Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Sporten in Amerika

Ga je een camper huren en op camperreis in Amerika? Dan is een kennismaking met de Amerikaanse sport niet te missen. Sport is een groot onderdeel van de Amerikaanse cultuur, Amerikanen zijn er dan ook gek op. Sport is erg belangrijk in Amerika en wordt in bepaalde sporten dan ook op hoog niveau beoefend. Elke high school heeft een sportteam dat vaak op hoog niveau competitie speelt. Amerika is een land waar goede sportvoorzieningen zijn. Een aantal voorbeelden van de meest bekende sporten in het land zijn ijshockey, basketbal, baseball en football. Elk met hun eigen helden, supporters en gebruiken. Dit wil niet zeggen dat dit de enige sporten zijn die door Amerikanen beoefend worden, ook voetbal, golf, atletiek, tennis en een hoop andere sporten worden beoefend door Amerikanen. Amerika staat dan ook in het rijtje van sterkste sportlanden ter wereld. Dit rijtje wordt opgesteld door te kijken naar het aantal Olympische medailles en wereldtitels in verschillende sporten.
Vrijwel iedere Amerikaan is fan van een bepaalde club of sport. Amerikanen gaan dan ook regelmatig een sportwedstrijd bezoeken in hun vrije tijd. Dit is dan ook erg leuk om eens te zien tijdens jouw camperreis Amerika.

EEN SPORTWEDSTRIJD BEZOEKEN TIJDENS JE CAMPERVAKANTIE?

Ga je een camper huren in Amerika en wil je tijdens jouw camperreis de echte Amerikaanse sportcultuur mee krijgen? Dan is het erg leuk om een stadion te bezoeken of gewoonweg naar een park te gaan in de zomermaanden, hier vinden dan vaak baseballwedstrijden plaats. In vele grote stadions is het mogelijk een rondleiding te krijgen. Dit is een leuke aanvulling op een camperreis door Amerika. Leer wat meer over een bepaalde sport, club, maar ook over de Amerikaanse cultuur. Heb je altijd al eens officiële sportwedstrijd mee willen maken in Amerika? Dit is mogelijk, informeer hiervoor bij de plaatselijke tourist offices. Het is wel aan te raden deze tickets op voorhand te bestellen wegens drukte voor bepaalde wedstrijden.

Praktische info