Praktische Info - Amerika

Ontdek je met

Tabitha

Joyce

Sophie

Manon

Camper

IJshockey Amerika

MAAK IJSHOCKEY MEE GEDURENDE JOUW CAMPERREIS AMERIKA

Wellicht ga je binnenkort een camper huren en op camperreis in Amerika. Hier volgt meer weten over de sport ijshockey in Amerika. 
IJshockey is een variant van hockey. Zoals het woord al aangeeft is het grote verschil tussen deze twee dat ijshockey wordt gespeeld op het ijs. IJshockey wordt een balsport genoemd ondanks dat er niet gespeeld wordt met een bal, maar met een puck. Een puck is een platte schijf van ongeveer 7 cm groot. Tevens hebben de spelers speciale materialen voor het beoefenen van de sport. Dit bestaat uit schaatsen, beenbeschermers, keelbeschermer, helm en een stick. Over de hele wereld wordt ijshockey in 68 landen gespeeld. Een leuke toevoeging op jouw camperreis is het bezoeken van eens sportwedstrijd. 

IJSHOCKEYWEDSTRIJD BEKIJKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Ga je een camper huren in Amerika en wil je wat meer weten over de sporten die beoefend worden in het land? Hier volgt een korte uitleg van het spel ijshockey.
Bij ijshockey draait het spel om de puck door middel van een stick in de goal van de tegenstander te krijgen. Dit klinkt eenvoudig, maar de uitgebreide spelregels die de sport kent zijn niet mis. Even kort op een rijtje wat de sport nu daadwerkelijk inhoudt. De duur van een ijshockey wedstrijd wordt verdeeld in drie perioden. Elke periode heeft 20 minuten zuivere speeltijd. Dit wil zeggen dat bij elke spelonderbreking de tijd stop wordt gezet. IJshockey wordt door twee teams gespeeld, per team staan 6 spelers op het veld waaronder 1 doelman, die bij ijshockey ‘goalie’ genoemd wordt. De spelers op het veld mogen continu gewisseld worden. De goalie mag zijn doel met zijn hele lichaam verdedigen en de puck met alle onderdelen of bescherming tegenhouden. Een goalie mag een puck maximaal 3 seconden vasthouden. Houdt de goalie de puck langer dan 3 seconden vast dan wordt dit ‘freezing’ genoemd en kent de scheidsrechter een face-off toe. Dit houdt in dat beide teams de kans krijgen de puck te veroveren. IJshockey is een contactsport en contact wordt dan ook tot op zekere hoogte toegestaan door de scheidsrechter. Als de scheidsrechter een straf uitdeelt heet dit een penalty. Een penalty kan uit verschillende straffen bestaan, de speler krijgt 2, 5 of 10 minuten tijdstraf, de speler moet het ijs verlaten of er wordt een penaltyshot toegekend. Bij de laatste straf mag de nemer van de penaltyshot vanaf de middenstip op de goalie af gaan en één doelpoging nemen.
Een leuke aanvulling op jouw camperreis is het bezoeken van een sportwedstrijd. Een IJshockey wedstrijd leent zich hier prima voor. Informeer naar de mogelijkheden tijdens jouw camperreis bij een tourist office ter plaatse.

Praktische info