Highlights camperreis Duitsland

Highlights camperreis Duitsland

Door Jip Thijssen op 7 februari 2022

Denk je aan Duitsland, dan denk je al snel aan de Bratwurst, Oktoberfest en uiteraard het voetbal. Dit land heeft veel meer te bieden! Duitsland is namelijk het land van de vele sprookjesachtige kastelen, prachtige rotskloven, hoge bergen met zijn heldere bergmeren en pittoreske, gezellige dorpjes.

Door de vele campings welke Duitsland biedt is dit land een perfecte bestemming om met de camper rond te reizen. Veel campings liggen in de bijzondere natuur of juist praktisch bij een bezienswaardigheid. Dit land heeft je meer te bieden dan je zou denken! Deze 5 highlights mogen niet ontbreken bij een camperreis in Duitsland!

1. Slot Neuschwanstein
Slot Neuschwanstein is een prachtig kasteel gelegen tussen de groene bergen in het dorpje Hohenschwangau. Het slot werd in 1869 gebouwd in opdracht van Koning Ludwig II. Hij liet dit kasteel bouwen om zich aan het publieke leven te kunnen onttrekken. Na zijn overlijden werd het kasteel geopend voor publiek. Het is zeker een bezoek waard! Bewonder de romaanse rondbogen die zijn gecombineerd met gotische lijnen, de Byzantijnse troonzaal en de zanger zaal gewijd aan op de opera’s Parsifal en Lohengrin van Wagner.

Een leuk weetje: Walt Disney heeft dit kasteel bezocht en gebruikt als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. 

2. Rothenburg ob der Tauber
In bijna geen enkele andere Duitse stad is de architectuur van de late Middeleeuwen en Renaissance zo goed bewaard gebleven als in Rothenburg ob der Tauber. Wandel door de middeleeuwste ommuurde stad, en geniet van de prachtige pittoreske gebouwen en straatjes. 

Het stadje ligt aan de Romantische Strasse: een van de meest populaire routes door Duitsland vol met bezienswaardigheden en historische plaatsen.

3. Het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud is gelegen in het zuidwestelijke punt van Duitsland en zit vol met hoogtepunten en mooie dorpjes. Hier zul je je ogen uitkijken! Met naaldbomen, meren en bergen uitgestrekt over een gebied van 150 kilometer lang is er volop terrein te verkennen voor natuurliefhebbers.

Je kunt er prachtige wandelingen maken, kastelen bezoeken en natuurlijk mag een stukje van de bekende Schwarzwalder Kirsch-taart niet ontbreken!

4. Berlijn
Naast prachtige natuur en vind je in Duitsland ook interessante steden. Hoofdstad Berlijn is een stad waar je veel over de geschiedenis en cultuur van Duitsland kunt leren. De stad is zwaar getroffen door de Tweede Wereldoorlog en is jarenlang in tweeën gesplitst geweest door de Berlijnse Muur. Berlijn is daardoor als een groot openluchtmuseum.

5. Bodensee 
Een verrassend stukje Duitsland is het zuiden in mediterrane sfeer is de Bodensee. Vanuit Nederland bereik je dit prachtige gebied binnen ongeveer 9 uur met de camper. Aan de Bodensee vind je boulevards zoals aan de Franse Rivièra, wijngaarden alsof je in Toscane bent en kleurrijke historische steden die je doen vergeten dat je in Duitsland bent.

In de Bodensee liggen diverse prachtige eilanden: Mainau, het bloemeneiland van de Bodensee. Verken het kleurrijke Lindau wat te bereiken is met de camper vanaf het vasteland of bekijk de kloostergebouwen op het eilandje Reichenau.