gekleurde boomtoppen. Even uitwaaien? Daarvoor moet je op Cape Cod zijn. Mede dankzij de Kennedy's is dit schiereiland een populaire vakantiebestemming. Geniet van mooie stranden, een Europese cultuur en ga op walvissafari. In de wateren van Cape Cod leven o.a. humpback whales, vinvissen, minke whales en beluga's.

 

Indian Summer Massachusetts | Travelhome Campervakanties

Foto: Indian Summer in Massachusetts, New England 

Reisexpert Manon vertelt:

'Tijdens mijn studiereis in oktober 2022 heb ik de Indian Summer met eigen ogen mogen zien. Wat heb ik genoten van de bladerpracht! Normaal ben ik niet zo van de foto's, maar dit keer heb ik heel wat kiekjes gemaakt. Door de korter wordende dagen, kom je soms in het schemerdonker aan op de camping. Dat maakt een kampvuur extra gezellig en de gekleurde verrassing die 's ochtends op je wacht, extra groot. Ik kan een camperreis tijdens de Indian Summer alleen maar aanbevelen!'

Cruise America | Travelhome campervakanties

Foto: Op Indian Summer road trip met een camper van Cruise America

Facts & Figures

Beste reistijd:

De mooiste herfstkleuren in de staten Maine, Vermont en New Hampshire zie je vanaf midden september t/m eind oktober. De bladerpracht in Massachusetts, Rhode Island, de kust van New Hampshire en het zuidelijke deel van Maine is op z'n mooist van oktober t/m november.

Gemiddelde temperatuur:

September: 12 - 22°C
Oktober: 4 - 13°C
November: -3 - 5°C

 

Tijdens de Indian Summer piekt de dagtemperatuur naar gemiddeld 20°C en blijft de nachttemperatuur boven het vriespunt.

Aanbevolen reisduur:

2-3 weken

Ophaal/inleverlocaties:

Je begint je camperavontuur door New England in Boston, New York, Newark, Philadelphia, Cincinatti, Charlotte of Chicago. Ook kun je je camper ophalen in de Canadese plaatsen Halifax of Montreal.

Foto: Maine tijdens de nazomer, de bladeren beginnen net te verkleuren

Herkomst van Indian Summer

 

Over de herkomst van de term 'Indian Summer' doen verschillende verhalen de ronde. Zo wordt gezegd dat de Native Americans (de inheemse bevolking van Amerika, voorheen ook wel 'indianen' genoemd) de nazomer gebruikten om hun voorraden voor de winter aan te vullen. De milde temperaturen leenden zich daar pefect voor; tijdens de echte zomer was het vaak te warm om te jagen en oogsten. Een andere theorie is dat de naam verzonnen werd door de Europeanen, die deze gebruikten om de periode te beschrijven waarin de inheemse bevolking hun eigen prairies in brand stak om landbouw op mineraalrijke asgronden te faciliteren.

 

Fraserway camper herfst | Travelhome Campervakanties

Foto: Als je op camperreis gaat tijdens de Indian Summer, kom je ogen tekort

Vermont

 

De naam Vermont is letterlijk de Franse vertaling van haar populairste bezienswaardigheid: de Green Mountains ('vert' betekent groen en 'monts' zijn bergen). Met zijn oppervlakte van 400.000 hectare is het Green Mountain National Forest het grootste openbaar aaneengesloten stuk grond in de staat. In de winter is Vermont in een waar paradijs voor wintersporters; tijdens de zomer en Indian Summer halen wandelliefhebbers hun hart op in de staat. Vooral in het midden en zuiden van de Green Mountains zijn de schilderachtige dorpjes, boerderijen, valleien en overdekte bruggen waar New England bekend om staat, te bewonderen.

 

Foto: In New England bewonder je schilderachtige dorpjes en iconische rode boerderijen

Rhode Island

 

Rhode Island is de kleinste staat van de VS. Amerika's vroegere elite is verantwoordelijk voor de bouw van enorme mansions, die nog steeds het straatbeeld domineren. De staat beschikt over een prachtige kustlijn, waar je tijdens de Indian Summer heerlijk kunt uitwaaien. Loop tijdens je camperreis in Rhode Island ook eens over een lokale markt. De staat timmert aan de weg als wijnproducent en tijdens de oogsttijd heerst er een gezellige feeststemming op de lokale Farmers' Markets.

 

Foto: Rhode Island is de kleinste staat van de VS en wordt ook wel 'Ocean State' genoemd. Van oudsher is Rhode Island in trek bij Amerika's elite. Spot jij tijdens je camperreis 'Holiday House' uit Taylor Swifts 'The Last Great American Dynasty'?

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreide offerte.

Travelhome op de vakantiebeurs!