Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

Baseball Amerika

MAAK BASEBALL MEE GEDURENDE JOUW CAMPERREIS AMERIKA

Ga je een camper huren in Amerika? Tijdens jouw camperreis is het erg leuk om een baseball wedstrijd bij te wonen of een bezoek te brengen aan een van de vele stadions in het land. Je kunt jouw huurcamper parkeren op een camping in de buurt en een sportwedstrijd bijwonen.
Baseball, in Nederland beter bekent als honkbal, is een sport die veel beoefend wordt in Amerika. Miljoenen Amerikanen spelen baseball. Baseball wordt vooral gespeeld in de zomermaanden en is dan erg populair. Na afloop van het baseballseizoen, dat vaak eindigt rond oktober, worden de sporten football en basketbal weer de belangrijkste sporten. Baseballvelden worden door veel Amerikanen gezien als een sociale ontmoetingsplaats. In vele parken in Amerika zijn baseballveldjes te vinden, waar in de zomermaanden Amerikanen bij elkaar komen om een potje baseball te spelen. Ben je in de zomermaanden op camperreis door Amerika zul je in verschillende parken Amerikanen tegenkomen die deze sport aan het beoefenen zijn.

EEN BASEBALLWEDSTRIJD TIJDENS JE CAMPERREIS

Wellicht ga je binnenkort een camper huren in Amerika. Ben je op camperreis door Amerika, dan kan een bezoekje aan een sportwedstrijd zeker niet missen. Baseball wordt gespeeld door twee teams die beiden bestaan uit 9 spelers. Bij baseball staat een team in het veld, deze vangen de geslagen ballen en proberen de spelers van het andere team `uit’ te spelen, dit is de verdedigende ploeg. Het andere team is dan aan slag, dit is dan het aanvallende team. Het is de bedoeling zoveel mogelijk punten te behalen. De werper gooit de bal richting de slagman, die vervolgens de bal zo goed mogelijk moet raken. Als de bal geraakt wordt krijgt de slagman de mogelijkheid naar een honk te rennen, op dat moment wordt de speler een loper genoemd. Een veld bestaat uit vier honken. Bereikt de loper het vierde honk, oftewel de thuisplaat, dan krijgt het team een punt.
Een baseballwedstrijd bestaat uit negen innings, bij 3 outs voor het team eindigt de inning. Na 3 outs wordt er gewisseld van aanval en verdediging. Er zijn bepaalde punten waarop een speler een out toegekend krijgt. Als de geslagen bal direct wordt gevangen door de tegenpartij zonder dat de bal de grond raakt. Als de slagman drie slagen misslaat. Als een van de lopers uitgetikt wordt voordat hij een honk bereikt heeft. En als laatste, als een van de aanvallende spelers uitgebrand wordt, dit wil zeggen dat degene die de bal vangt eerder op het honk is dan de loper. Een leuke toevoeging op jouw camperreis is het bezoeken van een sportwedstrijd.

Praktische info