Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

American Football

MAAK DE SPORT AMERICAN FOOTBALL MEE GEDURENDE JOUW CAMPERREIS AMERIKA

Ga je een camper huren en op camperreis door Amerika en wil je wat meer weten over de sporten die het land kent? Een van de bekende sporten die Amerika kent is American football. Football ontstond in de negentiende eeuw en is een variant op rugby. Het doel van American football is om punten te scoren. Dit gebeurt door de bal in de `end zone’ (doellijn) van de tegenstander te brengen. De winnaar van de wedstrijd is het team dat de meeste punten heeft gescoord.

EEN AMERICAN FOOTBALLWEDSTRIJD BEKIJKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Ga je een camper huren in Amerika en wil je wat meer weten over de sporten die beoefend worden in het land? Hier volgt een korte uitleg van de sport American Football.
American Football wordt gespeeld met twee teams die tegen elkaar strijden. Elk team bestaat uit 46 spelers waarvan 11 spelers op het veld staan. Een American football veld is 110 meter lang. De doellijnen (end zones) bevinden zich aan de uiteinden van het veld. Aan het einde van de end zone staat een goal van ongeveer 6 meter hoog. Door de bal vanaf het veld in dit doel te trappen kunnen er punten behaald worden. Tevens kunnen punten behaald worden door de bal naar de end zone van de tegenstander te brengen.
Een wedstrijd American football is opgedeeld in vier delen die ieder 15 minuten bedragen. Een gemiddelde football wedstrijd duurt ongeveer 2,5 uur. Mocht de wedstrijd dan nog niet beslist zijn wordt er 15 minuten bijgeteld. Als de wedstrijd na de extra 15 minuten nog steeds gelijkspel is, dan is dit ook de uitslag van de wedstrijd. 
Een leuke aanvulling op een camperreis is het bezoeken van een sportwedstrijd. Bijvoorbeeld een American football wedstrijd. Informeer naar de mogelijkheden tijdens jouw camperreis bij een tourist office ter plaatse. Een leuke toevoeging op een camperreis is het bezoeken van een sportwedstrijd.

Praktische info