Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Weer & Klimaat in Amerika

De Verenigde Staten hebben door de grootte van het land een zeer gevarieerd klimaat. Tijdens een camperrondreis door Amerika kun je te maken krijgen met de verschillende klimaten variërend van subtropische temperaturen in Florida tot aan een poolklimaat in Alaska. Op deze pagina kun je meer te weten komen over het klimaat in de verschillende regio's zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens jouw camperreis.

CAMPERHUUR IN HET ZUIDWESTEN VAN AMERIKA

Het zuidwesten van Amerika is de meest populaire bestemming voor camperhuur. Je vindt hier heel veel prachtige nationale parken en natuur. Het zuidwesten van Amerika kent het gehele jaar warme temperaturen. Of je nu een camper huurt in februari in Las Vegas of in juni jouw camper rondreis start vanuit Los Angeles. Echter bevinden zich de droogste en heetste plaatsen van Amerika in het zuidwesten. In Death Valley is het bijvoorbeeld soms verboden om hier met je camper te rijden omdat de temperatuur zo hoog oploopt. De beste reismaanden voor rondreis met de camper door het zuidwesten van Amerika zijn april, mei, juni, september en oktober.

CAMPERRONDREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA

Leer tijdens jouw camperreis de geschiedenis van Boston kennen door het wandelen van de bekende Freedom Trail en bezoek de beroemde Niagara Falls. Het weer in het noordoosten van Amerika is erg wisselvallig, koel en vochtig. De temperaturen die je in dit gedeelte van Amerika tijdens een camperreis zal ervaren, zijn te vergelijken met de temperaturen in Nederland. Tijdens een rondreis met de camper in het voorjaar zullen er dagen bij zitten dat je in het zonnetje voor jouw camper zit, maar ook dagen dat het veel waait en regent.

CAMPERHUUR NOORDWEST-AMERIKA

Wanneer je een camper gaat huren voor een rondreis door het noordwesten van Amerika kun je starten in Seattle of Portland. De beste reistijd om te starten aan een prachtige camperreis zijn onze zomermaanden. Denk hier aan juli tot en met september. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, op de koudere dagen zal de neerslag met sneeuw naar beneden komen. In de wintermaanden is het dus niet verstandig om een camper te huren in het noordwesten van Amerika. In de zomermaanden wel, dan ligt de temperatuur net onder de 25 graden.

HUUR EEN CAMPER IN FLORIDA

Florida staat ook wel bekend als The Sunshine State en heeft deze naam te danken aan de vele zonuren. Reis met een camper naar de zonovergoten stranden met palmbomen bij Clearwater Beach, Sanibel Island en Naples. Het klimaat van Florida is voor het grootste gedeelte een warm zeeklimaat. Je kunt Florida het gehele jaar bezoeken. Als je van tropische warmte houdt, is de beste reistijd de zomer. Houd wel rekening met flinke regenbuien en onweer. Florida is ook in de wintermaanden november, december en januari goed te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam en er valt weinig tot geen neerslag.

Praktische info