Waarom West-Canada met de camper?

Waarom West-Canada met de camper?

Door Manon de Laat op 19 maart 2021

Toerend met de camper door West-Canada. Besneeuwde bergtoppen, azuurblauwe meren, wandelen door botanische tuinen, wildlife spotten en een bezoekje aan het altijd gezellige Vancouver? In deze blog vertel ik je meer over waarom West-Canada de perfecte camperbestemming is! 

Een met de natuur in je camper

West-Canada is wonderschoon en staat bekend om haar fraaie landschappen en uitgestrekte wildernis. Rijdend in je camper val je van de ene verbazing in de andere. ‘Hoe is het mogelijk dat meren zó blauw zijn?’ ‘Hoe kunnen watervallen zo wild zijn?’ ‘Zie ik daar nou écht een beer?’ ‘Pas op, remmen, er steekt een horde elanden over!’ Het gebeurt echt in West-Canada. In je camper, zo een zijn met de natuur is een ervaring op zich. Ultiem genieten! 

Vrijheid, blijheid in West-Canada

Je bent volledig vrij om te gaan en staan waar jij wilt. Zo vrij als een vogel. Dit ultieme gevoel van vrijheid ervaar je in West-Canada. Genieten van de adembenemende uitzichten tijdens je campertocht. Stel je eens voor: heerlijk wakker worden aan de picknicktafel bij je camperplaats, genieten van een heerlijk ontbijtje en een kopje koffie met een prachtig uitzicht op de imposante bergen. Je maakt je klaar voor een nieuwe reisdag, op naar het volgende avontuur! Tijdens je campertocht merk je dat je veel wilt stoppen onderweg. Je wil dat azuurblauwe meer immers echt van dichtbij zien en je wilt écht een foto van die machtige gletsjer. Wat let je? Parkeer de camper even en neem het ervan! Je bent op campervakantie!

Een camperreis door West-Canada is ideaal voor gezinnen

Met de kids op reis door West-Canada? Hoe kun je dat beter doen dan met een camper? Echt samen, dat ben je in de camper. Je hebt je ‘huis’ altijd bij je, voorraadkastjes gevuld en iedereen heeft zijn vaste slaapplaats in de camper. Er is niks leukers voor kinderen dan ’s avonds een kampvuur maken en marshmallows roosteren, vroeg opstaan en een frisse duik nemen in het meer! Lekker buiten zijn, daar zorgt een campervakantie voor. De focus ligt echt even op de mooie natuur en elkaar. 

Voor ieder wat wils in West-Canada

Wil je een wandeling maken door Butchart Gardens of per kano door Lake Louise? Ga je per boot het water op in Tofino en op berenjacht? Of ga je kajakken tussen de orka’s en walvissen?  Kom je liever graag even tot rust in Stanley Park of wil jij de bossen vanaf grote hoogte bekijken en bereik je het topje van Grouse Mountain? Fietsend Vancouver verkennen? Ook dat is mogelijk. Even weer kind zijn? Speel voor archeoloog in het Dinosaur Provincial Park! Kortom; alles is mogelijk in West-Canada, er is genoeg te beleven.  

Contact met anderen op campings in West-Canada

Natuurlijk heb je de mogelijkheid om lekker op jezelf te zijn, daar is het ook vakantie voor. Wil je contact leggen met andere reizigers? Ook dat kan heel gemakkelijk op campings. Hoe gezellig is het om andere avonturiers tegen te komen die ook met de camper toeren door West-Canada? Wie weet spreek je iemand die net op dat plekje is geweest waar jij morgen naartoe gaat en je daar alles over kan vertellen. Ervaringen van andere camperaars zijn zo waardevol. En hoe leuk is het om te kunnen delen welke bijzondere ervaring jij die dag gehad hebt, en dat alles aan een heerlijk kampvuur met een prachtig uitzicht?

Droom jij ook van een camperreis door West-Canada? Dat kan ik me voorstellen! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte op of maak een afspraak voor een online adviesgesprek met een van onze reisexperts.