Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Geld & Fooien in Amerika

Ga je binnenkort een camper huren in Amerika? Dan zul je vaak een fooi geven, in Amerika zijn de lonen in de dienstverlenende sector vaak laag en leeft men van de fooien.
Wanneer je een lange dag hebt gereden in jouw huurcamper kan het fijn zijn om ’s avonds een keertje niet te hoeven koken en heerlijk uit eten te gaan. Maar ook voor aanvang van jouw camperreis Amerika geef je vaak al fooi, bijvoorbeeld bij jouw hotel voor het brengen van de bagage of aan de taxichauffeur voor het inladen van jouw koffer.

HOEVEEL FOOI GEEF JE TIJDENS JE CAMPERREIS?

Het blijft altijd weer een lastig moment wanneer de rekening op tafel ligt of wanneer je gaat afrekenen in een restaurant. Je hebt heerlijk gegeten, niet lang hoeven wachten op de gerechten en de bediening was erg vriendelijk. Vaak is een toegift dan op z’n plaats. Maar hoeveel geef je nou eigenlijk? In Amerika wordt tijdens het eten de rekening veelal in een langwerpig zwart mapje op de tafel gelegd. Wanneer je met je creditcard wenst te betalen stop je jouw kaart in het mapje en komt de bediening deze weer ophalen. Ze halen je kaart door de machine en vervolgens krijg je een nieuwe bon en krijg je jouw kaart weer terug. Op de nieuwe bon staat het totaalbedrag en helemaal onderaan bevind zich een stippellijn. Deze stippellijn is bedoeld voor de fooi. Hier dien je het fooibedrag te noteren. Wanneer je met contant geld betaald vul je op de stippellijn CASH in, en laat je contant geld plus de fooi die je wil geven achter op de tafel.
De fooi bedraagt tussen de 10 en 20% van het totaalbedrag. Maar nooit minder dan 10%! Dit wordt gezien als aanvulling op het (lage) salaris. Het gepaste bedrag aan fooi staat vaak al op uw rekening genoteerd. Niet alleen in restaurants betaal je fooi, ook in hotels. Wanneer je een camperreis gaat maken moet je na een intercontinentale vlucht altijd ergens overnachten, alvorens je de huurcamper gaat ophalen. Wanneer je in een hotel verblijft en de volgende dag met een transfer naar de camperverhuurder gaat, is het gebruikelijk om de piccolo die jouw koffers draagt een fooi te geven. Hetzelfde geldt voor taxichauffeurs. Wanneer je naar de camperverhuurder wordt gebracht of in de stad gebruik maakt van een taxi, is het gebruikelijk om ook hen een fooi te geven.

CAMPERVERHUUR VIA TRAVELHOME, DÉ CAMPERSPECIALIST

Waarom kiezen voor Travelhome voor jouw camperreizen? Wij zijn al jaren dé specialist in camperverhuur wereldwijd en helpen je graag de ideale vakantie samen te stellen. Als camperspecialist wonnen wij al diverse Zoover Awards in de categorieën beste en populairste touroperator. Travelhome is onderdeel van ANWB en is uiteraard aangesloten bij ANVR en SGR.
Vraag vrijblijvend een uitgebreid reisvoorstel aan voor jouw camperhuur Amerika en je ontvangt een aanbod op maat met veel aanvullende informatie. Ons team heeft vele camperreizen gemaakt en kan je dus uit eerste hand de beste tips geven voor een ideale Amerika campervakantie. Denk hierbij aan campingtips en routesuggesties maar ook aan mogelijkheden als het combineren van verschillende binnenlandse vluchten met camperverhuur in verschillende plaatsen. Ook houden wij diverse inspiratiedagen over camperreizen Amerika, hier word je uitgebreid geïnformeerd over de beste routes en krijgt je tips over het huren van een camper. Ook is er een echte huurcamper te bezichtigen. Dus wil je een camper huren? Dan ben je bij Travelhome aan het goede adres!

Praktische info