Repovesi nationaal park

In de regio lakeland ligt nationaal park Repovesi. Repovesi is een van de meeste bezochte van de 40 nationale parken in Finland. Wanneer je door dit nationaal park wandelt, zal het je niet verbazen waarom dit park tot de meeste bezochte nationale parken behoort. De uitzichten in dit park zijn adembenemend en zijn een goede reden waarom je Repovesi National Park wil bezoeken tijdens een camperreis door Finland.  

ADEMBENEMENDE UITZICHTEN

Het mooiste vergezicht heb je vanaf de Olhavanvuori. Vanaf een afstandje lijkt de rots verticaal uit de Olhavanlampi te steken, vanaf de 50 meter hoge klif van de rots kijk je neer op dit meer en de immense bossen. Een ander prachtig uitzicht krijg je vanaf de Mustalamminvuori en de Mustalammi uitzichttoren. Je hebt uitzicht over het gehele nationale park en zo ver als het oog rijkt zie je water en bossen. Het beklimmen en afdalen van de Mustalamminvuori kan behoorlijk uitdagend zijn, desondanks maakt het fenomenale uitzicht veel goed! 

De Lapinsalmi brug is absoluut de moeite waard om over te steken! De  Lapinsalimi brug is een hangbrug van 55 meter lang over The Lapinsalimi Sound. De brug is 12 meter hoog en minder geschikt voor mensen met erge hoogtevrees. De nieuwe Lapinsalmi brug, welke geopend is sinds eind 2019, vervangt de Lapinsalmi brug gebouwd in 1987. 

WANDELEN EN VOSSEN

Repovesi kent 40 kilometer aan wandelpaden, deze variëren in afstand en in moeilijkheidsgraad. Met name het hoogteverschil maakt sommige wandelroutes meer uitdagend dan andere. De Ketunlenkki Trail, ook wel de Fox Trail genoemd, is een route van 3,5 kilometer welke een goed overzicht geeft van het park. Onderdeel van de Ketunlenkki Trail is de fox ferry. Je dient op mankracht door middel van de fox ferry het water over te steken! 

In Repovesi National Park komen aanzienlijk veel vossen voor. Wist je dat een dikke lange staart bij een vos betekent dat hij gezond is? Volgens sommige volkeren is de vos verantwoordelijk voor het noorderlicht. Zij geloofden dat het vacht van de vos dat tegen de bomen schuurde zorgde voor het lichtspektakel. Het Finse woord voor noorderlicht ‘revontulet’ is afgeleid van de oud Finse woorden voor vos en vuur. 

MET DE CAMPER NAAR REPOVESI NATIONAL PARK

In Repovesi vind je diverse campings welke niet toegankelijk zijn voor voertuigen. Gelukkig zijn er in de omgeving van het nationaal park voldoende campings waar je met de camper meer dan welkom bent. Nadat je in Repovesi National Park bent geweest kun je meer van de regio Lakeland ontdekken of je kunt naar twee van Finlands grootste Helsinki en Tampere rijden met de camper.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties